İngiltere Merkez Bankasından flaş kripto para tahmini geldi!
İngiltere Merkez Bankasından flaş kripto para tahmini geldi!

İngiltere Merkez Bankasından flaş kripto para tahmini geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İngiltere Merkez Bankasından bugün çok önemli bir tahmin geldi. BoE, perakende ve tüketici mevduatlarının %20’sinin potansiyel olarak CBDC’lere doğru hareket edebileceğini tahmin ediyor.

Çarşamba günü canlı yayınlanan bir etkinlikte, İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey ve finansal istikrardan sorumlu başkan yardımcısı Sir Jon Cunliffe, Ekonomik İşler Komitesinden milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

“Dijital para birimleri İngiltere’de büyümeyi sürdürecek”

Ülkede dijital para birimleri üzerindeki inovasyonun büyümesi sorulan Sir Cunliffe şu yorumu yaptı:

“Yenilikçilerin parayı nasıl alacaklarını ve gelecekte parayı nasıl kullanacaklarını tahmin etmek oldukça zor. Ancak kripto dünyasında programlanabilir paranın kullanıldığını görmeye başlıyoruz. Ve teknoloji tarafından yönlendirilen paranın işlevselliğinde de benzer bir devrim göreceğimizi umuyorum.”

İngiltere Merkez Bankası şu anda perakende ödemeler için dijital pound CBDC uygulama seçeneklerini araştırıyor. CBDC’nin arkasındaki görev gücü; maaş bordroları, emekli maaşları vb. için dijital pound kullanımını da araştırıyor.

Girişimi desteklediğini belirten Sir Cunliffe, son yıllarda Birleşik Krallık’ta nakit kullanımının hızla azalmasına atıfta bulundu. İşlemlerde fiziksel teması engelleyen COVID-19 pandemisinin ortaya çıkmasıyla bu durum büyük ölçüde hızlanmıştı. Ülkedeki işlemlerin yaklaşık %30’u e-ticaret yoluyla gerçekleşiyor.

Dijital pound CBDC’nin potansiyel talebi sorulduğunda, Sir Cunliffe şunları söyledi:

“Çok ihtiyatlı bir varsayımı modelledik. Temel olarak bankacılık sistemine dayalı toplam mevduatların %20’sinin bankacılık sisteminden çıkıp merkez bankası dijital parasına geçebileceğini düşünüyoruz.”

Ancak Sir Cunliffe, kripto paraların mevcut durumunun ülke içindeki finansal istikrarı potansiyel olarak tehdit edebileceğini itiraf etti.

Kripto para birimlerinin piyasa değeri, çok kısa bir sürede 2,6 trilyon dolara yükseldi ve dijital varlıkların tahmini %95’i banka dışı ve %5’i sabit paralardan oluşuyor. Atlantik’in karşı tarafında, Amerika Birleşik Devletleri CBDC’ler hakkında daha az olumlu bir görünüme sahip ve özel sektör tarafından tasarlanan düzenlenmiş stabilcoinlerin onları gereksiz kıldığını söylüyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin