Pi Döngüsü: Bu gösterge, Bitcoin için önemli sinyaller veriyor olabilir
Pi Döngüsü: Bu gösterge, Bitcoin için önemli sinyaller veriyor olabilir

Uzun vadeli teknik göstergeler Bitcoin boğalarını harekete geçirebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto pazarı, Bitcoin 5.200 doların üzerinde fiyatlanması, Ethereum ve EOS gibi diğer büyük kripto varlıkların gün boyunca önemli kazançlar elde etmesi ile yeni momentum belirtileri göstermeye başladı.

BTC‘de 2015’den beri bir ilk gerçekleşebilir

BTC/USD özelinde ise Ekim 2015’den bu yana ilk kez görülme olasılığı olan önemli bir 200 günlük basit hareketli ortalama (SMA) geçişi olması söz konusu.

SMA, bir varlık veya piyasanın uzun vadeli eğilimini belirlemek için önemli bir teknik gösterge olarak kabul edilir.

Bitcoin ve kripto paralar birikim evresini tamamlıyor mu?

Bitcoin, 2015 yılında 200 günlük SMA’yı aşağı yönlü kırdıktan sonra, uzun bir birikim aşaması yaşamaya devam etti.

Ekim 2015 ile Aralık 2017 arasında, Bitcoin fiyatı yüzde 7.900 artarak 250 dolardan 20.000 dolara kadar yükseldi.

Şu anki durumda ise BTC’nin Ekim 2015’ten bu yana ilk defa görülebilecek olan 20 SMA – 200 SMA geçişinin gerçekleşmesi söz konusu. Böyle bir geçişin gerçekleşmesi, bazı analistler göre yeni bir yükselişi dalgasını tetikleyebilir.

Hacim gibi diğer göstergeler de son haftalarda küresel pazardaki yatırımcılardan Bitcoin için güçlü talepler olduğunu gösteriyor.

Bloomberg Salı günü, CME Bitcoin vadeli işlem piyasasının hacminin 4 Nisan’da yaklaşık 542 milyon dolar değerindeki 22.542 sözleşme ile rekor seviyeye ulaştığını bildirdi.

CCN, vadeli işlem hacminin, kripto para piyasasının genel eğilimini değerlendirirken dikkate alınması gerektiğini, çünkü Bitcoin işlem hacminin nispeten büyük bir bölümünü oluşturduğunu bildirdi.

Kripto para borsası piyasasında işlem hacminin büyük bölümü göz ardı edildiğinde artan gerçek hacimlerle birlikte, 20 – 200 günlük SMA geçişi gibi uzun vadeli teknik göstergeler, Bitcoin için orta vadede olumlu bir seyre işaret ediyor.

Günün güçlü kazanımları

Bitcoin 5.200 dolara yükselirken, Ethereum 180 dolar direncine dayanmış durumda. EOS yüzde 6 artış kaydetti ve Binance Coin, dolar karşısında sağlam bir artış sergileyerek yaklaşık yüzde 2,8 arttı.

Kripto varlık fiyatlarındaki kısa vadeli iyileşme, kripto para fonlarının değer kazanmasına yol açarak Grayscale’in yönetim altındaki varlıklarının 1,2 milyar doları aşmasını sağladı.

Her ne kadar Bitcoin kısa vadeli performansı ve kripto para piyasasının geri kalanı, piyasayı büyük ölçüde -1 Nisan’daki gibi- yukarı çekecek kadar güçlü teşviklerin gerçekleştirilmesine gaziantep rus escort bağlı olsa da, analistler olumlu teknik göstergeler konusunda iyimser olmaya devam ediyor.

Teknik analist Josh Rager, Bitcoin’in üssel hareketli ortalamasının (EMA) ilk 16 ayda yeşile döndüğünü veya pozitifte olduğunu söyledi.

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1115825753747283968

Momentum sürdürülebilir mi?

Geçtiğimiz ay, BTC fiyatı ABD doları karşısında yüzde 20 arttı. Ve bu nedenle bazıları baskın kripto paranın aşırı alımda olduğuna inanıyor.

Önümüzdeki birkaç ay boyunca kripto para piyasası momentumunun sürdürülüp sürdürülmeyeceği veya uzun bir istikrar süresinin ortaya çıkıp çıkamayacağı henüz netleşmedi.

Ancak, Ethereum, Litecoin gibi alternatif kripto paralar ve tokenler Bitcoin ve dolar karşısında büyük kazançlar göstermeye devam ederse yatırımcıların güveni de doğru orantılı olarak artırmaya devam edebilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin