featured

Sağlık sektörü Blockchain’den nasıl faydalanabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sağlık sektörü en az diğer sektörler kadar canlı olmalı. Özelleştirilmiş veya kamuya açık olsun, sağlık hizmeti sağlayıcıları, müşterilerini veya hastalarını tatmin etmek için teknolojiye uyum sağlamalı. Birçok durumda, hastalar müşteriler olarak adlandırılır, ancak bu başka bir gün için bir tartışma olduğunda bazı rahatsızlık verir. Blockchain devrimi, hayatımızın tüm uyanışlarını etkileyecek bir devrim, biliyoruz ki bu yeni internet. Ancak sağlık sektörü bu teknolojiden nasıl yararlanabilir?

Blockchain hem sağlık çalışanları hem de hastalar için çok faydalı olabilir

Akıllı sözleşmelerin ve açık bir defterin kullanılması hem sağlık çalışanları hem de hastaları için çok faydalı olabilir. Ayrıca, Blockchain endüstrisi sağlık hizmetlerinin ödemelerini düzene koymaya ve hatta sigorta hizmetlerini ve güvenli veri iletimini sağlamaya kadar uzanabilir.

Sağlık bakımı için çok önemli bir sonuç, ilaçları ve malzemeleri Blockchain’de takip etme ve bulma yeteneğidir. Blockchain sadece hastanın doğru ilacı aldığını doğrulamak için değil, ilaçları kendi yaratımlarından, bir eczanede dağıtıldıkları noktaya kadar izlemek için kullanılabilir. Bu, ilaçların gerçek olmasını ve taklit ürünlerin pazara girememesini sağlayabilir.

Blockchain endüstrisi de tıbbi kayıtlara ilişkin sonuçları taşır

Blockchain endüstrisi de tıbbi kayıtlara ilişkin sonuçları taşır. Şu anda, tıbbi kayıtlar ağların bir parçası olarak çevrimiçi olarak tutulmakta. Ancak bildiğimiz bu ağlar saldırılara karşı savunmasız. Örneğin son NHS Wannacry saldırısına bakın. Blockchain içerisinde, sağlık endüstrisi, dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir sağlık çalışanı, herhangi bir ameliyatta veya tesiste, erişilecek tıbbi verileri tutabilir. Bu sadece sağlık kayıtlarının daha kolay erişilebilir olmasını sağlamakla kalmaz, Blockchain aynı zamanda bu verilerin tamamen güvenli olduğundan emin olabilir ve zamanın %100’ünden tasarruf sağlayabilir. Veriler saldırıya uğramış olsa bile, yüksek düzeydeki şifreleme, hiç kimsenin hassas tıbbi kayıtlarını açıkta bırakma riski bulunmadığından emin olamaz.

Blockchain ile sağlık sektörü gelişmeleri sonsuz olabilir

Bütün gün bunun hakkında konuşabiliriz. Bunun bir çok okuyucunun da geride kalacağı bir şey olduğunu hayal ediyorum. Gerçi tam da ihtiyacımız olan şey bu olsa da, bu teknolojiden bahsedecek insanlara ihtiyacımız var. Aynı zamanda bu teknolojinin gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Sağlık hizmetleri, Blockchain teknolojisinden büyük ölçüde yararlanabilecek bir endüstri örneği.

Kısa bir süre sonra, Blockchain teknolojisinin bazı unsurlarının sağlık hizmetleri rutinlerimize sızdığını görüyoruz. Bu sadece randevu tarihlerimizin depolanması veya ağrı kesicilerinin satın alınmasının doğrulanması ve meşru bir tedarikçiden gelmesiyle sınırlı değil.  Her iki durumda da, gemideki Blockchain ile sağlık sektörünün sonuçları sonsuz olabilir.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin