IBM, IBC etkinliğinde Blockchain'in medya ve eğlence dünyasında da önemli olduğunu söyledi
IBM, IBC etkinliğinde Blockchain'in medya ve eğlence dünyasında da önemli olduğunu söyledi

IBM, IBC etkinliğinde Blockchain’in medya ve eğlence dünyasında da önemli olduğunu söyledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok endüstri tarafından hızla benimsenen, ancak ağırlıklı olarak finans, ticaret ve lojistik alanlarında kullanılan Blockchain herhangi bir sektörde verimliliği artırabilir. Bunun yanında Blockchain en sıradan günlük deneyimlerimizden bazılarını geliştirebilir. Neredeyse herkes, her gün bir tür medya ve eğlenceye maruz kalıyor. Bu, akıllı telefon veya TV, bir kitap, film veya YouTube videosu ile gerçekleşiyor. İşte bu noktada IBM, Blockchain teknolojisinin medya ve eğlence dünyasında kullanımına dikkat çekiyor.

Küresel medya etkinliği International Broadcasting Convention’da (IBC) IBM, medya ve eğlence endüstrisine Blockchain’in önemini açıklamak için adım attı.

IBM: “Blockchain verimsizliği azaltır.”

IBM’in Blockchain hizmetleri genel müdürü Jason Kelley:

Dünya çapındaki kuruluşların üçte ikisi Blockchain’i deniyor.

IBM ayrıca, Blockchain kullanımının erken uygulamalarda verimsizliği yüzde 90’a kadar azalttığını da ortaya koydu. Kelley, IBM’in uluslararası nakliye Blockchain pilot örneğini Maersk ile birlikte verdi. Burada dünya genelinde tek bir nakliyede Blockchain evrak sayısını 200’den 20’ye kadar azalttı.

Veriler merkezi olmayan, paylaşılmış bir Blockchain üzerinde zaman damgası ve değiştirilemez olarak depolanabildiğinden, katılımcılar bir adımda bilgi defterine hızla erişebililiyor.

Bu teknoloji, bu şirketlerin sadece kendi sistemlerinde veri saklama gereksinimini ortadan kaldırıyor. Daha sonra katılımcılar için bilgi ve soru cevaplarını iletmek için kullanılan geleneksel yöntemlerle kendi aralarında belgeleri gönderiyorlar.

Tüketici verilerinin kontrolünü geri alma

IBM’in reklamcılık için küresel çözüm lideri Chad Andrews, eğlence ve medya alanında Blockchain’in kullanımına değindi. Andrews, Facebook  ve Google’ın tüketici veri toplama konusundaki tekelini engellemek için medya ve eğlence sektöründe Blockchain’in kullanılabileceğini açıkladı.

Blockchain uzun zamandır tüketicilerin kişisel verileri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmaları için merkezi olmayan, demokratik bir yöntem olarak ortaya atılıyor. Tüketici verileri, Google ve Facebook gibi büyük oyunculardan bağımsız olarak kendi başına bir pazar haline gelebilir.

IBC etkinliğinde Andrews şunları söyledi:

Tüketicilerle ilgili veriler birleştirilebilir. Ancak farklı insanlar buna sahip olabilir. Bu veri setlerini piyasada işlem görebilen ayrık varlıklar olarak belirleyebilmemiz ve bunları fiyatlandırmamız gerekiyor.

Ayrıcalıklar ve telif hakları

IBM için küresel medya ve eğlence endüstrisinin CTO’su Peter Guglielmino da açıklamalarda bulundu. Guglielmino, Blockchain’in meta verileri saklamak için kurcalamaya karşı korumalı bir yol olarak kullanılması durumunda ortaya çıkacaklara değindi. Yazarların, aktörlerin ve müzisyenlerin reklamcıların telif ödemelerinden nasıl daha emin olabileceğini anlattı.

Platformlara odaklanan bir dizi blockchain startup’ı vardır. Bunlar, Blockchain’in değişmez, güvenli ve paylaşılabilir bir yolunu, kimin neyi yarattığını kaydederler.

Bu aynı zamanda fikri mülkiyet hakları, patentler ve araştırmaların karmaşık dünyası için de geçerlidir. Yine değerli araştırma verileri için Blockchain kayıtları, neyin ne zaman yaratıldığını basit, paylaşılabilir bir şekilde kanıtlar.

IBM’in dediği gibi, büyük ve küçük birçok kuruluş, Blockchain’in güvenliği ve verimliliği nasıl artırabileceğine bakıyor.

Blockchain şu anda her sektörde  benimseniyor veya araştırılıyor. İnternet gibi temel bir teknoloji olarak, kısa bir süre sonra, çoğu zaman bunu fark etmeden, bir şekilde Blockchain kullanıyor olacağız.

unhashed

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin