featured

Günün yıldızı olan UNI, yüzde 65’lik yükselişin ardından uyarı verdi: Yatırımcıları neler bekliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Uniswap (UNI) fiyat hareketi bugün adından en çok söz ettiren konulardan bir tanesiydi. Çünkü UNI fiyatı, hacimdeki artışla birlikte %65’in üzerinde değer kazanarak grafiklerini yeşile boyadı. Ancak bu son yukarı yönlü harekete rağmen gözde altcoin’e ilişkin piyasa göstergeleri düşüş eğilimine işaret ediyor. Peki, yatırımcıların böyle koşullarda nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?

UNI fiyatı artarken aynı zamanda üzerindeki satın alma baskısı da arttı. Bu da yükselişin hemen ardından büyük bir düzeltme gelebileceği anlamına gelmektedir.

Uniswap Vakfı, yönetim sistemini yükseltmek için yeni bir teklif sundu. Bunun ardından fiyat, yalnızca birkaç saat içinde hızla artmasıyla yatırımcıları şaşırttı. Aslında artış o kadar büyüktü ki UNI, piyasa değerine göre en iyi 20 kripto para arasına girmeyi başardı.

Son fiyat artışı, Uniswap Vakfı’nın protokolün yönetim sistemini yükseltmek için bir teklif yayınlamasının hemen ardından gerçekleşti. Yeni sunulan teklif, token’larını stake eden ve devreden UNI sahiplerini ödüllendirerek Uniswap’in yönetim sistemini yükseltmeyi amaçlıyor.

Uniswap boğaları ne kadar güçlü?

CoinMarketCap aracılığı ile elde edilen verilere göre UNI fiyatı yalnızca son 24 saat içinde %65’ten fazla bir değer artışı kaydetti. Fiyattaki bu büyük artış, token’ın piyasa değerini 7,1 milyar doların üzerine çıkardı ve bu da onu 18. en büyük kripto para birimi konumuna getirdi.

Altcoin’in hacmi de fiyatıyla birlikte arttı ve bu da yükseliş trendinin temelini oluşturdu.

Uniswap’teki bir likidite sağlayıcısının 1,2 milyon token’lık likiditeyi kaldırdığını ve Binance’e 1 milyon adet UNI token’ı yatırdığını görmek ilginçti.

UNI

Yükselişin arkasındaki asıl sebep ne?

Gelen büyük yükseliş rallisinin ardından bunun arkasındaki ana sebebin ne olduğu merak edildi. Bunu anlamak için Santiment verilerine bir göz atılabilir. Santiment aracılığı ile elde edilen verilere göre, UNI token’larının döviz çıkışının keskin bir şekilde arttığını ve bu durumun yüksek satın alma baskısına işaret ettiği görülüyor.

Bu durum, Uniswap’in borsalardaki arzının düşmesi ve borsalar dışındaki arzının son birkaç saat içinde artmasıyla da kanıtlandı.

Şaşırtıcı bir şekilde fiyattaki çift haneli artışa rağmen, ağırlıklı hissiyattaki düşüşten de anlaşılacağı üzere token etrafındaki olumsuz hava gittikçe arttı.

Eğer fiyat, boğa rallisini sürdürme istiyorsa ilk olarak değerinin önemli bir seviyenin üzerine çıkması gerekiyor. Hyblock Capital verilerine bakıldığında altcoin’in 13,1 dolar civarında kritik bir direnç noktası ile karşılaşabileceği görünüyor.

Eğer UNI, bu direnç noktasını aşarak onu yeni bir desteğe dönüştürebilirse işler yeniden boğaların lehine olacaktır. Bu durumda altcoin’in fiyatı yeni zirvelere doğru tırmanmaya hazır olacaktır.

Fiyattaki yükselişin devam etme olasılığını daha iyi anlamak için günlük grafik analizi de yapmak önemlidir. Günlük grafikteki MACD göstergesi açık bir şekilde boğaların lehine.

Ancak, göstergelerin geri kalanı aşağı yönlü görünüyor. Chaikin Para Akışı (CMF) bir düşüş kaydetti. Ayrıca Para Akışı Endeksi (MFI) de aşırı alım bölgesinde bulunuyor ve bu da satış baskısı yaratarak boğa rallisine son verebilir.

Kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu nedenle yüksek risk içerdiğini akılda tutmalısınız. Herhangi bir işlem yapmadan önce piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyat hareketini de takip etmek önemlidir. 2024 yılına kripto piyasasında yeni çıkan coinler damga vuracak gibi görünüyor. Bunlardan bir tanesi de daha yeşil bir gelecek bırakmayı hedefleyen eTukTuk projesidir.

Etuktuk’u Ziyaret Edin

Yeşil ulaşımın yeni yüzü: eTukTuk

eTukTuk, çevre dostu özellikleriyle kripto para dünyasında dikkat çeken yenilikçi bir atılım olarak öne çıkıyor. Bu platform, sadece bir ulaşım aracı olmanın ötesinde, çevre bilincini ve yeşil hareketi destekleyen bir öncülük misyonu üstleniyor. Karbon emisyonlarını azaltmak ve karbon ayak izinin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini minimize etmek gibi hedeflerle yola çıkarak, geleneksel TukTuk’ların yerini çevre dostu elektrikli araçlarla değiştirerek, kripto para ekosistemine yenilik getiriyor.

eTukTuk’un alt yapısı, güvenilir kaynakları kullanarak ölçeklenebilirlik, güvenlik ve verimlilik sağlıyor. Şeffaflık, dürüstlük ve ekonomik dönüşüm gibi temel değerler, eTukTuk’un işleyişini şekillendirirken, elektrikli araçları çevre dostu kripto paralar arasında öne çıkarıyor.

Platform, geleneksel TukTuk’ların çevresel etkilerini azaltarak kullanıcılara maliyet açısından dost bir alternatif sunuyor. Blockchain teknolojisi, çevre dostu ulaşımın yaygınlaşmasına katkı sağlarken, ekonomik avantajları da destekliyor. Analistler, eTukTuk’un gelecekte kripto para dünyasında önemli bir oyuncu olacağını öngörüyorlar.

eTukTuk, TUK token’ları aracılığıyla ekosisteme katkı sağlarken “Power Staking” ile pasif gelir elde etme imkanı sunuyor. Sürücü ve Yolcu Uygulamaları, ödemeleri TUK token’ları ile gerçekleştirerek kullanıcı deneyimini geliştiriyor. Bu adımlar, eTukTuk’un küresel ölçekte ulaşım sektöründe devrim yaratma hedefine katkı sağlıyor.

eTukTuk, sadece finansal kazanç sağlamakla kalmayıp, çevresel sorunlara kalıcı çözümler bulmayı ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmayı hedefliyor. Yüksek potansiyele sahip olan eTukTuk, daha sağlıklı ve yeşil bir gelecek için herkesi projeyi keşfetmeye davet ediyor.

Etuktuk’u Ziyaret Edin

AMBCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin