Bitcoin bu ülkede yüzde 36 daha pahalı satılıyor
Bitcoin bu ülkede yüzde 36 daha pahalı satılıyor

Nijerya Merkez Bankası kripto para işlemleri konusunda uyarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nijerya Merkez Bankası kripto para işlemleri konusunda uyarıyor. Nijerya Mevduat Sigorta Şirketi (NDIC), kripto para birimlerinin Nijerya Merkez Bankası (CBN) tarafından meşru para birimi olarak tanınmadığından, Nijeryalıların kripto para biriminde yatırım yapmaya karşı ihtiyatlı davranması konusunda bir kez daha uyardı.

Nijerya Merkez Bankası kripto paraları onaylamıyor

CBN tarafından 28 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlanan bir basın bülteni, Bitcoin, Ripples, Monero, Litecoin, Dogecoin, Onecoin gibi kripto para birimlerinin CBN tarafından lisanslanmadığını veya düzenlenmediğini yineledi.

Nijerya’da çeşitli devlet kurumlarının vatandaşlarını yeni para biçimine karşı uyarması konusu ilk kez gündeme gelmedi. NDIC’deki Araştırma Departmanında yönetici olan Adikwu Igoche, dijital para birimlerinin CBN tarafından onaylanmadığını ve bu nedenle de NDIC tarafından sigortalanmadıklarını belirtti.

Nijerya Mevduat Sigorta Şirketi, kripto paraları sigortalamıyor

CBN’nin Kurumsal İletişim’den Sorumlu Müdür Vekili Isaac Okorafor tarafından imzalanan açıklamada, Nijerya’da herhangi bir kripto para biriminde bulunan bayiler ve yatırımcıların yasalar ile korunmadığı ve bu nedenle de borsaların arızalanması durumunda yasal tazminat talep edilemeyeceği vurgulandı.

23 Mart Cuma günü 29. Enugu Uluslararası Ticaret Fuarı’nda Adikwu Igoche, Nijerya Haber Ajansı’na (NAN) verdiği röportajda şunları söyledi:

Dijital paralar, altın veya kıymetli taş gibi herhangi bir fiziki emtia tarafından desteklenmediğinden CNB veya başka bir ülkenin merkez bankası tarafından verilen para birimleri veya madeni paralar kategorisine girmiyor.

Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler tüketicileri  kripto para ve  ICO yatırımları konusunda uyarıyor

Adikwu Igoche, Nijerya vatandaşlarının sadece “NDIC tarafından sigortalanan” finans kurumlarını kullanması gerektiğini belirtti. Adikwu Igoche, NDIC’nin Nijeryalılara, bankalar kapatılırsa ne yapmaları gerektiği konusunda yardımcı olması için fuarda yer aldığını da sözlerine ekledi.

Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, Avrupa Birliği’nden Birleşik Arap Emirlikleri’ne kadar tüketicilere  kripto para ve  ICO yatırımları konusunda uyarıda bulunuyor.

Geçtiğimiz yılın ekim ayında Nijerya hükumetinin, ülkede teknolojiyi geliştirmek için birkaç Blockchain kuruluşu ve girişimiyle aktif olarak etkileşimde bulunduğu bildirildi.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin