featured

Son dakika: SEC, Ethereum ETF’sine ilişkin kararını değiştirdi! ETF süreci nasıl ilerleyecek? İşte güncel detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin stop ETF onayından sonra gündeme gelen Ethereum ETF’sine ilişkin belirsizlik sürerken SEC’ten yeni bir karar geldi. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yakın tarihli BlackRock’ın spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurusu için karar çizelgesini değiştirdiğini açıkladı. Eski karar çizelgesinin ardından kesin karar zamanını uzatan düzenleyici kurum, önerilen kural değişikliğine ve ilgili endişelere dikkat çekerek kapsamlı bir şekilde değerlendirme yapmak için ek süreye ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

SEC’in BlackRock’ın iShares Ethereum Trust olarak bilinen bu yenilikçi yatırım aracını onaylayıp onaylamaması veya daha fazla işlem başlatması için belirlenen zaman çizelgesi şimdilik 10 Mart olarak belirtiliyor. Bu uzatmadan önce BlackRock, kasım ayında spot Ethereum ETF’si için başvuruda bulunmuştu.

Ethereum Stop ETF süreci nasıl ilerliyor?

İlk olarak geçtiğimiz yılın kasım ayında Nasdaq Borsası tarafından gündeme getirilen Ethereum ETF onayına ilişkin karar merakla bekleniyor. SEC’in Ethereum Trust ile ilişkili potansiyel riskleri ele alma konusundaki kapsamlı yaklaşımını başta bu teklifi ve spot Ethereum ETF’yi çevreleyen ilgili konuları kapsamlı bir şekilde değerlendirme ihtiyacı 25 Ocak 2024’te sona erecek olan ilk 45 günlük inceleme süresinin uzatılması ile sonuçlandı.

Ethereum

Nasdaq borsası, BlackRock adına 11 Aralık 2023’te iShares Ethereum Trust’a başvurarak, yaklaşık 9,1 trilyon doların üzerinde varlık yönetimiyle BlackRock’ı en büyük varlık yönetim firması haline getirmişti. SEC’in kararındaki bu gecikme beklenen 240 günlük bir süre içinde olası birkaç uzatmanın ilki olarak ele alınıyor. Spot Ether ETF’leri için onay bekleyen diğer şirketler arasında VanEck, ARK 21Shares, Fidelity, Invesco Galaxy, Grayscale ve Hashdex yer alıyor ve her birinin son başvuru tarihleri 2024’ün Mayıs ile Temmuz ayları arasında değişiyor. Ayrıca diğer bir tahmin de VanEck Ethereum ETF’si başvurusu için oluyor ve son tarihin 23 Mayıs olduğu belirtiliyor.

Ayrıca SEC’in yakın zamanda 11 spot Bitcoin ETF’sine onay vermesinden sonra Ethereum ETF’lerine yönelik beklentiler de yükseldi. Başta BlackRock’ın olmak üzere diğer şirketler Ethereum ETF’leri için de benzer bir onay arayışına girdi. BlackRock’ın Bitcoin ETF’si iki hafta içinde önemli girişlere tanık oldu ve kapalı bir fondan dönüştürüldükten sonra çıkışları gören Grayscale Bitcoin Trust’ı gölgede bıraktı.

Ethereum ETF’sine ilişkin ilk görüşler ve JPMorgan öngörüsü

Yatırımcılar ve uzmanlar için oldukça önemli bir gelişme olan Ethereum ETF’sine dair gelişmeler, dijital varlıkların benimsenmesi için önemli bir adım sayılıyor. Bu nedenle değişen düzenleyici ortamda SEC’in temkinli duruşu ve ilerleyen süreçlerde vereceği kararlar büyük önem taşıyor.

JPMorgan’ın analizi de bu bağlamdan hareket ediyor ve Ethereum’un 2022’de iş kanıtından hisse kanıtına geçerek ademi merkeziyetçiliği yani geleneksel piyasayı etkileyeceğine ve Ether’i Bitcoin’in ötesindeki altcoinler ile de daha yakından hizalayacağına işaret ediyor. Bazı altcoinlerin menkul kıymet olarak önceki SEC sınıflandırmalarını kabul eden JPMorgan, SEC’in Ethereum ETF’yi mayıs ayına kadar onaylama olasılığının yüzde 50’den fazla olmadığını tahmin ediyor.

Kripto para piyasasında yasal dinamik değişimler sürerken SEC’in BlackRock’ın Ethereum ETF’sine ilişkin kararı, daha geniş piyasa ve yatırımcı duyarlılığı için önemli sonuçlar doğuracaktır. ETH ETF’lerin onaylanması kararının daha fazla uzatılıp uzatılmayacağı ise kripto para piyasasındaki yeni gelişmeler gibi yakından takip ediliyor.

Ethereum ETF’sine yönelik karar değişikliğinin yanında meme coinlere dair gelişmeler de yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Bu gelişmelerden biri olan Sponge V2 lansmanının ön satışlara başlaması heyecan arayan yatırımcılar arasında ilgiyle karşılandı. Çünkü Sponge V2, şaşırtıcı yükseklikteki yüzde 280’lik AYP oranı ile daha fazla kazanç elde etme şansı sunuyor.

Sponge V2 tokeni nedir ve avantajları nelerdir?

2023’ün başarılı yeni coinlerinden biri olan Sponge V1’in devamı olan Sponge V2 sıradan ön alımlardan farklı olarak stake etme yoluyla satın alınıyor. Öncelikle geçen yıl çıkan Sponge V1 tokenini alarak stake ettikten sonra Sponge V2 kazanma şansı sunuluyor. “Stake-to-Bridge” olarak bilinen bu yöntem ilk ön alımı kaçıranlar için iyi bir çözüm. Ayrıca bir oyna kazan oyunu (P2E) olarak heyecanlı karşılaşan projede oyunlar hem ücretli hem de ücretsiz katılım imkânı veriyor. Aynı zamanda token alımlarını daha düşük ücretle ve kazanmak için ilk satın alınan SPONGEV1 tokenleri stake ediliyor.

Son olarak Sponge V2’nin teknik verilerine baktığımızda yüzde 2720.86 bir fiyat artışı yaşandığı görülüyor. Resmi web sitesinden alınan verilere göre güncel satış fiyatı 0.000680 dolar olan SPONGEV2 projesi, X hesabında 5,445,468.33 milyon doların stake edildiğini açıkladı. Hızla büyüyen proje, MetaMask, Wallet Connect ve Best wallet gibi cüzdan seçenekleri üzerinden ETH, USDT ve kart ile satın alınabiliyor.

Sponge V2’yı Ziyaret edin

 

coinpedia


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin