featured

Bitcoin fiyatı ne zaman yükselecek? Düşüş devam ederken yükselmeye başlayan lider altcoinler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası Bitcoin öncülüğünde kısa vadeli bir düşüş yaşıyor. Özellikle son 24 saatte önemli bir destek seviyesi olan 40.000 doların altına düşen Bitcoin’in, Grayscale’in devam eden büyük ölçekli satışlarının etkisi altında olduğu düşünülüyor. Bu gelişmeler Bitcoin’in fiyatını önemli ölçüde etkileyerek geçtiğimiz bir buçuk hafta içinde yüzde 20’lik önemli bir düşüşe işaret etti.

Genel kripto para piyasasında yaşanan bu düşüş eğilimi, başta büyük altcoinler olmak üzere çoğu varlığın düşüşüne yol açsa da önümüzdeki aylarda muhtemelen toparlanacağına dair iyimserlik var. Özellikle nisan ayında beklenen Bitcoin yarılanması ve Fed’in potansiyel faiz indirimleri gibi olaylar iyimserliği arttırıyor. Boğa piyasası beklentileri bazı altcoinler için daha fazla önem taşıyor, çünkü bu altcoinlerin kilit destek seviyesine ulaşma potansiyelleri yüksek.

Bitcoin için kritik seviyeler! Düşüş ne kadar sürecek?

Bitcoin fiyatı dün günü itibariyle 40 bin doların altına düştü ve şu anda 39,930 dolardan işlem görüyor. Mevcut piyasa hareketleri göz önünde bulundurulduğunda 38,500 dolar eşiği ayıların etkisiyle görülebilir. Grayscale’in satış baskısı devam ederse bu direnç noktasının 37.750 dolara inmesi de mümkün.

En kötü senaryoya göre BTC bu seviyelerin üzerinde kalmayı başaramazsa 35.600 dolarlık seviyeye doğru bir düşüş görebilir. Bu dirençten bir sonraki destek seviyesi ise 33.000 dolar olacaktır. Bu bölge savunulmazsa 29.000 ila 30.000 dolar arasındaki potansiyel yükseliş momentumu için kritik seviyeler daha fazla zorlukla karşılaşabilir. Orta vadede bu düşüş, boğa hareketi ile toparlanırsa nisan ayındaki yaralanmaya kadar önemli avantajlar yakalanabilir. Bunun yanında BTC düşerken altcoinler de dip seviyelere yaklaşıyor.

Dip seviyelerden alınabilecek yükselmeye başlayan altcoinler: SOL, AVAX ve ETC coinde son durum!

Kripto para piyasasındaki düşüşle birlikte son bir haftada yüzde 12 değer kaybeden SOL, son 24 saatte yüzde 87’in üzerinde değer kazanarak 86,36 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz dönemde FTX borsasının çöküşüyle değer kaybeden varlık, yine geçtiğimiz ekim ayında önemli bir toparlanma sergileyerek 121 dolara kadar yükselmişti.

Bitcoin ve SOL
SOL 1 günlük fiyat grafiği

Aralık ayında yüzde 105 büyüyen SOL, ocak ayında piyasanın da etkisiyle yüzde 24 değer kaybetti. Kripto para birimi şu anda piyasadaki düşüş eğilimine paralel olarak işlem görse de 100 dolar seviyesini geri kazanma şansı hâlâ mevcut. Özellikle yeni projeleri ile yükselme potansiyeli oldukça yüksek olan Solana; teknolojik ilerlemeler, merkezi olmayan finans (DeFi) projelerine yönelik artan talep ve ekosistemine katkıda bulunan geliştirici topluluğu tarafından yönlendiriliyor.

Son 24 saatte yükseliş eğilimindeki diğer bir altcoin olan Avalanche (AVAX), son bir haftalık kayıplarını bir miktar telafi ederek günlük bazda yüzde 10 yükseldi ve basın saatine göre 30,91 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte AVAX’in stratejik ortaklıkları ve iş birlikleri coinin itibarını önemli ölçüde artırdı. Platform, metaverse dağıtım platformu oluşturmak için Alibaba Cloud ile ortaklığı ve Amazon Web Services (AWS) ile iş birliği yaparak genişlemeye devam ediyor.  Ayrıca Avalanche Foundation’in meme coinlere yönelik finansman desteği altcoin için umut verici gelişmelerden biri daha oluyor.

AVAX günlük fiyat grafiği

Akıllı sözleşmeler ağı Ethereum Classic (ETC) değişken piyasa şartlarında ETC madencileri ve PoW ilgileri için önemli bir kaynak hâline geldi. Ethereum’un karşılaştığı son ölçeklendirme zorluklarına karşın başarılı bir tercih olan ETC fiyatında potansiyel bir artış bekleniyor. Öte yandan, ETC düzenleyici gelişmelerden de bir destek alabilir. Çünkü spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) yakın zamanda onaylanmasıyla, dikkatler şimdi Ethereum için benzer bir ürüne çevrildi.

ETC bir günlük fiyat grafiği

ETC fiyatının son durumuna bakıldığında son 24 saatte yüzde 2’ye yakın bir yükseliş yaşayan coin, haftalık kaybını telafi etmiş gibi görünüyor. Bu yazının yazıldığı sırada 23,04 dolardan işlem gören ETC, destekleyici etkilerle 2021’de kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 127 dolara doğru potansiyel bir yükselişle devam edebilir.

Bunun yanında SOL, ETC ve AVAX gibi yükselmeye başlayan altcoinlere alternatif olarak Bitcoin Minetrix’de büyümeyi sürdürüyor. Bulut madenciliğinde yeni bir dönemi başlatan Minetrix, madencilik becerilerine ek olarak Ethereum ağındaki akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan tahsisler ile kullanıcı için güvenilir bir kullanım sunuyor.

BTCMTX tokeninin avantajları nelerdir?

Ön satışlarda son evreye yaklaşan BTCMTX tokeni, kripto borsalarında listelenmeden önce düşük rakamlarla alıcıya sunuluyor. Son verilere göre güncel fiyatı 0,013 dolar olan token sıradan yatırımcının sınırlı bir teknik bilgiyle ve basit bir donanımla Bitcoin madenciliğine katılmasına imkân veriyor. Minetrix projesi en başta, Ethereum ağı üzerinde güvenli bir kullanım sunuyor ve üçüncü taraf dolandırıcılığı gibi olumsuz sorunları ortadan kaldırıyor. Aynı zamanda çevreci özellikleri ile enerji ve ses sorunlarına karşı kullanıcıya daha rahat şartlar sağlıyor.

Basit ve kolay kullanımı ile kripto para piyasasında yeni bir fırsat olarak ele alınan BTCMTX tokeni, 9,168,000 dolara ulaştı. Madenciliğe yeni bir soluk getiren bu token, etkin kontrol panelleri ile de kullanıcıları destekliyor. Son olarak resmi web sitesi üzerinden satın alınması gereken varlık, sık kullanılan Ethereum ve USDT seçenekleri ile yatırımcı portföyüne eklenebilir.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

finbold


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin