featured

Kripto para piyasası ivme kaybederken satın alınabilecek en iyi DeFi ve token projeleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DeFi haberleri- Yatırımcılar piyasanın geleceği hakkında daha fazla netlik aradığından kripto para fiyatları ivme kaybediyor. Boğa koşusunun ardından bir duraklamaya giren piyasalar, ABD Tüketici Fiyat Endeksi verilerine dair beklentileri de yansıtırken Merkezi olmayan finans (DeFi) ekosisteminde kilitlenen toplam değer (TVL) istikrarlı bir şekilde 50 milyar dolar civarında seyrediyor. Şaşırtıcı olan ise Toplam Kilitli Değer, DeFi’nin dolar değerini bazı ülkelerin GSYH’sinin üzerine çıkarıyor.

defi
Total Value Locked /TVL/ DefiLlama

En güçlü DeFi projelerine kısa bir bakış

Toplam kilitli değerde en yüksek hacme sahip altcoin Ethereum oluyor. Yaklaşık yüzde 50’lik değeri ile Web3 lideri konumunda olan altcoinde altyapı sorunları yatırımcılar ve geliştiriciler tarafından ele alınıyor. Bununla birlikte DeFi sistemi büyüdükçe Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Avalanche (AVAX), DeFi ekosistemlerini değerli protokollerle büyütüyor.

Aynı durum ETH kodu altında işlem gören Ethereum’un yerel tokenı Ether için de geçerlidir. Önde gelen DeFi sistemi büyüdükçe, Ether büyüme gösterecektir. Ayrıca varlığının değeri de artarak alıcıları ve paydaşları ödüllendirmeye devam edecek.

Dahası, bu katman-1 blok zincirleri kendi yerel tokenları için güçlü bir ivme göstermiştir. Her durumda SOL, ADA ve AVAX, ekosistemlerini gaz ücretleri ve staking talebi yoluyla besleniyor ve bu da fiyat performanslarına yansıyor.

Solana ve Ethereum

Yakın bir zamanda beşinci DeFi projesi olan Solana, 1 milyar dolara yakın TVL ile büyük projeler arasına girmeyi aşardı. Defillama’dan alınan en güncel verilere göre Toplam Kilitli Değeri 873,13 milyon olan SOL, sürekli büyüyen ekosistemi ile merkezi olmayan finans spekülatörleri için ilginç bir alım hâline geliyor.

Solana fiyat analizine bakıldığında gün içinde yüzde 7’nin üzerinde bir düşüş yaşadı ve 66,28 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte SOL, 2023’teki en düşük fiyatı olan 9,96 dolardan bugüne kadar yüzde 500 üzerinde artış gösterdi.

Yıllık artışı ile dikkat çeken SOL’un 32,72 olan MCap/TVL oranını olumsuz etkileyerek aşırı satın alınan bir varlık olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte Solana ekosistemine değer katmaya devam ederse bu durum gelecekte değişebilir ve token’ın artan talebini haklı çıkarabilir.

Piyasa ile birlikte bir düşüş yaşayan Ethereum, basın saatine göre son 24 saatte yüzde 2,30 oranında geriledi. Toplam değeri 2.176 dolardan işlem gören ETH, son 24 saatte yüzde 12 hacim kaybederken bir yıl içinde yüzde 83 artış gösterdi.

Ethereum ayrıca seçilen DeFi projeleri arasında en düşük MCap/TVL oranına sahip. Bu metrik, toplam piyasa değerini bir projenin kilitlenen toplam değerine bölerek aşırı alım veya aşırı satım projelerini gösterir. Bu durum, daha düşük oranlar aşırı satılmış varlıklara işaret ederken, daha yüksek oranlar aşırı alımları gösterir. Bu açıdan bakıldığında ETH fiyatı, 969 protokol arasında bölünmüş 27,527 milyar dolar toplam kilitli değer ile 9,5 orana sahiptir. Ethereum’un TVL’si bir ayda yüzde 15 artış gösterdi ve 24 saatlik DeFi hacmi 1,31 milyar dolar oldu.

Avalanche

Solana ve Ethereum’un hemen ardından öne çıkan bir proje olarak Avalanche ele alınabilir.  Toplam kilitli değere göre altıncı sırada yer alan AVAX, kripto para yatırımcıları için umut verici geliştirmeler ile büyüyor. Avalanche DeFi ekosistemi istikrarlı bir şekilde büyürken tokenı AVAX fiyat hareketinde geride kaldı.

Son fiyat analizi yakın gelecekte daha fazla kazanç potansiyeli olduğunu gösteriyor.  Avalanche’ın yerel tokenı AVAX, basın saatine göre gün içinde yüzde 11’lik bir düşüşle 36,17 dolardan işlem görüyor. Yıl başından bu yana yüzde 240’a yakın bir yükseliş gösteren token, kasım ayında DeFi protokolleri ile öne çıktı.

AVAX, 15,84 MCap/TVL oranına sahiptir ve 349 protokol arasında 841 milyon dolar toplam değer kilitlenmiştir. Bu, Solana ve 117 protokolünden yalnızca 26 milyon dolar daha az. Her iki ekosistem de son 30 gün içinde yüzde 40’tan fazla artış gösterdi.

Her şey göz önünde bulundurulduğunda, yukarıda bahsedilen tüm varlıklar şu anda kripto para piyasasındaki en sağlam DeFi projeleri arasında yer alıyor. Bununla birlikte, uygun risk yönetimi bir zorunluluktur.

Yeni token projelerine kısa bir bakış

Potansiye büyümeye sahip DeFi projeleri ile birlikte ön satışlarla yatırımcıya sunulan tokenler de iyi bir yatırım aracı oluyor. Bitcoin ETF haberleri üzerine kurulu olan Bitcoin ETF Token ve BTC madenciliği üzerine kurulu Bitcoin Minetrix bunlardan yalnızca ikisi.

1. Bitcoin ETF Token

Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen ve Bitcoin ETF’lerine dair haber akışı sağlayan Bitcoin ETF token, yüzde 40’lik bir kısmı yatırımcıya açılan bir ERC-20 tokeni olarak piyasaya çıkıyor. Ön satışlarda BTCETF belirteci ile alıcıya ulaşan token, Bitcoin ETF’leri onaylandıkça ödül verecek.  Bu proje, satın al ve stake et yöntemiyle ödül oranını arttırıyor. 

Aralık ayının başı itibariyle 3,600 milyon doların üzerinde bağış toplayan proje, mümkün olan en düşük fiyattan yatırımcıyı bekliyor. İlk Bitcoin ETF’leri onaylanmadan önce alıcıya sunulan token, birçok kişiye göre yüksek kârlı tokenlerden biri olarak ele alınıyor.

Bitcoin ETF Token’i Ziyaret Edin

2. Bitcoin Minetrix

BTC madenciliği ile yakından ilişkili olan Bitcoin Minetrix (BTCMTX), sıradan insanların minimum teknik bilgiyle merkezi olmayan BTC madenciliğine katılmasına olanak sağlayan bulut madenciliği platformudur. Gelecek 10 yıl boyunca sorunsuz BTC madenciliği yapmaya imkân veren Bitcoin Minetrix; kolay ve güvenli bir tercih olarak yatırımcıların ilgisini çekiyor.

BTCMTX tokenin en önemli özelliği, üçüncü taraf madencilik dolandırıcılığı risklerini ortadan kaldırıyor olması. Böylece güvenli bir şekilde yatırımcının pasif gelir elde etmesine olanak veriyor. Ön satışlara başladığından bu yana 4.800.000 dolar birikim toplandığını açıklayan Bitcoin Minetrix’i satın alamk oldukça kolay. Token; ETH, USDT ve kart ile satın alınabiliyor.

Bitcoin Minetrix’ı ziyaret edin

finbold


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin