featured

Meme coin rallisi başladı: İşte günün en çok kazanan lider meme paraları…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir süredir yatay seyreden kripto para piyasası, toparlanma belirtileri gösterirken meme coinlerin ve DeFi tokenlerin hızlı yükselişi gündeme oturdu.  Bitcoin’in yeniden 71 bin dolara ulaşması piyasada bir heyecan dalgası yarattı ve bununla birlikte Coinbase’nin Layer 2 çözümü meme paraların fiyat artışlarını tetikleyen asıl neden oldu. Bitcoin geçen hafta ETF’lerde 1 milyar dolara yakın bir kayıptan sonra ilk kez yükselişe geçerek son bir günde yüzde 6 arttı. Stop ETF’lerde yaşanan 15 milyonluk girişle pozitif bölgeye geçiş yaptı. Eş zamanlı olarak Coinbase Base ücretlerdeki önemli düşüş, meme coinlere olan ilgiyi artırarak varlıkların son 24 saatte hızlı kazançlar elde etmesini sağladı.

Coinbase Base ücretleri düştü

Ethereum katman-2 zinciri olan Base, düşük ücretleri ile öne çıkan bir ağdı. Bununla birlikte son güncellemelerde Coinbase Base ücretleri önemli ölçüde düşürerek daha fazla yatırımcıyı kendine çekti. Base üzerinde işlem gören birçok meme coin, bu işlemin etkisiyle önemli yükselişler gösterdi. Bu yükselişler ile birlikte zincir içi veriler fiyat artışlarına bağlı olarak yeni pozisyonların açıldığını ortaya koydu.

Meme coin piyasası işlem hacmi ve piyasa değeri

Meme coin piyasa değeri son 24 saat içinde yüzde 13 büyüme göstererek 61.6 milyara ulaştı. İşlem hacmi açısından ise meme piyasası yüzde 45’lik bir artışla 9,710,417,841 milyara çıktı. Bu muazzam artış popüler meme coinlere olan güveni yansıtırken piyasa dönüşümü ve Bitcoin’deki fiyat hareketi kripto para piyasasına yeni bir yükseliş ivmesi kazandırdı. 

Günün en çok kazanan meme coinleri

Popüler meme paralardan olan DOGE, PEPE, SHIB ve FLOKİ gibi varlıkların yanında Dogwifhat, Slerf, Wen, Ladys gibi varlıklar da önemli kazançlar elde etti. PEPE son 24 saate yüzde 9,84 yükselerek 0,000008263 dolara ulaştı. Geçen rallide elde ettiği kazanımları kaybeden varlık, son yükselişi ile geçen kayıplarını bir miktar telafi ederken işlem hacmini yüzde 98 arttırdı.

Lider meme coin DOGE ise bu yükselişte yüzde 7 artarak 0,1834 dolara ulaştı. Son bir haftanın en yüksek seviyesine doğru ilerleyen DOGE, makro yükseliş trendi ortasında hareket ederek kripto analisti Rekt Capital’in son paylaşımlarında açıkladığı gibi yüzde 45’lik bir boğa koşusuna doğru ilerliyor.

meme coin
DOGE 1 günlük fiyat grafiği

İkinci büyük popüler meme parası SHIB ise yüzde 6’lik bir artışla 0.00002958 dolara ulaştı ve son 1 aylık kazancını yüzde 206 oranında arttırdı. Bununla birlikte Milady meme coin (LADYS) yüzde 12’lik bir artış gösterdi.

Son olarak FLOKI’de yüzde 9’lük yükseliş oranı ile günün en çok kazanan meme paralarından biri oldu. Meme koşusunda 5x,10x kazanç getirecek yükselmesi beklenen coinlerden biri olarak ele alınan FLOKI, mart ayında yaşanan önemli gelişmeler ve borç verme ve alma gibi DeFi hizmetlerindeki gelişmeler ile etkinliğini arttırmıştı. Aynı zamanda yanma oranındaki artışla birlikte Floki’nin meme boğa koşusunda yüksek kazanç elde edeceği düşünülüyor.

FLOKİ 1 günlük fiyat grafiği

Bununla birlikte yükseliş gösteren meme coinlerden biri de SMOG oldu. Smog token, bu yükseliş eğilimiyle birlikte bu yazının yazıldığı sırada yüzde 4,73 artarak 0.1956 dolara ulaştı. Solana’nın yerel borsası Jüpiter’de işlem gören meme coin, böylece aylık kazancını yüzde 235’e çıkardı. Hızlı büyüyecek meme paralardan biri olan Smog, yüksek airdrop oranı ve eşit lansman özeliği ile dikkat çeker. Meme coin projesi, airdrop puanı kazanmak için epik bir senaryo içinde oyunlaştırılmış görevler sunar.

SMOG Tokeni Ziyaret Et

Ejderha avcılarına karşı oyna kazan oyunu olan Smog token, Şubat 2024’te listelenmiş ve hızla büyüyen varlıklardan biri olmuştu. Adil lansman özelliği ile geniş bir kullanıcı kesiminin ilgisini çekmeyi başaran meme coin projesi, tüm memelere hükmedecek bir varlık olarak lanse edildi. Hızla büyüyen ve yalnızca bir ayda yüzde 302 kâr getiren token mart aynının başında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0.384 dolara ulaştı.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin