Dmitry Medvedev

Medvedev: “Kripto para piyasası kaybolabilir ama Blockchain sürecektir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Devlet Başkanı Dmitry Medvedev, kripto para birimlerinin piyasadan yok olabileceğini ancak Blockchain teknolojisinin kalabileceğini ifade etti. Gaidar Ekonomik Forumu’nda bir konuşma gerçekleştiren Medvedev, teorisyenlerin geçmiş yüzyılın ortalarında kripto para birimlerinin ortaya çıkacağını öngördüğünü belirtti. Bununla birlikte, dijital para birimlerinin uzmanlar da dahil olmak üzere herkes için bir meydan okuma olduğunu sözlerine ekledi.

Medvedev şu ifadeleri kullandı:

Bugün, herkes bu kripto para yarışında sonun nerede olduğunu merak ediyor. Belki de siber devrimin çıkış yolu budur.

Medvedev, 1990’lı yıllarda internetin gelişmesiyle beraber ucu internete dayanan birçok şirketin ortaya çıktığını ve bu şirketlerin daha sonra kapandığını ama internetin hala hayatımızda olduğunu belirtti. İnternet teknolojisinin hayatımızda büyük rol oynadığını ifade eden Dmitry Medvedev, Blockchain için de benzer söylemler kullandı.

Dmitry Medvedev: “Blockchain günlük hayatın parçası olacak.”

Benzer şekilde, birkaç yıl içinde, kripto para birimleri kaybolabilir ancak temelinde geliştikleri Blockchain teknolojisi, günlük hayatın bir parçası haline gelecektir. Böyle bir senaryo olayın dışında tutulamaz.

Blockchain nedir?

Blockchain teknolojisi basitçe anlatmak gerekirse, şifrelenmiş işlemlerin takip edilmesini sağlayan dağınık bir veri tabanıdır. Bitcoin ve diğer altcoinlerin üretilmesi, saklanması ve transferi için kullanılan teknolojidir. Blockchain de tıpkı Bitcoin gibi belli bir merkeze bağlı değildir. Bu nedenle güvenilirdir ve kişiden kişiye birebir işlem yapılmasını sağlar.

Blockchain neden geliştirildi sorusuna da şu maddelerle cevap verebiliriz:

  • Bir otoriteye ya da bir aracıya ihtiyaç duyulmadan işlemler halledilebiliyor. Bu da  maliyetleri düşürürüyor aynı zamanda işlemleri de hızlandırıyor.
  • İşlemler sırasında pek çok kontrol noktası olduğundan dolandırıcılık ihtimalleri de ciddi anlamda azaltılıyor.
  • Takip imkanı kolaylaşıyor.

Blockchain sayesinde bankaya ya da kurumlara ihtiyaç olmadan dijital para transferleri yapılabilmektedir. Öte yandan bu teknoloji sayesinde dilediğiniz gibi veri saklayabilir ve mesajlaşabilirsiniz. Blockchain’in yaygınlaşması ile beraber birçok sektör bu alana yatırım yapmaya başlamıştır. Öyle ki bu teknolojinin günümüz interneti üzerinde ciddi değişiklikler yapabileceğini öngörenler dahi bulunmakta. Şu an birçok büyük firma Blockchain teknolojisi ile ilgileniyor ve bu alan üzerinde yatırım yapıyor. Kısacası Blockchain teknolojisi, hayatımızı her geçen gün kolaylaştıracak birçok gelişmeye imza atılmasını sağlıyor. Özellikle haberleşme ve bankacılık sektörleri ciddi anlamda bu teknolojiden faydalanmayı planlıyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin