featured

SOL fiyat tahmini: Aktif adres sayısı rekor kırıyor, SOL fiyatı 2023 bitmeden 150 dolara ulaşabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SOL haberleri: Kripto para piyasası 25 Aralık Pazartesi günü negatif bölgeyle haftaya başladı. Birçok yatırımcı yılın son haftasında bir Noel Baba rallisi beklerken kripto para piyasası önemli ölçüde güçlendi ve şu anda Solana bu hareketin ön saflarında yer alıyor. Kısa süre önce 100 dolar sınırını aşan SOL, yatırımcıların ve piyasa analistlerinin dikkatini çekmiş durumda.

Bununla birlikte Solana blok zinciri, aralık ayında kullanıcı etkileşiminde olağanüstü bir artışa tanık oldu. Bu artış akıllara SOL’un yıl bitmeden değerini 150 dolara çıkarıp çıkaramayacağı sorusunu getirdi.

SOL aktif adres sayısında rekor kırıyor

Bir kripto para ağının performansı ve benimsenme oranı kritik faktörlerdir. Güncel verilere göre 6,8 milyona ulaşan dijital varlığın aktif ağındaki artış, yatırımcıların dijital varlığa olan ilgisini gösteriyor. Ağdaki aktif adreslerin toplam sayısı 15,6 milyonu aşarak Mayıs 2023’teki en yüksek seviye olan 6,6 milyonu geride bıraktı.

Solana ağındaki aktif adres sayısı / Günlük 7DMA

Bu rakam yalnızca kasım ayı istatistiklerine göre yaklaşık yüzde 50’lik önemli bir sıçramayı gösteriyor. Aynı zamanda ocak ayında görülen önceki en yüksek seviye olan 15,2 milyonu da geride bırakıyor. Benimsenme oranının artması yatırımcı güvenini artırarak fiyatı yukarı çekebilir.

SOL fiyat analizi: Mevcut piyasaya genel bir bakış

Haftaya yükselişle başlayan SOL şu anda 111,24 dolardan işlem görüyor. 24 saatin en yüksek seviyesi 118,10 dolar ve en düşük seviyesi 107,58 doları görerek dalgalı bir piyasa ortamına işaret ediyor. Son 24 saat içinde 10.865.004,08 SOL ve 1.222.899.126,12 USDT işlem görmüştür. Bu yüksek hacim, dijital varlığa yönelik artan ilginin bir kanıtıdır.

Bununla birlikte son zamanların en yüksek seviyesi olan 118,10 dolar dijital varlık için acil direnç seviyesidir. Bunun üzerine çıkılması hâlinde daha fazla yükseliş momentumuna işaret edebilir. Beklenen bir sonraki direnç seviyesi ile 150 dolar seviyesindeki önemli psikolojik bariyerdir. Bu seviyeye ulaşmadan önce destek seviyeleri son zamanların en düşük noktası olan 107,58 dolar acil destek görevi görürken, 100 dolar seviyesinin yakınında ek destek olması muhtemeldir.

SOL dördüncü en büyük kripto varlık oldu!

Ayrıca Solana, Binance Coin’i (BNB) geçerek piyasa değeri açısından dördüncü en büyük kripto para birimi konumunu güvence altına aldı. Son piyasa rakamları, Solana’nın piyasa değerinin 48,79 milyar dolara ulaşarak BNB’nin 41,40 milyar dolarını geride bıraktığını ortaya koyuyor.

Piyasa Değerine Göre Bugünkü Kripto Para Fiyatları

Hareketli ortalamalar ve RSI neyi işaret ediyor?

SOL’un kısa vadeli hareketli ortalamaları (20 günlük ve 50 günlük MA gibi) üzerindeki konumunu koruması güçlü bir yükseliş eğilimine işaret ediyor. Bununla birlikte Göreceli Güç Endeksi (RSI) artan fiyatlarda farklılık gösteriyor. 70’in üzerindeki bir RSI genellikle aşırı alım olarak görülür, ancak güçlü yükseliş trendlerinde uzun süre yüksek kalabilir. Ayrıca fiyat artışına eşlik eden yüksek işlem hacmi, bir yükseliş göstergesidir ve altcoinin fiyat artışının sürdürülebilirliği için gerekli olan aktif piyasa katılımını göstermektedir.

Pazar dinamikleri ve SOL fiyat tahmini

Kripto piyasasındaki genel duyarlılık da önemli bir rol oynamaktadır. Daha geniş bir piyasadaki yükseliş eğilimi altcoini 150 dolara doğru destekleyebilir. Solana’nın güçlü ağ performansı ve benimseme oranındaki yükseliş 118,10 dolar direncinin aşılması hâlinde 150 dolara doğru bir ralli için zemin hazırlayabilir. Bu senaryo sürdürülebilir ivme ve yatırımcı güvenine dayanmaktadır.

Piyasa düşüş eğilimine girerse ya da altcoinin şebeke sorunlarıyla karşılaşırsa fiyatlarda bir düzeltme yaşanabilir. Destek seviyesi olan 107,58 doların altına düşülmesi düşüş eğilimini tetikleyerek 150 dolarlık hedefe ulaşılmasını geciktirebilir. Piyasa düşüşe geçerse SOL’un değeri 0,382 Fibonacci geri çekilme seviyesine paralel olarak 100 dolar seviyesinin altına düşebilir.

Sonuç

Solana 2023 yılı sonundan önce 150 dolara ulaşması iddialı bir hedef olsa da olasılık dahilinde. Kritik faktörler arasında kilit destek seviyelerinin üzerinde kalmak, mevcut yükseliş piyasası duyarlılığını sürdürmek ve ağın devam eden performansı yer alıyor.

Kripto piyasası hızlı ve genellikle öngörülemeyen fiyat hareketleriyle bilinir ve kripto para yatırımlarına girişirken sağlam risk yönetimi stratejileri uygulamalıdır. Yatırım yapmadan önce kapsamlı araştırma yapılması ve önümüzdeki yıl için kripto para piyasasını bekleyen Bitcoin ETF onayları ve Bitcoin halving gibi gelişmelerin takip edilmesi önerilir. Bununla birlikte özellikle 2024 Nisan ayında yaklaşan Bitcoin halving, BTC madenciliğini kolay ve pratik hâle getiren Bitcoin Minetrix gibi tokenleri öne çıkarıyor.

2024’ten önce BTCMTX tokeni alınmalı mı?

Güncel fiyatı 0,0124 dolar olan BTCMTX, uzman olmayan insanların BTC madenciliği yapmasına olanak tanıyor. Ayrıca Bitcoin Minetrix; üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırıyor ve BTCMTX tokeni ETH ve USDT seçeneklerinin yanında kart ile de alınıyor.

https://twitter.com/bitcoinminetrix/status/1738907452802777124

Son iki gün içinde 15. etaba geçecek olan Bitcoin Minetrix, ön satışlara başladığından bu yana X platformunda 6 milyon dolar birikim toplandığını açıkladı ve büyüme oranları ile 2024’ün en dikkat çekici ön satış projelerinden biri olma yolunda ilerliyorBTC ile yüksek bir korelasyona sahip olduğu için 2024 yılında BTC yarılanması gibi önemli olayların etkisiyle yüksek potansiyelli bir yatırım tercihi olabilir. 

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

cryptoticker

 

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin