featured

Bitcoin (BTC) fiyatında yeni bir yükseliş dalgası: 50,000 dolar hedefine ne zaman ulaşacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin (BTC), olumlu teknik göstergeleri sebebiyle boğaların kontrolü yeniden ele geçirebileceğine işaret ediyor. BTC fiyatının grafikteki üçgen modelinden çıkışı, alıcıları bir sonraki sıçramaya hazırlıyor. Peki, piyasa lideri bir sonraki hedefi olan 50,000 dolar seviyesine ulaşabilecek mi?

Kripto para piyasası yakın zamanda bir yükseliş eğilimi sergileyerek yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başardı. Bitcoin önderliğinde gerçekleşen bu yukarı yönlü hareket sonucunda çoğu büyük kripto para birimi de grafiklerini yeşile boyadı. BTC fiyatındaki hareketliliğin yukarı yönlü olması sebebiyle umutlar da arttı. Fiyat bu hafta %9 oranında bir artış kaydederek 40,542 dolardan 44,228 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bu artış, Bitcoin’in son düzeltme aşamasından çıkıp potansiyel bir toparlanmanın kapısını açabileceğini gösteriyor. Asıl soru, bu yukarı yönlü momentumun BTC fiyatını önümüzdeki haftalarda 50,000 dolar seviyesine taşıyıp taşıyamayacağıdır.

Bitcoin (BTC) fiyatı 50,000 dolara yükselmeye hazır mı?

Günlük grafikte Doji mumunun oluşumu, piyasa liderinin fiyatının 44,800 dolar seviyesinde bir arz baskısına tanık olduğunu göstermektedir. Ayrıca günlük EMA (20, 50, 100 ve 200) seviyelerinin üzerinde işlem gören kripto para biriminin fiyatı, genel eğilimin yükseliş yönünde olduğunu kanıtlamaktadır.

Bitcoin’in gün içi işlem hacmi 15,3 milyar dolardır. Bu da %3,5 oranında bir artış gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

BTC fiyatı yaklaşık üç hafta boyunca büyük ölçüde sabit kaldı ve kripto piyasasına belirsizlik gölgesi düşürdü. Ancak bu son toparlanma hareketi 8 haftalık bir yükselişin ardından geldi. Bu da yükseliş eğilimindeki duraklamanın alıcıların yeniden canlanıp güç toplaması için uygun bir dönem olabileceğine işaret etmektedir.

Bitcoin BTC

Bu aşamada, teknik analizde daralan bir fiyat aralığını çevreleyen ve trend çizgilerinin yakınlaşmasıyla işaretlenen ortak bir trend olan flama modelinin oluşumu gözlemlendi. Lider kripto para biriminin bu haftaki yükseliş eğilimi büyük ölçüde Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) başvuru sahiplerinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile görüşmesi ve Arjantin’in Bitcoin’i bir para birimi olarak resmi olarak tanıması gibi önemli gelişmelere bağlanıyor.

20 Aralık’ta BTC fiyatı flama modelinin direnç trend çizgisini kırdı. Bunun ardından toparlanma trendinin devam edeceğine dair işaretler vererek umutları tazeledi. Patlama sonrası ralli, kripto para biriminin fiyatını 44,043 dolara dokunmasının yolunu açtı.

Buna rağmen son günlerde nötr mum oluşumlarının varlığı piyasada belirsizliğin devam ettiğine işaret ediyor. Ancak flama modeline göre, BTC fiyatı 44,700 dolar seviyesini sağlam bir destek olarak belirleyip yukarı yönlü hareketine başlayabilir. Bu durumda başlayacak ralli sonucunda fiyat 53,380 dolar seviyesini hedefleyerek yükselişe geçebilir. Yani, önümüzdeki haftalarda 50,000 dolar seviyesinin aşılabileceği söylenebilir..

BTC vs ETH fiyat performansı

Kripto para piyasası doğası gereği yüksek volatiliteye sahiptir ve bu yüzden her an her şey değişebilir. Bu nedenle de yüksek riske sahip bir yatırım seçeneğidir. Aralık ayında da kripto para piyasasında yüksek volatilite görüldü. Bunun sonucunda en büyük iki kripto para birimleri olan Bitcoin ve Ethereum da fiyatlarında büyük dalgalanmalar yaşadı. Karşılaştırmalı bir analiz yapıldığında, ETH fiyatının belirsizlikten daha fazla etkilendiğini, daha düşük yükseklere ve daha düşük diplere dokunduğu görülüyor. Bununla birlikte, her iki kripto para biriminin de önemli Fibonacci geri çekilme seviyelerinin üzerinde geri çekilmesi, devam eden piyasa dalgalanmalarına rağmen genel yükseliş eğiliminin bozulmadan kaldığını gösteriyor.

Bitcoin Vs Ethereum

Bitcoin için teknik göstergeler genel olarak olumlu ve boğaları destekliyor. Mesela mevcut konsolidasyona rağmen 20 günlük EMA seviyesi güçlü bir geri çekilme desteği sundu. Ayrıca MACD (Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama) ile sinyal hattı arasındaki olası bir yükseliş eğilimi, piyasa alıcılarına ek bir avantaj sunacaktır.

Kripto para piyasası, her gün gelişen ve büyüyen bir sektördür. Bu yüzden, yatırımcılar güvenli ve yüksek potansiyelli projeleri ayırt etmekte zorlanabilir. Ayrıca, kripto piyasasında işlem yaparken zamanlama da çok büyük bir öneme sahiptir. Çünkü yüksek potansiyelli projeleri erken dönemde keşfetmek kârınızı maksimuma çıkarabilir. İşte bu noktada, eğer yenilikçi bir portföye sahipseniz şu anda ön satış aşamasında olan Bitcoin Minetrix projesine bir göz atmak isteyebilirsiniz.

Staking ve bulut madenciliğinde öne çıkan yepyeni bir kripto projesi: Bitcoin Minetrix

Bitcoin Minetrix, kripto para dünyasına özgün bir soluk getirerek bulut madenciliğini benzersiz bir şekilde ele alıyor ve yatırımcılara önemli avantajlar sunuyor. Proje, kullanıcılarına kusursuz bir kripto para ön satış deneyimi sunmanın yanı sıra, BTCMTX token’ları aracılığıyla bireysel yatırımcılar için güvenli bir yol sağlıyor.

Bu token’lar, yüksek güvenlik standartlarına sahip Bitcoin madenciliği fırsatlarına dönüşüyor. Ayrıca, BTCMTX token’ları istenilen zaman borsalarda alınıp satılabilir, bu da yatırımcılara esneklik kazandırırken likiditeyi artırıyor.

Avantajları nedir?

Proje, bulut madenciliğini token’laştırarak işlem sürecini basitleştiriyor. Kullanıcılar, platform üzerinden $BTCMTX token’larını satın alarak bunları stake edebilir ve böylece bulut madenciliği kredileri kazanabilirler. Aynı zamanda, platformda pasif gelir elde etme imkanı da bulunuyor. Şu an itibariyle, $BTCMTX token’larını stake ederek %7700’ün üzerinde APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) elde etmek mümkün.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bitcoin Minetrix projesi, yatırımcılara geleneksel madencilik süreçlerinden kurtulma imkanı tanıyor. Ethereum tabanlı akıllı sözleşmeler üzerinden gerçekleştirilen işlemler sayesinde bulut madenciliği kredileri kazanılıp, elde edilen krediler Bitcoin Minetrix platformunda kullanılarak madenciliğe dönüştürülüyor.

Bitcoin Minetrix’i Ziyaret Edin

Bitcoin Minetrix projesi şu anda ön satış aşamasında ve toplam arzının yaklaşık %70’ini (2.8 milyar) bu aşamaya ayırmış durumda. $BTCMTX, ilk aşama için oldukça çekici bir fiyat olan 0,011 dolarla satışa sunuldu. Siz de bu yeni ve gelecek vadeden projeye şimdi katılarak yeni fırsatları değerlendirebilirsiniz.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin