kripto para

Haziran ayında uzak durmanız gereken 3 kripto para birimi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2023’ün beşinci ayı sona erip haziran yaklaşırken kripto para piyasasındaki varlıkların çoğu daha yeşil bir sayfa açıyor. Bununla birlikte 25.000’den fazla kripto para birimi arasında en azından şimdilik yatırım yapmanın iyi bir fikir olmadığı coinler bulunuyor.

Bu nedenle Finbold, çeşitli kripto para derecelendirmelerini, geçmiş fiyat eğilimlerini ve en son gelişmeleri dikkate alarak Haziran 2023’te uzak durmanın akıllıca olabileceği üç dijital varlık listesine ulaşmayı başardı.

1. Kusama (KSM)

Ne yazık ki Kusama (KSM), Weiss Crypto Ratings’e (WCR) göre benimseme ve teknolojide çok zayıf bir kripto para piyasa performansına sahip. Düşük derecelendirmeleri nedeniyle ‘kaçınılması gerekenler’ listelerinde yer almaya devam ediyor. Aynı zamanda, Wikirating’in Kripto Derecelendirme Endeksi’nden (CRI) ‘CC’ derecesine sahiptir ve bu da başarısızlığa karşı şu anda oldukça savunmasız olduğunu göstermektedir.

Kusama 30 günlük fiyat tablosu. Kaynak: Finbold
Kusama 30 günlük fiyat tablosu Kaynak: Finbold

Kusama şu anda 26,32 dolardan el değiştiriyor ve Cosmos IBC aracılığıyla Polkadot (DOT) ile ilk bağlantı haberinin etkisiyle son bir günde yüzde 2,30 ve bir önceki hafta yüzde 3,97 artış gösterdi. 29 Mayıs’ta alınan verilere göre aylık grafikte yüzde 16,47 düşüş yaşadı.

2. Mina Protokolü (MINA)

Düşük derecelendirmeye sahip bir diğer kripto para Mina Protokolü (MINA). Wiki’nin CRI’sı bu kripto varlığın “savunmasız ve değerli kalması için uygun ticari, finansal ve ekonomik koşullara bağlı” olduğunu öne sürerek “CCC” puanı verdi. WCR ona teknoloji / benimseme açısından ise “E” veya “çok zayıf” ve piyasa performansı için “D+” puanı aldı. (“E+” ortalama notu).

kripto para
Mina Protocol 30 günlük fiyat tablosu. Kaynak: Finbold

Merkezi olmayan finans (DeFi) ve Web3 alanları için sıfır bilgi (ZK) kanıtı destekli yeni bir düzenleyici uyumluluk aracının duyurulmasına rağmen MINA önceki 30 gün içinde yüzde 15,67’lik bir kayıp yaşadı. Ancak son kripto para piyasası pozitifliği fiyatını son 24 saatte yüzde 0,52 ve hafta genelinde yüzde 1,29 artırdı.

3. Bitcoin Gold (BTG)

Bu arada, Bitcoin Gold (BTG) hem Wikiratings hem de TokenInsight’tan ‘CC’ (‘son derece savunmasız’) puanı aldı. WCR ona yatırımcıların kaçının ya da tutun olarak yorumlayabileceği ‘C-‘ notu ya da ‘adil’ notu verdi. Teknoloji alanında ‘C’ ve piyasa performansı için D+ ya da zayıf notu verildi. Basın zamanında BTG 13,47 dolar fiyattan işlem görüyordu.

Bitcoin Gold 30 günlük fiyat tablosu. Kaynak: Finbold

Bu fiyata göre amiral gemisi DeFi varlığı olan Bitcoin‘in (BTC) çatallarından biri olan ve temel GPU’ları kullanarak yeni bir madencilik protokolü sunan BTG kripto parası, geçtiğimiz ay yüzde 8,52’lik bir kayıp yaşarken gün içinde yüzde 4,70 ve önceki hafta boyunca yüzde 2,03’lük bir artış kaydetti.

Sonuç

Derecelendirmeler şu anda hangi kripto paraya yatırım yapmak için en riskli olduğu konusunda oldukça iyi bir fikir verse de çeşitli faktörlere bağlı olarak bu sektörde işlerin hızlı ve kolay bir şekilde değişebileceğini unutmamak gerekir. Bu nedenle bir varlığı satın almadan önce kendi durum tespitini yapmak ve kapsamlı bir şekilde araştırmak çok önemlidir.

finbold.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin