featured

Bitcoin neden 28 bin doların üzerine çıkamıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Glassnode analizi, kârda olan uzun vadeli Bitcoin (BTC) yatırımcılarının transfer hacimlerinin arttığını ortaya koyuyor. Başka bir deyişle, son birkaç aydır kârda olan Bitcoin sahiplerinin satış baskısında bir artış oldu.

Son haftalarda BTC hareketinin önünde psikolojik bir engel var. 27 Mayıs tarihli Glassnode verileri, uzun vadeli transfer hacimlerinin fiyatlar üzerindeki etkisine ilişkin bazı bilgiler sundu. Glassnode analizi, uzun vadeli sahiplerin kâr amaçlı transfer hacimlerinin artmakta olduğunu ortaya koydu. Başka bir deyişle, son birkaç aydır kârda olan Bitcoin sahiplerinin satış baskısında bir artış oldu.

https://twitter.com/glassnode/status/1662506738778615809?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1662506738778615809%7Ctwgr%5E5c82e1f9b402b331fd8adcebc24fcfa2b4fc3450%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fambcrypto.com%2Fwhy-bitcoin-is-unable-to-rise-above-28k%2F

Keskin artış, Bitcoin sahiplerinin kâr elde ettiğini doğruladı. Bu durum, Bitcoin’in 28.000 dolar fiyat seviyesinin üzerindeki yükselişini sürdürmesinin neden zor olduğunu açıklıyor. Analiz ayrıca yukarıdaki gözleme katkıda bulunan demografiyi de inceledi.

Glassnode verileri, son 6 ila 12 ay içinde BTC satın alan sahiplerin satış baskısına en fazla katkıda bulunan etken olduğunu da ortaya koydu. Bu bulgular, uzun vadeli kârlardan kısa vadeli kârlara geçişi ortaya koyan önceki piyasa gözlemlerini yansıtmaktadır.

Bitcoin’de uzun vadeli odaklanmaya bir geçiş ne kadar sürer?

İlginç bir şekilde, bazı zincir üstü veriler kâr alımlarındaki artışa rağmen balinaların alım yaptığını gösteriyor. Dikkat edilmesi gereken kilit nokta, birikimlerinin zamanlamasıdır. En az 1000 BTC’ye sahip adresler, kısa vadeli satış baskısının ardından alım yapıyor ve küçük kazançların ardından elden çıkarıyor.

Bitcoin (BTC)
Kaynak: Santiment

Vadeli işlemlerin açık faiziyle yapılan karşılaştırma ters bir ilişki ortaya koydu. Görünüşe göre balinalar açık faiz her düşmeye başladığında biriktiriyor ve açık faiz yükselmeye başladığında satıyor. Bunun olası bir açıklaması, balinaların düşük kaldıraç koşullarında alım yapması ve türev talebi yükseldiğinde satış yapmasıdır. Bu tür durumlar genellikle daha yüksek kaldıraç ve potansiyel likidasyonlarla desteklenir.

Bitcoin (BTC) nereye gidiyor?

Bitcoin (BTC) basın zamanındaki fiyatı ile de dikkat çekiyor. Çünkü tek yönde hareket ettiği art arda üçüncü günündeydi. Son üç gündeki yükseliş performansı, boğaların hafta sonu boyunca daha da güçlendiğini gösterdi. Ancak bu sonuç, bu hafta ne bekleyeceğimizin bir işareti olabilir mi?

Bitcoin (BTC) yazı yazıldığı sırada 27.161 dolardan el değiştirdi. Bununla birlikte son iki haftadır kısıtlı olduğu dar aralıkta işlem görmeye devam ediyordu. Bu durum, son yükselişin bir kırılma yaşandığına dair net bir gösterge olmadığı anlamına geliyordu. Aslında, RSI orta noktasına yaklaştığı için satış baskısının yeniden canlanması daha olası görünüyordu.

ambcrypto.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin