OECD: “Kripto vergi politikaları
OECD: “Kripto vergi politikalarının küresel düzenlemelere ihtiyacı var.”

OECD: “Kripto vergi politikalarının küresel düzenlemelere ihtiyacı var.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

OECD: “Kripto vergi politikalarının küresel düzenlemelere ihtiyacı var.” Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), kripto para birimi gibi yeni gelişen teknolojilerin vergilendirilmesi için yeni çerçeveler üzerinde anlaşma çağrısında bulundu.

Salı günü OECD, G20 üyesi ülkelerin mali bakanlarına ve merkez bankası düzenleyicilerine gönderdiği bir raporda, uluslararası manzarayı yeniden tanımlamak, kripto para birimleri ve dağıtılmış defterler teknolojisi gibi “yeni teknolojilerin vergi sonuçlarını incelemek” konusunda pratik araçlar geliştirmeyi ve işbirliği yapmayı düşündüğünü söyledi.

OECD’nin politika hedefleri arasında vergi şeffaflığı hep önde oldu

Raporda OECD’nin G20 yardımıyla, uluslararası “vergi gündemini” uygulamada “muazzam adımlar attığı belirtiliyor. Ayrıca örgüt politikalarının, “küresel finansal sistemi” şeffaflık ve tutarsızlıktan kurtardığı da iddia ediyor.

Kurumlar tarafından aranan öncelikli politika hedefleri arasında “vergi şeffaflığı” herzaman daha fazla önde oldu. Raporda vergi şeffaflığının OECD’nin uluslararası vergi alanındaki rolünün merkezinde yer aldığı belirtiliyor.

Daha fazla vergilendirme şeffaflığı sağlama konusunda sayısız başarıya rağmen, OECD’nin uluslararası politika hedefleri için bir takım önemli sorunlara yol açacak şekilde “ekonominin dijitalleşmesi” artıyor.

OECD: “Kripto para birimleri “vergi şeffaflığı” konusunda bir risk unsuru.”

OECD, çerçevenin 2020 yılında yürürlüğe girmeden önce 2019 yılında yeni bir güncelleme alacağını söyledi. Öncelikle bölgeler arasında ekonomik kalkınmayı teşvik etmek için çalışan OECD, Blockchain gibi yeni teknolojilerin önemli teknolojik avantajlar getirdiğini, ancak vergi yükümlülükleri konusunda da belirsizliği beraberinde getirdiğini kabul etti. Ayrıca raporda şu açıklamalar yer alıyor:

Blockchain gibi teknolojiler, hem yeni güvenli kayıt tutma yöntemlerini ortaya koyuyor. Hem de son on yılda vergi şeffaflığı konusunda elde edilen kazanımlar için bir risk unsuru haline gelen kripto para birimlerini kolaylaştırıyor.

OECD: “Hükümetlerin, vergi sisteminin etkinliğini sağlamak için daha fazla çalışması gerekiyor.”

Raporda, “Bu gelişmelerin daha iyi anlaşılması ve ele alınması için halihazırda bazı çalışmalar yapılmakta” ​​ifadesi yer alırken, OECD “hükümetlerin bu değişimin getirdiği fırsatlardan yararlanarak vergi sisteminin süregelen etkinliğini sağlamak için daha fazla çalışmanın gerekli olduğunu” belirtiyor.

Raporda, kapsayıcı çerçeve ile çalışan Vergi İdaresi Forumu’nun, vergi idaresi alanında pratik araçlar ve işbirliği geliştireceği ve yeni teknolojilerin (örneğin, kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisi) vergi sonuçlarını inceleyeceği söyleniyor.

Kripto para işlemlerinin vergilendirilmesi konusunda, küresel bir standart yok

Kripto para birimi vergilendirme alanı, farklı bölgeler arasında biraz tartışmalı bir konu. Şu anda kripto para birimi ticaretinden elde edilen kazançların vergiye tabi olup olmadığını tanımlamada küresel bir standart olmasa da, ABD ve Japonya gibi birçok ülke mevcut vergi yasalarını yeni teknolojiye uygulamaya başladı bile.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin