pumpy
pumpy

Yield farming kripto para endüstrisinin geleceği mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geleneksel finansal sistemin aksine, kripto endüstrisi, hem iç hem de dış ekonomiyi iyileştirmek için her zaman yeni yollar arıyor. Piyasadaki oynaklık bile kripto meraklılarının yeni projeler geliştirmesini veya mevcut süreçleri daha verimli hale getirmesinin önüne geçemiyor.

Kripto para birimlerinin altında yatan Blockchain teknolojisinin yalnızca çok çeşitli işlemleri gerçekleştirme değil, aynı zamanda kuruluşların çalışma şeklini iyileştirme potansiyeline sahip olması, pek çok insanın farkına varmadığı bir şey. Bu teknoloji özellikle süreçleri daha hızlı ve daha etkili hale getirirken aynı zamanda daha fazla güven ve şeffaflık sunabiliyor.

Şirketler kripto paralara ilgi duyuyor

Endüstrinin gelişmesi ve nihai şekline ulaşması için genel kabul görmesi şart. Ancak yalnızca kurumsal yatırımcılardan değil; trader’lardan, tüketicilerden ve teknoloji geliştiricilerinden de kabul görmesi gerekiyor. Şu anda, büyük köpekbalıklarının piyasaya girdiği ve giderek daha fazla yeni şirketin ödeme yöntemi olarak kriptoyu kabul ettiği üçüncü aşamadayız. Şubat ayının başlarında Tesla, kripto para birimini kabul etmeye başlamak için 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldığını açıkladı. Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey ve Jay Z ise bir Bitcoin geliştirme fonu başlatarak bir adım daha fazlasını attılar.

Bunun yanı sıra kripto paralar Twitch, TradingView, Pizza Hut, Rakuten, Whole Foods, PayPal, Starbucks, Microsoft ve hatta AT&T tarafından da kabul ediliyor. Birçoğunun üçüncü taraf kripto para birimi ödeme işlemcileri kullandığı biliniyor ve çoğu durumda yalnızca Bitcoin kabul ediliyor, ancak Roma’nın bir günde inşa edilmediği de doğru. Kripto endüstrisinin uygulanabilirliğini ve uygulanabilirliğini kanıtlaması yıllar aldı. Önümüzdeki yıllarda daha fazla kabul edilmesi sürpriz olmayacak.

Tabii ki, her şey ve etrafındaki herkes aksini iddia etse bile, inanmaya devam eden sadık bir kripto topluluğu olmadan bunların hiçbiri mümkün olamazdı. Ayrıca endüstrinin şu anda bulunduğu yere götüren ilerlemede önemli bir rol oynadı: İlk başta Bitcoin vardı, ancak bugün Ethereum Akıllı sözleşmelerimiz, Gizlilik Paraları, Fayda Paraları ve daha Pumpy gibi getiri toplayıcılar var.

Son kripto piyasası rallisinin merkezsiz finans (Defi) tarafından beslendiği varsayımı var. Yeni geliştirilen Defi protokolü, Borç Verme ve Borç Alma, Merkezsiz Borsalar (DEX’ler) oluşturma ve hatta türevler oluşturma gibi bir dizi yeni özellik sundu. Sonuç olarak, kullanıcılar hisse senetleri, para birimleri ve değerli metaller gibi gerçek dünya varlıklarını Ethereum’da token şeklinde alıp satabildiler. Bir arabulucuya ihtiyaç duymadan kripto varlıklarının değişimi ve yazılımla kredi alarak güvenilir bir üçüncü şahsa duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Yield farming kripto para sektörünü ileri taşıyor

Ek olarak, “likidite madenciliği” yoluyla kripto para varlıklarıyla ödül üretmeye izin veren bir özellik daha var: Yield farming. Uzun lafın kısası, kullanıcılar akıllı sözleşmeler yoluyla başkalarına borç vererek kripto para kazanabiliyorlar. Bu nedenle, böyle dahice bir enstrüman icat ettiği için Vitalik Buterin’e bir kez daha teşekkür etmeliyiz.

Binance akademisinin vurguladığı gibi, yield farming, herkesin kripto para birimlerini kilitleyerek pasif gelir elde etmesine izin veriyor. Yield farming, likidite havuzlarına fon ekleyen likidite sağlayıcıları (LP) adı verilen kullanıcılarla çalışıyor. Kullanıcılar bir platforma ne kadar çok varlık kilitledikçe, protokoller tarafından o kadar çok token verileceğini belirtmek çok önemli.

Bazı likidite havuzları ödüllerini birden çok tokenle ödüyor. Bu ödül tokenleri, daha sonra orada ödüller kazanmak için diğer likidite havuzlarına yatırılabiliyor ve bu böyle devam ediyor. Bu nedenle, süreç basit değil ancak önemli olan da bu.

Akılda tutulması gereken bir sonraki nokta, her yield farming protokolünün aynı olmadığı. Bunun nedeni, her platformun hisseli fonlarının getirilerini optimize etme yolunu seçmesi. Sonuç olarak, birini veya diğerini seçerek, likidite havuzlarından gelen teşvikler farklılık gösteriyor. Defi protokolleri Ethereum ağı veya Binance Akıllı Zincir üzerinde çalışıyor.

Temel fark, Defi’nin Ethereum tabanlı projelerden elde ettiği verimin bazen yanıltıcı olabilmesi. Ayrıca, genellikle yüksek Ethereum işlem ücretlerine tabi oluyor ve yalnızca sermaye olarak binlerce dolar sağlanırsa faydalı olabiliyor. Bu nedenle, ilgilenen bir kişinin önce getirinin nasıl ödendiğini, hangi kriptoyla etkileşime geçeceğini ve istendiği yerde verimi elde etmek için gereken ücretleri bulması gerekiyor.

Binance Akıllı Zincir tabanlı projeler söz konusu olduğunda bu bir sorun değil. Bu bağlamda, getiri toplayıcı Harvest Finance ve çoklu hizmet platformu Value Defi (kilitlenmiş toplam değeri yaklaşık bir milyar doları oluşturan iki Ethereum yerel dağıtık finans (Defi) protokolü) genişletmeyi planlamak şaşırtıcı olmamalı.

Onlar düşünürken diğer projeler harekete geçiyor ve ivme kazanıyor. Örneğin Pumpy Finance, ampirik optimal seviyelerde otomatik bileşik getirilerle bir numaralı getiri toplayıcısı olma yolunda ilerliyor. Proje daha iyi bir UI/UX ve daha yüksek bir güvenlik seviyesine sahip. Ayrıca Pumpy’nin yield farming mekanizması, ön satış olmadan ve Defi kullanıcılarının yield farming’i mümkün olan en düşük maliyetle optimize etmek için Binance Akıllı Zincirinde başlatıldığını belirtmekte fayda var.

Pumpy Finance’in uzun vadeli hedefi, platform tokenlerinin bir değişim aracı ve bir değer deposu olarak hizmet edebileceği durumlarda sürdürülebilir bir ekonomik model oluşturmak. Bu amaçla, yerel bir yardımcı program olan BEP-20 token’ı PMP’yi çoktan piyasaya sürdüler. Ödüllerin (projenin gelirinden kazanılan) token sahiplerine dağıtılması için kullanılacak ve toplamda 100.000 PMP token olacak.

Takım için sadece %10 ayrılacak. BSC’de basılan her blok için Pumpy Finance ekosisteminin katılımcıları 0,0085 PMP kazanacak. Kasa kullanıcılarının kârlarından alınan kasa ücretleri (%1,5), piyasa geri alımlarını gerçekleştirmek için kullanılıyor ve bu $PMP’ler, sonsuza kadar arz dışı kalıyor. Buradaki fikir, PMP arzını kademeli olarak azaltarak fiyatları desteklemek.

Peki Ethereum tabanlı projelerle ilgili sorun ne olacak? Pumpy Finance, BSC ağında en düşük ücreti alıyor. Protokol, dinamik olarak optimize edilmiş otomatik bileşik oluşturma için işlem maliyetlerini karşılamak için yüzde 0,2 ila 0,5’lik bir ücret talep edecek. Para çekme ücretsiz, Vault Ücreti (PMP Geri Alım ve Yakma) %1,5 ve Giriş Ücreti %0,1’in altında (Bir defaya mahsus).

Buraya tıklayarak Pumpy’nin Telegram grubuna ulaşabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin