PwC Avustralya Brisbane Limanı ile işbirliği yapıyor
PwC Avustralya Brisbane Limanı ile işbirliği yapıyor

PwC Avustralya Blockchain ile ticaret sistemindeki verimliliği artıracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dört büyük denetim firmasından biri olan PwC’nin Avustralyalı kolu, ülkenin uluslararası ticaret sistemindeki verimliliği artırmak için yeni bir çözüm geliştiriyor. PwC Avustralya bu projeyle Blockchain ile ticaret sistemindeki verimliliği artırmayı hedefliyor.

PwC Avustralya Brisbane Limanı ile işbirliği yapıyor

PwC Avustralya, Avustralya Ticaret ve Sanayi Odası (ACCI) ve Brisbane Limanı ile tedarik zinciri bilgilerinin ilişkilendirilmesi adına Blockchain teknolojisini kullanan yeni bir platformun geliştirilmesi için işbirliği yapıyor.

Çözüm çeşitli ticaret sektörünün “acı noktaları” ele alıyor. Ayrıca Avustralya hükumeti tarafından yayınlanan “Ulusal Navlun ve Tedarik Zinciri Önceliklerine Yönelik Soruşturma” raporundan tavsiyeler içeriyor. Belge, 2016 altyapı planının bir parçası olarak ülke için tedarik zinciri stratejisinin geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan kısa ve uzun vadeli önceliklerin bir listesini veriyor.

“Bu proje, daha önce görülmemiş bir verimlilik artışı sağlayacak.”

PwC yetkilisi Ben Lannan, şu ana kadar konsept kanıtı aşamasında, Trade Community System dijital uygulamasının Brisbane’de “yenilikçi uçtan uca tedarik zinciri” inşa etme hedefiyle yola çıkıldığını söyledi. Ben Lannan sözlerine şunları ekledi:

Platform ticari bilgi akışını dijitalleştirecek, tedarik zinciri katılımcıları için bağlantıyı geliştirecek, iş için sürtüşmeyi ve tedarik zinciri maliyetlerini azaltacak. Avustralya’nın uluslararası işletmeleri için daha önce görülmemiş bir verimlilik artışı sağlayacak.

Projeye göre, Avustralya genelinde ticaret hacminde büyüme oldu

Pilot projeye göre, Avustralya genelinde ticaret hacminde büyüme oldu ve bunun devam etmesi bekleniyor. Şu anda, her yıl beş ana limanda yaklaşık 9 milyon konteyner hareketi gerçekleşmekte olup, bu rakamın 2025 yılına kadar 15 milyona çıkması bekleniyor. Brisbane Limanı’nın CEO’su Roy Cummins, konuya yönelik şunları söyledi:

Avustralya’nın uluslararası iş dünyasına yönelik kadranı değiştirecek bir reform ve modernizasyon gündemini başlatmak için endüstrinin doğru zamanı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin