Perakende devi Blockchain ile dijital bir pazar yeri oluşturuyor
Perakende devi Blockchain ile dijital bir pazar yeri oluşturuyor

Perakende devi Blockchain ile dijital bir pazar yeri oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Perakende devi Walmart’ın yeni bir patent başvurusu, Blockchain’in tüketicilere yönelik dijital tekliflerini artırmak için nasıl kullanılabileceğini gösteriyor. Bu patent başvurusuna göre, perakende devi Blockchain ile dijital bir pazar yeri oluşturuyor.

Perakende devi Blockchain ile yenilikler yaratıyor

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından geçtiğimiz Perşembe günü açıklanan patent başvurusuna göre, belirli bir müşteriye satışı yapılan ürünleri takip edebilecek bir Blockchain defterini özetliyor. Bu, bir dizi patent başvurusu yapan ve aynı zamanda gıda ürünlerini takip etmek için Blockchain teknolojisini yöneten Walmart’ın bir fikri mülkiyet projesinin en son örneği.

Önerilen sistem, müşterinin ürünü ilk kez satın aldıktan sonra kaydetmesini sağlayacak. Müşteri, daha sonra uygulamaya göre sistemin kendisi dijital bir pazar yeri olarak hareket ederek, bir yeniden satış için bir fiyat seçebilecek. Belki de bir önceki patent başvurusunda belirtildiği gibi, uygulama başka bir kullanım durumunda da ayrıntılı olarak çalışabiliyor.

Walmart bu uygulamayla ürünlerin her adımını takip edebilecek

Walmart’ın en son uygulaması, ürünlerin her adımı belirten yeni işlemler ile satıcıdan alıcıya kadar geçen sürecin Blockchain ile nasıl yönetileceğini açıklıyor. Walmart konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Tek bir yaklaşımla, satıcıdan kuryeye havale işlemi, gönderen ve kuryeden kendi özel anahtarlarını kullanarak imza talep edebilir. Yeni işlem, dağıtılmış teslim kaydı blok zincirine eklenmeden önce sistemdeki diğer düğümler, gönderici, kurye, alıcı ve/veya tarafından doğrulanabilir. Paket kuryeden alıcıya transfer edildiğinde, kurye, fiziki varlığı temsil eden dijital varlığın aktarılmasını yetkilendirmek için kuryenin özel anahtarını kullanabilir.

Walmart’ın aslında böyle bir kullanım durumunu takip etmesi fikri yeni değil. Geçen Eylül ayında perakendeci, California’daki sınırlı bir müşteri grubuyla otomatik teslimat çözümlerini nasıl test ettiğini anlattı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin