Meksika kamu ihale tekliflerinde Blockchain’i kullanacak
Meksika kamu ihale tekliflerinde Blockchain’i kullanacak

Meksika kamu ihale tekliflerinde Blockchain’i kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Meksika kamu ihale tekliflerinde Blockchain’i kullanacak. Bir hükumet yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Meksika hükumeti Blockchain teknolojisini kullanarak kamu sözleşmelerine ilişkin teklifleri takip etmek için bir proje üzerinde çalışıyor.

Meksika, Blockchain HACKMX’i tanıtıyor

Meksika’nın Ulusal Dijital Strateji Koordinatörü Yolanda Martinez, Jalisco’da düzenlenen bir teknoloji konferansında yaptığı konuşmada, geçtiğimiz Eylül ayından bu yana üretimde olduğunu belirtilen Blockchain HACKMX’i ayrıntılı bir şekilde anlattı. Sistem tasarımları başlangıçta kamu hizmetlerinin geliştirilmesine yardımcı olabilecek Blockchain çözümleri için yapılan bir yarışmayı kazanan üniversite mezunu bir ekip tarafından geliştirildi.

Blockchain teknolojisi ile hükumete hizmet veren bir şirketin güvenilir olup olmadığı anlaşılacak

Yolanda Martinez, konuya yönelik şunları söyledi:

Kamu sözleşmelerine uygulanan Blockchain teknolojisi ile hükumete hizmet veren bir şirketin güvenilir olup olmadığını anlayabileceğiz. Bu teknoloji “kolayca çözülebilen” insan unsurunu ortadan kaldıracak ve kamu ihale sürecine şeffaflık getirecek.

Yolanda Martinez aynı zamanda Blockchain tekonolojisinin ihale sürecinin kayıtlarını saklayacağını ve olaydan sonra denetime olanak sağlayacağını da belirtiyor.

Meksika kamu ihale tekliflerinde Blockchain’in kullanılacağı projenin teknik detaylarını açıklamadı

Projeyle ilgili teknik detaylar mevcut değil. Ancak projenin, yakın zamanda kamuya açıklanacağı ve hükumetin özellikle eyalet ve yerel yönetimler için bir çözüm olarak bu teknolojiyi değerlendirdiği ileri sürülmekte.

Blockchain HACKMX adlı proje, potansiyel olarak ağı barındırabilen çeşitli platformların faydalarını ağırlaştırıyor

BM’nin web sitesinde mevcut olan ve Temmuz ayından bu yana ortaya çıkan Blockchain HACKMX adlı proje, potansiyel olarak ağı barındırabilen çeşitli platformların faydalarını ağırlaştırıyor: Hyperledger Fabric, Bitcoin, Ethereum, Chain and NEM. Proje, ağa katılan bilgisayarların, devlet daireleri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel şirketlerden oluşan bir grup tarafından yürütüleceğini öne sürüyor.

Yolsuzluk Algı Endeksi’ne göre Meksika, 180 ülke arasında 135’inci ülke

Büyük bir Güney Amerika inşaat firması ve Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto’nun siyasi kampanyasına rüşvetlerin dahil edildiği yönündeki iddiaları içeren son zamanlardaki haberler  nedeniyle, kamu sözleşmesindeki yolsuzluk meselesi Meksika’da önemli bir sorun. Uluslararası Şeffaflık Örgütü (TI) tarafından açıklanan  Yolsuzluk Algı Endeksi’ne göre Meksika, 180 ülke arasında sıralama olarak 135’inci ülke.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin