featured

Dogecoin (DOGE) Fiyat Tahmini Ve Geleceği: 2024, 2025 ve 2030

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük ve en popüler meme coin olan Dogecoin, 2013 yılında bir internet şakasından ilham alınarak oluşturulmuştur. Hızlı büyüyen Dogecoin, kısa süre içinde fiyat performansı ile en çok merak edilen kripto para birimlerinden bir tanesi oldu. 80 milyar doların üzerindeki toplam değeri ile tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) 2021 yılında 0,7376 dolar ile ulaştı.

Oldukça dalgalı bir seyir izleyen DOGE fiyatı 2024 yılının başından bu yana yüzde 100’ün üzerinde bir fiyat artışı kaydetti. Bu yazımızda Dogecoin geleceğini, ATH seviyesini, varlığın yeniden 1 dolara ulaşıp ulaşamayacağını teknik veriler, analizler ve piyasa katalizörleri eşliğinde ele alacağız.

DOGE alternatifleri

  1. Dogecoin20: Sınırlı arzıyla istikrarlı bir büyüme hedefleyen coin, stake ödülleri ile dikkat çeker.
  2. Smog Token: Jüpiter borsasında listelenen Smog, Solana ağındaki en yüksek airdropa sahiptir.
  3. Sponge V2: Sponge V1 coinin devamı olan SpongeV2, yüksek AYP getirisi ile ayırt edilir.

Dogecoin fiyat tahmini özet 2024-2030

  • Dogecoin’in fiyatı 2013 yılındaki ilk değerine kıyasla yüzde 56,000 oranında etkileyici bir yükseliş kaydetti ve şu anda 0,173 dolardan işlem görüyor.
  • Dogecoin tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) Mayıs 2021’de 0,7676 dolar ile ulaştı.
  • Tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 77 oranında bir geri çekilme gerçekleşti.
  • CoinMarketCap’a göre 8. sırada yer alan DOGE, 25,07 milyar dolarlık piyasa değerine sahip.
Yıl Potansiyel Düşük Ortalama Fiyat Potansiyel Yüksek
  2024 0.07825 0.1150 0,32
  2025 0,16   0,3 0,55
  2030 0,25    0,705 1,16

Dogecoin fiyat geçmişi

İlk piyasaya sürüldüğünden bu yana kripto para piyasasını kasıp kavuran Dogecoin 2013 yılında listelendi. Shiba Inu cinsi köpeğin yer aldığı “Doge” adlı internet şakasına dayanan proje, yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer ortaklığı ile oluşturularak adil bir lansman ile piyasaya sürüldü.

CoinMarketCap verilerine göre Dogecoin’in piyasaya çıktığındaki ilk fiyatı yalnızca 0,0002993 dolardı. Fiyatın 0,001 dolara ulaşması ise Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşti. Popülerliğini gün geçtikçe artıran proje, Ocak 2018 tarihinde kısa süreliğine 0,0146 dolara kadar yükseldi. Ancak daha sonra yaşadığı düşüş sonucunda Ocak 2021’e kadar 0,01 doların altında işlem gördü.

2021 yılı, boğaların güç kazanmasıyla genel olarak dijital varlıklar için parlak bir yıl olmuştu. Ancak Dogecoin fiyatını parlatan tek etken boğa piyasası değildi. DOGE projesinin en beklenmedik avantajı, dünyanın en zengin kişilerinden biri olan Elon Musk’ın Dogecoin hayranı olması oldu. Musk, 2021 yılının ilk çeyreğinde DOGE tokenları biriktirmeye başladı ve X (Twitter) aracılığı ile bu ilgisini herkesle paylaştı.

DOGE fiyat grafiği 2021-24

Elon Musk’ın desteğinin artması ile Dogecoin topluluğu önemli ölçüde büyüdü. Buna bağlı olarak Dogecoin ATH seviyesine 6 Mayıs 2021 tarihinde ulaştı. 0,7376 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine dokunan DOGE, aynı zamanda piyasa değerini de 80 milyar dolara yükselterek birçok yatırımcısını olağanüstü bir şekilde zenginleştirdi. Bu gelişmeler ile birlikte erken dönem yatırımcıları “Dogecoin milyarderi” olarak anılmaya başlandı.

DOGE yatırımcılarının büyük kazançlar elde etmesiyle meme coinin popülerliğini de artırdı. Erken yatırımcıların kârlarını realize etmeye başlamasıyla büyük bir satış dalgası başladı ve DOGE fiyatı Haziran 2022 tarihinde 0,05 dolara sert bir düşüş yaşadı. Kripto para piyasasıyla yeniden toparlanmaya başlayan Dogecoin fiyatı 2022’nin sonlarında 0,1263 dolara yükseldi. Ardından Ekim 2023’te ise yeniden düşüş başladı ve fiyat 0,05786 dolara kadar geriledi.

2024 yılına geldiğimizde, Bitcoin ETF gibi makroekonomik olayların kripto piyasasını olumlu yönde etkilemesiyle Dogecoin yeniden pozitif bir ivme kazandı. Şubat ayında 0,09 dolar seviyesini test ederek 0,1828 dolara yükselen DOGE, yalnızca iki hafta içinde yüzde 116 oranında bir artış kaydetti. Bu 2021 yılının kasım ayından beri yakaladığı en iyi yükseliş ivmesi oldu.

Dogecoin nedir?

Kripto para piyasasının ilk meme coini olan Dogecoin, kısa süre içinde büyük bir topluluğa hitap etmeyi başardı. Başlangıçta bir internet şakasına dayanan DOGE, kripto ekosistemine farklı bir bakış açısı getirdi. Elon Musk gibi bir milyarderin projeye ilgi duyması ile Dogecoin bir dönüm noktasına ulaşmış oldu. Bunun ardından ise DOGE tokenları birçok farklı alanda ödeme aracı olarak kullanılmaya başlandı.

Dogecoin, piyasa liderleri Bitcoin ve Ethereum’a kıyasla çok daha ucuz olması ve çok daha hızlı işlem imkanı sunması ile ayırt edilir. Enflasyonist bir yapıya sahip olan DOGE, her yıl yaklaşık 5 milyar yeni token ihraç eder. Birçok farklı nedenle yatırımcının ilgisini çeken proje temelinde oldukça basit bir şekilde tasarlanmıştır ve herhangi bir yol haritasına sahip değildir. Bu nedenle, Doge bünyesinde 2 yıldan fazla bir süredir herhangi bir teknik yükseltmesi gerçekleşmemiştir.

Kripto para  Doge coin
Coin belirteci DOGE
Piyasa değeri 26,022,147,801 dolar
Çıkış tarihi 6 Aralık 2013
Dolaşımdaki tedarik 143.622.276.384 DOGE

DOGE coini Ziyaret Edin

Dogecoin fiyat tahmini ve geleceği 2024-2025 ve 2030

Dogecoin’in bu zamana kadar olan yolculuğuna baktığımızda bir meme coinden çok daha fazlası olduğu görülmektedir. Birçok popüler kripto analistinin Dogecoin analizine ve DOGE yorumu da benzer görüşleri destekler. Ayrıca uzun vadeli DOGE fiyat tahminlerinde en dikkat çeken şey ise yinelenen kalıplardır ve buna bağlı olarak önümüzdeki dönemlerde Dogecoin artacak mı sorusu gündeme gelir.

2024 Dogecoin fiyat tahmini

Dogecoin, kripto para piyasasının geri kalanı gibi 2024 yılına sakin ama olumlu bir giriş yaptı. Boğaların geri dönmesi ile meme coin spekülasyonları da hız kazandı. Kripto piyasasının son 4 ayda değerini neredeyse 4 katına çıkarması da olumlu gelişmelerden bir tanesi oldu.

Popüler kripto para analistleri Bitcoin halving etkinliğinin ardından 2024 yılında büyük bir boğa koşusu başlayacağını tahmin ediyor. Ancak BTC fiyatının yeni bir ATH seviyesine ulaşması, zaten halihazırda piyasa yapısının yükselişte olduğunun işaretidir.

Dolayısıyla meme coin piyasasının da yükselişe geçmesiyle DOGE yorumları yukarı yönlü kalmaya devam ediyor. Bunun yanında, Dogecoin geliştirici ekibi de yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor ve 2024 yılı boyunca olumlu güncellemelerin geleceğinin sinyalini veriyor.

Yıl boyunca gerçekleşecek olaylar göz önünde bulundurulduğunda Dogecoin fiyatının 2024 yılının sonuna kadar yükselişte olacağı tahmin ediliyor. Gözde meme coin için beklenen en yüksek seviye 0,32 dolar iken en düşük seviye 0,07825 dolar. Ortama fiyat ise 0,1150 dolar civarı olarak söylenebilir.

2025 Dogecoin fiyat tahmini

2024 yılındaki boğa piyasasının etkilerinin 2025 yılında Dogecoin alınır mı sorusunu gündeme getirdi. Dogecoin topluluğunun DOGE tokenlarını bir ödeme şekli olarak entegre etme hedeflerinin 2025 yılına kadar gerçekleşmesi bekleniyor. Hem kripto piyasasındaki olumlu hissiyat hem de ekosistem içindeki yenilikler yükseliş katalizörü olabilir. Ancak gözde meme coinin sahip olduğu tokenomik sorunlar fiyatta bir arızaya yol açabileceği için endişe yaratıyor.

Bu sorunlardan ilki, meme coinin neredeyse 5 milyon yatırımcısı olmasına rağmen ilk 10 cüzdanın DOGE tokenlarının neredeyse yüzde 46’sına sahip olmasıdır. Bu 5 milyon yatırımcının çoğunluğu Dogecoin’i bir sonraki boğa piyasasında hızlı kâr elde etmek amacıyla tutuyor ve bu cüzdanların uzun vadeli yatırım amacıyla oluşturulmamış. 2025 yılında bir yükseliş gerçekleşse bile bu yatırımcılar kârlarını realize ederek satış baskısı oluşturacaktır.

Bir diğer sorun ise Dogecoin’in diğer kripto para birimleri gibi sınırlı bir arzının olmamasıdır. Enflasyonist bir varlık olması sebebiyle, her zaman yeni bir satış baskısı ile karşılaşabilir. Bu da fiyatın yükselmesi önünde bir engel oluşturabilir. DOGE fiyatının 2025 yılında genel olarak yukarı yönlü bir performans göstereceği düşünülüyor, ancak yeni ATH gelmeyebilir. Sonuç olarak 2025 sonu için fiyat tahmini en yüksek 0,55 dolar iken en düşük 0,16 dolardır. Beklenen ortalama fiyat ise 0,3 dolar olarak söylenebilir.

2030 Dogecoin fiyat tahmini

Milyarder Elon Musk’ın mizah anlayışının Dogecoin’e olan sevgisi ile birleştiğinde DOGE tokenlarının Tesla, Starlink ve SpaceX şirketlerinde ödeme yöntemi olarak kullanılabileceği düşünülüyor. Ayrıca X sosyal platformunda DOGE ödemeler için entegre edilebilir. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse Dogecoin uzun vade için tercih edilebilecek en iyi kripto para birimlerinden biri hâline gelebilir.

Meme coin’in geliştirici ekibi de DOGE tokenları aracılığı ile yapılan ödemelerin sorunsuz işlemesi için gerekli güncellemeler üzerinde de çalışıyor. Dolayısıyla Dogecoin geleceği, şimdiden umut vadediyor. Ancak fiyat hareketine engel olabilecek unsur burada da Dogecoin’in tokenomikleri olarak karşımıza çıkıyor. Varlığın sınırsız arza sahip olması fiyatta aşağı yönlü bir baskı oluşturabilir.

Bir ödeme aracı olmasının yanı sıra gerçek bir kullanım alanı olmaması ve ödeme için kullanılabilecek teknik olarak daha sağlam kripto para birimleri olması durumu biraz karmaşıklaştırıyor. Bu veriler göz önünde bulundurulduğunda DOGE fiyatının 2030 yılında en yüksek 1,16 dolar en düşük ise 0,25 dolar olacağı tahmin ediliyor. Öngörülen ortalama fiyat ise 0,705 dolar civarında.

Dogecoin nasıl alınır?

Portföylerine DOGE tokenlarını eklemek isteyen yatırımcılar, güvenilir kripto borsaları aracılığı ile satın alma işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bu noktada dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance tercih edilebilir.

Binance; Bitcoin ve Ethereum gibi en büyük kripto para birimlerinin dahil olduğu, 400’den fazla kriptoya erişim sağlamanıza yardımcı olur. Kolay kullanılan ara yüzü ile herkesin hızlı bir şekilde işlem yapmasına olanak sağlar. Ayrıca Binance’nin mobil uygulamaya sahip olması yatırımcıların cüzdanlarını her yerden kontrol edebilmesini sağlar. Sonuç olarak Dogecoin, Binance kripto para borsasında cüzdanı bulunan herkes tarafından kolayca alınıp satılabilir.

Kripto para piyasasının doğası gereği yüksek volatiliteye sahip olduğunu, yatırım yapmadan önce yüksek risk içerdiğini akılda tutmalısınız. Yatırım kararları bireysel olarak alınmalı ve her bir yatırımcı kendi risk analizi doğrultusunda sadece kaybetmeyi göze alabileceği kadar bir miktarla işlem yapmalıdır.

DOGE coini Ziyaret Edin

Sık sorulan sorular

Uzun bir süredir kripto para piyasasının önemli oyuncularından bir tanesi olan Dogecoin’in tarihsel verilerine bakıldığında daha önce birçok kez büyük oranlarda yükselişler kaydettiği görülüyor. Dolayısıyla piyasa şartlarının elverişli olması hâlinde Doge coin 10x yükselmesi beklenen coinlerden biri olabilir

Dogecoin’in ilk yatırımcılarının “Dogecoin milyarderi” olarak anıldıkları biliniyor. Özellikle meme coin seven yatırımcıların cüzdanlarında tutmak isteyecekleri bir kripto para birimidir.

2017’den bu yana süregelen yolculuğunda birçok yatırımcı tarafından tercih edilmiştir. Özellikle Elon Musk gibi bir milyarderin de favorisi olduğu düşünüldüğünde, genel olarak güvenli olarak görülmektedir. Ancak meme coin dünyasının doğası gereği hızlı fiyat değişimleri yaşanabilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin