Bitcoin (BTC)
Bitcoin ’i şu an 8.000 doların üzerinde tutan 3 önemli gelişme

Ayı piyasasında yatırımınızı korumanız için en iyi 7 Bitcoin güvenlik önerisi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, işlemleri çevrimiçi yapma şeklimizi değiştirerek kullanıcıların internetten daha hızlı ve daha kolay para taşımasına yardımcı oldu. Ancak bu avantajlarla birlikte büyük riskler geliyor. Bitcoin fonlarının çalınmasını hedefleyen hack ve güvenlik tehditlerinin sayısı, kripto paranın popülaritesi ile orantılı olarak arttı. Bu nedenle kripto paralarınızı güvenle saklamanız için en iyi Bitcoin güvenlik önerilerini sizler için derledik.

İşte en iyi Bitcoin güvenlik ipuçlarımız…

Ama yeni BTC sahibi iseniz korkmayın. Dijital para biriminizi güvenli korsanlık girişimlerinden korumak için uygulanabilecek birkaç önlem var. İşte en iyi Bitcoin güvenlik ipuçlarımız:

  1. Web cüzdanından uzak durun

Bir web cüzdanı, bir üçüncü parti tarafından barındırılan bir Bitcoin cüzdan türü. Uygun olsalar bile, hepsi saklanmış kriptolarınıza daha yüksek bir güvenlik seviyesi sunamaz. Web cüzdanlarının saldırıya uğradığı ve kullanıcıların tüm fonlarını kaybettiği birçok durum oldu.

Ancak, gerçekten bir tane kullanmanız gerekiyorsa, o zaman araştırmanızı iyi bir şekilde yapın ve en iyi güvenlik önlemlerini sağlayacak şirketi seçin ve kayıplarınızı sınırlandırmak için sadece küçük bir miktar fon tuttuğunuzdan emin olun.

Bitcoin (BTC) mi diğer kıymetli madenler mi?
Bitcoin (BTC) mi diğer kıymetli madenler mi?
  1. Bitcoin’inizi ayrı tutun

Tüm Bitcoin tasarruflarınızı BTC’leri harcamak için kullandığınız cüzdanda saklamayın; çünkü sahip olduğunuz saldırılara veya diğer kötüye kullanımlara karşı savunmasız olacak. Bitcoin fonlarınızın çoğunu çevrimdışı cüzdanınızda tutmak ideal olacak. İstediğiniz kadar cüzdan adresiniz olabilir, böylece kripto paralarınızı kaç yerde saklayabileceğinize dair bir sınır yok.

Böylece, Bitcoin’i çevrimiçi harcamaya veya kullanmaya yönelik bir adrese sahip olabilirsiniz ve başka bir şekilde bunları güvenli bir şekilde saklamak için kullanabilirsiniz. Çevrimiçi cüzdanınızda daha büyük miktarda Bitcoin almanız durumunda, bilgisayar korsanlarının saldırıya geçme şansı yakalamadan önce bunları mümkün olduğunca hızlı bir şekilde çevrimdışı cüzdanınıza aktardığınızdan emin olun.

  1. Özel anahtarları çevrimdışı olarak kaydetme

En önemli Bitcoin güvenlik önerilerinden biri, her zaman özel anahtarları çevrimdışı tutmayı ve bunları başkalarıyla paylaşmamayı hatırlamak. Gizli anahtarınız, hesabınıza erişen PIN kartı numaranızın karşılığıdır.

Bitcoin cüzdanınızın güvenliğini artırmak için, özel anahtarlarınızı alın ve daha sonra internet bağlantısı olmayan ayrı bir bilgisayarda saklayın. Bunu yaparak, paranızı kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı kaybetme şansınızı azaltabilirsiniz.

Bitcoin Cash hard fork savaşında zafer, Bitcoin ABC’nin oldu
Bitcoin Cash hard fork savaşında zafer, Bitcoin ABC’nin oldu
  1. Tip 2 Deterministik Cüzdan’ın kullanımı

Bir Tip 2 Deterministik Cüzdan, alacağınız Bitcoin’lerin herhangi biri için gelecekteki özel anahtarların tümünü oluşturmak için bir seed kullanır. Bu, yalnızca bir yedek sunucu oluşturmanız gerekeceği anlamına gelir, çünkü yedeklemenin seed’leri var.

Cüzdanınızı kazara kaybetme olasılığınız olduğunda, aynı tohumu kullanarak yeni bir cüzdan oluşturabileceksiniz ve kayıp cüzdanınız, içindeki tüm özel anahtarlar ve Bitcoin’lerle anında geri yüklenecek.

  1. Parçalanmış yedeklemeler kullanın

Seed’iniz için bir yedek oluşturmuş olsanız bile, bu tür bir yedeklemenin daha fazla kopyasını oluşturup farklı yerlerde saklamanız tavsiye edilir. Parçalanmış bir yedek oluşturarak, seed altı parçaya bölünecek ve bunlardan dördü yeniden seed’lenmek için gerekli olacak. Bu, bir saldırganın cüzdanınıza erişim kazanmasını daha da zorlaştıracağından, öncelikle çeşitli yerlerde depolanmış altı parçanın dördünü bulması gerekecek.

  1. Çevrimiçi ve çevrimdışı bilgisayarlarda Linux kullanın

BTC ve özel anahtarlar, çevrimdışı cihazlarda ve cüzdanlarda daha güvenli olsa da aktarım yaparken internete kısa bir süre için bile olsa bir noktada bağlanmaları gerekiyor. Çevrimiçi ve çevrimdışı bilgisayarlar arasında veri aktarmanın en güvenli yolu bir USB sürücüsü kullanmak. Linux, herhangi bir USB temeline dayanma geçmişine sahip olan ve Bitcoin’in çevrimiçi bilgisayarlardan çevrimdışı bilgisayarlara aktarılması için ideal olan işletim sistemi.

Bitcoin işlemleri sayı olarak ilk kez 300.000'i geçti

  1. Donanım Cüzdanı kullanın

Soğuk depolama, Bitcoin’inizi depolamak için en çok önerilen yöntem. Bu cüzdan, kendi özel işletim sisteminde çalışan dahili bir bilgisayara sahip bir USB cihazı. Bu cihazlar, çevrimdışı bir ortamda saklanan özel anahtarlar nedeniyle saldırıları kesmek için neredeyse bağışık.

Bir donanım cüzdanını çevrimiçi bir cihaza bağlayarak, tüm Bitcoin işlemleri donanımda tutulan özel anahtarlar kullanılarak imzalanabilir. Çevrimiçi cihazda kötü amaçlı yazılım veya virüs enfeksiyonu olsa bile, tüm önemli özel anahtarlara erişmeden paranızı güvenle gönderebilirsiniz.

En geniş Bitcoin güvenlik önerileri

Bu Bitcoin’lerinizi güvende tutmak için uygulayabileceğiniz en yüksek güvenlik önlemlerini içeren makalemiz. Umuyoruz ki bizim ipuçlarımız sizin için faydalı olur ve paralarınızı uzun süre güvende kalır!

Coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin