Tarihi Kore Barış Bildirgesi artık Blockchain ile güvende
Tarihi Kore Barış Bildirgesi artık Blockchain ile güvende

Tarihi Kore Barış Bildirgesi Ethereum Blockchain’ine kaydedildi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta Güney Kore Başkanı Moon Jae-in ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki görüşmede imzalanan tarihi Kore Barış Bildirgesi kalıcı olarak saklanmak üzere Ethereum Blockchain’ine kaydedildi.

Tarihi Kore Barış Bildirgesi artık Blockchain ile güvende

CoinDesk Kore’nin haberine göre, 27 yaşındaki Güney Koreli oyun geliştiricisi Ryu Gi-hyeok, Korece ve İngilizce olarak Panmunjom Deklarasyonu (Kore Barış Bildirgesi)’nu Ethereum Blockchain‘inde yayınladı.

Dünya çapında bildirilen olay, Güney Kore devlet başkanı Moon Jae-in ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un geçen hafta Kore savaşının ülke liderlerinin ilk kez el sıkışması il sona ereceğini ilan ettiler. Ryu Gi-hyeok, bu hareketinden sonra konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Siyasete ilgim olmasa da bunları seyretmekten yoruldum. Güney ve Kuzey’in birbirlerine bir adım atıp birbirlerini dinlemelerinin çok uzun sürdüğünü düşündüm. Bir geliştirici olarak neler yapabileceğimi bulduktan sonra, Blue House ana sayfasından Panmunjom Deklarasyonu’nu buldum ve onu Ethereum Blockchain’e kaydettim.

Tüm tarihi kayıtlar kalıcı ve değişmez olarak Blockchain’de tutulacak

İnternetteki sansürden kurtulmak ve mesajları kaydetmek için Ethereum Blockchain’ini kullanan Çin’deki aktivistlerden ilham alan Ryu, tüm tarihi kayıtları kalıcı ve değişmez olarak tutacak bir web sitesi hizmeti de sunmayı planladığını söyledi.

Daha önce Çin’in prestijli Pekin Üniversitesi’nden kıdemli bir kişinin tecavüze uğradığı iddiasıyla ilgili yazdığı açık bir mektup, başlangıçta Çin’de internet üzerinden sansürlendi. Bununla birlikte, daha sonra bu mektup koda dönüştürüldü ve anonim bir birey tarafından Ethereum Blockchain‘inde saklandı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin