featured

Ripple, SEC arasında gerginlik büyüyor: Ripple’in karşı hamlesine karşın XRP fiyatında son durum?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun kripto para piyasasını istikrarsızlaştıran SEC, Ripple olayı yakın zamanda ortaya çıkan son olaylar ile XRP fiyatında dalgalanmalar yaşanmasına neden oldu. SEC’in, Ripple’in mahkemeye istenen ek belgelerin sunulması yönündeki talebin kabul edilmesi ile XRP cephesinde endişeler artmaya başladı. XRP fiyatı 0,50 dolar seviyesinde işlem görürken Ripple tarafından yapılan satışlar, kaydedilen önemli bir hareketlenme yaşanmasına neden oldu.

SEC vs. Ripple arasındaki gerginlik büyüyor!

SEC, Ripple’ın hukuki anlaşmazlığında dava sona yaklaşırken yeni gelişmelerle ilgili bir rapor yayınladı. Dava hakkında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından alınan son güncelleme, Ripple’ın mahkemeye ek belgelerin sunmasını istedi ve Bölge Hâkimi Sarah Netburn tarafından bu talep kabul edildi. Talepte öncelikle Ripple’ın mali belgeleri ve dava sonrasında XRP sözleşme ayrıntılarının komisyona sunulması bekleniyor.

Ripple SEC davası

 

Bu gelişme SEC’in şirketinde karşı dava üstünlüğünü ele geçirmesinin ardından geldi. Şirket, XRP merkezli mali tablolarını sunması genişliğe karara itiraz etti. Karar uzun süredir Ripple davasının takipçisi olan gazeteci Eleanor Terrett tarafından X platformunda duyuruldu. Gazetecinin gönderisine göre Ripple’ın 2022-23 yıllarına ait mali tabloları ve kurumsal satış sonrası sözleşmelerin hazırlanması gerekiyor. Ayrıca satış gelirlerine ilişkin açıklamalar da bekleniyor.

XRP fiyatında hareketlenme ve Ripple’in karar karşısındaki hamlesi

SEC ile yaşanan belgeden sonra Ripple, 120 milyon XRP tokenini transfer etti. Bu veriler, zincir üstü analiz firması Whale Alert tarafından yakın zamanda yayınlanan bir raporla açıklandı. Bu büyük transfer XRP fiyatı üzerinde olumsuz bir etki yaparak aşağı yönlü spekülasyonların arttırılmasını sağladı. Analiz firması Whale Alert’e göre şirket tarafından yaklaşık 60 milyon değerindeki XRP tokeni açıklanmayan bir bütçeye yönlendirdi. Buna rağmen, 1 Şubat tarihinde rezervlerine 200 milyon XRP tokeni ayrılmış rezervindeki token tipleri yükseltildi. Şu anda Bithomp sistemlerine göre şirketin elinde 80 milyon değerinde XRP tokeni bulunuyor.

XRP fiyatı
1 günlük XRP fiyat grafiği

Bunun yanında Whale Alert şirketinin hamlelerini daha da zorlaştıran yeni bir balina hareketi daha ortaya çıktı. Yaklaşık 14,62 milyon dolar değerindeki 28,85 milyon XRP tokeninin transferi gerçekleşti. Transfer ünlü kripto borsası olan Bitstamp’e yapıldı ve kimliği belirsiz bir bütçe aracılığıyla yürütüldü.

Ripple’ın bu hamleleri XRP sistemleri üzerindeki endişeleri arttırırken son bir haftadır altcoin yüzde 5,33 değer kaybetti. Bu yazının yazıldığı sırada 0,503 dolardan işlem gören varlığın işlem hacmi yüzde 25 artış gösterdi. Gün içinde 0,6’lık hafif bir düşüş gösteren XRP coinin güncel piyasa değeri 27,36 dolar. Son yedi günde yaklaşık yüzde 6 oranında değer kaybı varlığının artmasına rağmen fiyat tahminleri iyimserliğini koruyor.

Avukat Bill Morgan’in, Ripple ODL açıklamaları

Devam eden Ripple vs. SEC davasının son aşmalarında Ripple’ın ODL hizmetinin geleceği söz konusu oldu. ODL müşterileri üzerindeki etkileri ve kalıcı bir ihtiyati tedbir olasılığı gündeme geldi. Avukat Bill Morgan yakın tarihli bir X gönderisinde mahkeme kararının anlamına ve potansiyel sonuçlarına dair açıklamalar yaptı.

Bill Morgan paylaşımında öncelikle şirkete ait bu hizmeti kullanan ODL müşterilerinin durumunu ele aldı ve bu müşterilerin tedbir kapsamında kısıtlanmayacağını açıkladı. Buna karşılık tam aksi yönde Ripple’ın ODL müşterilerine ait XRP satışının kayıt altına alınmadığı sürece kısıtlanabileceğini vurgulandı. Morgan, XRP şirketinin ticari olarak ayakta kalarak satışlarını yasal gerekliliklere uygun şekilde yürütmesi için alternatif yöntemler bulmanın önemini vurgularken karşılaştığı ticari zorlukları da dile getirdi. Bu durumun şirket üzerinde uzun vadede sürdürülebilirliğini sağlamanın önemini vurguladı.

Buna karşın XRP cephesinde artan gerginlik, yatırımcıları yeni çıkan meme coinlere yönlendiriyor. Bu dijital varlıklardan biri olan ve henüz ön satış aşamasında olan eTukTuk projesi ayırt edici yönleri ile portföyünü genişletmek isteyen yatırımcı için iyi bir alternatif oluyor.

Yapay zeka destekli, çevreci bir proje: eTukTuk

Oyna kazan temalı yeni çıkan projelerden biri olan eTukTuk tokeni, temelde yapay zekâ desteği ile geliştirildi. Enerji tasarruflu üç tekerli araçlar üreten ve bu araçları gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkede aktif olarak kullanıma sunan eTukTuk, ulaşım sorunlarına karşı yenilikçi bir bakış açısına sahip. Gerçek dünya sorunlarına yönelik bir çözüm ürettiği için kripto para piyasasında sürüdülebilir ve fayda sağlayan bir proje olarak ele alınır. Aynı zamanda blockchain destekli şarj istasyonları inşa ederek dünya çapında yaygınlaşma yolunda önemli adımlar atmaya devam eden eTukTuk, güvenilir altyapısı ile gelecekte 100x yapacak projelerden biri olarak değerlendirilir.

etüktuk araçları

Projenin oyna kazan oyununa bakıldığında hıza dayalı bir taksi oyunu olduğu görülür. Sri Lanka sokaklarında geçen oyunda hızlı yarışmacılar kazanır ve TUK tokeni kazanma imkanı yakalar. Son olarak projenin satın alma aşamaları da oldukça pratiktir. Resmi web sitesi üzerinde popüler kullanıma sahip Trust Wallet gibi cüzdanlar ile BNB ay da ETH ve USDT ile satın alınabilir. Son olarak TUK tokeninin güncel satış fiyatı 0,024 dolar ve alım sonrası stake edilerek AYP kazanma şansı verir.

eTukTuk’u Ziyaret Edin

coingape


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi verilmiş taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan elde ettiğiniz kâr ya da zararınız yazarınızdan ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım sonuçta bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi güçlü bir temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin