featured

DOGE zirveye koşuyor! Mark Cuban’in onayı ile artan iyimserlik DOGE fiyatını 0,10 dolara çıkarabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Milyarder girişimci ve Amerikalı iş insanı Mark Cuban, paylaştığı son X gönderilerinin bir tanesinde DOGE coinin, NBA takımı Dallas Mavericks tarafından desteklendiğini yeniden doğruladı. Amerikalı iş insanı, X’te düzenlenen Bana Bir Şey Sor (AMA) oturumunda topluluk sorularına yanıt verdi ve meme coine duyduğu güveni yenilerken Mavericks’in meme’den ilham alan kripto para birimini kabul etmeye devam ettiğini doğruladı. Bu gelişmeyle birlikte Elon Musk’in X ödeme lansmanı olarak Dogecoini duyurması meme coinin genişleyen kullanım alanları ile birlikte çeşitli spekülasyonlara da ivme kazandırdı.

DOGE kullanım alanı genişlerken meme coin 0,10 dolara ulaşabilir mi?

Dallas Mavericks, 2021 yılının mart ayında kripto para birimlerine yönelik aktif bir adım atmıştı. Ödeme seçeneklerine 2019 yılında Bitcoin’i entegre ettikten sonra 2021’de aynı adımı DOGE için atarak dijital paraların artan ana akım kabulünün önünü açmıştı. Ayrıca Mark Cuban’ın sahibi olduğu NBA takımı Dallas Mavericks, hisselerinin büyük bir kısmı Miriam Adelson’ın ailesine sattı ve franchise değerinin 3,5 milyar dolar.

DOGE

Cuban, Dogecoin’in bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmeye devam ettiğini doğrulayarak takımın çeşitli kripto seçeneklerine olan bağlılığını vurguladı. Bunun yanında BTC ve ETH dışında Polygon, Injective coini de desteklediğini açıkladı ve bu da çeşitlendirilmiş kripto portföyünün dengeli bir yaklaşım olduğunu düşündürüyor.

Mevcut DOGE fiyat dinamiklerine rağmen bu durum, iyimser bir hava yaratarak meme coini çevirmiş durumda ve bir fiyat rallisi beklentilerini artırıyor. Artan iyimserlik ile birlikte DOGE fiyat trendi, 200 günlük EMA’dan hızlı bir geri dönüş sergiliyor ve ivme kazanıyor. Özellikle günlük grafikte geri çekilme aşamasının sona erdiğini gösteren Dogecoin çevresinde hızlı bir yukarı yönlü hareket beklentisi oluştu.

DOGE fiyat analizi: Meme coin 0,10 dolara ulaşabilir mi?

Önceki hafta yayınlanan bir raporda, zincir içi ölçümler ve sosyal baskınlık DOGE için olumlu görünümü destekledi. Bununla birlikte E. Musk’in hamlesinin de etkisiyle hacim ve sosyal baskınlık göstergeleri fiyat üzerinde iyileştirici bir toparlanma işareti gösterdi. Artan etkinlik ve ilginin arkasından meme coinin gerçek dünyada artan faydası ve kabul edilme olasılığı var. Bununla birlikte önceki hafta fiyatta hafif bir düşüş yaşanarak 0,086 dolara gerilemesine rağmen, DOGE’nin genel arketipi güçlü kalmaya devam ediyor.

Teknik göstergelerine bakıldığında DOGE fiyatı 0,080 dolarlık bölgenin üzerinde toparlanma işaretleri gösteriyor ve bu aşamada iki kritik destek noktası dikkat çekiyor. Eğer meme coinin fiyatı 0,0820 dolar ve 0,0850 doları aşarsa bir toparlanma dalgası başlatabilir. Fakat 0,0820 dolar seviyesinde bir dirençle de karşılaşabilir. Bu dirençi aşması hâlinde analistler DOGE fiyatı için 0,090 dolar ve 0,105 dolar seviyesinde bir yükseliş bekliyor.

Kaynak: TradingView.com DOGEUSD

Güncel DOGE coin fiyatına bakıldığında meme coinin son 24 saate 3,11 yükseldiği ve kritik bir direnç noktası olan 0,0820 dolarlık kritik direnç seviyesine yakın 0.08121 dolardan işlem gördüğü görülür. Son 24 saatlik işlem hacminde yüzde 141’lik bir artış yaşayan dijital varlığa olan ilginin kısa sürede yükseldiğini gösteriyor. Dün geceki yüzde 3’ün üzerindeki yükseliş, işlem hacminde artışla birlikte güçlü bir yükseliş mumu oluşturarak geri dönüş olasılığını destekliyor.

DOGE 1 günlük fiyat analizi Kaynak: CoinMarketCap

Dogecoin, 2024 Ocak ayında henüz 1,00 dolara ulaşmamış olmasına rağmen bu dijital varlık hakkında piyasa duyarlılığı büyümeye devam ediyor ve olumlu beklentileri arttırıyor. Sonuç olarak Dallas Mavericks tarafından varlığın kabul edilmesi ve Elon Musk’ın X platformunda bir ödeme şekli olarak meme coini kullanımı ana akım benimseme yolunda önemli adımları temsil ediyor.

DOGE coine olan ilgi artarken ve meme coinlerin kripto para piyasasındaki rolü derinleşirken yeni çıkan meme varlıklar arasındaki rekabet ortamı da giderek kızışıyor. Özellikle şu anda ön satışları süren ve hızlı bir şekilde meme severler arasında yer edinen yeni token Meme Kombat (MK) hem topluluk odaklı hem de toplanan miktar açısından bir büyüme sergiliyor. Son aşamaya yaklaşmakta olan token projesi  7,718 milyon birikim toplayarak tamamlanma etaplarına doğru ilerliyor. 

Meme Kombat (MK) projesi nedir? Nasıl alınır?

Geleneksel savaş oyunlarından esinlenerek arenada PEPE, SHIB, LADYS gibi popüler 11 meme coin karakterlerinin savaşmasını esas alan Meme Kombat, yapay zeka destekli savaş eşleştirmeleri ile heyecan yaratıyor. Rekabete dayalı canlı bir topluluk içinde kullanıcıları bir araya getiren platform, savaş bahislerinin yanında staking ve ödüller ile farklı şekillerde kazanç elde etmeyi mümkün kılıyor. Bu şekilde aktif ve pasif gelir elde etme imkânı sunan Meme Kombat platformu, ön satışlara başladığında yüksek AYP oranı ile de katılımcıları cezbetmişti. Şu anda yüzde 125 AYP kazanma şansı vererek yatırımcı arasında heyecan yaratan tokenin güncel ön satış fiyatı 0,279 dolardır.

 

Kripto para borsalarında listelenmeden önce uygun rakamlara satın alınabilecek yüksek kâr getirili projelerden sayılan Meme Kombat tokeni, kripto dünyasında kabul görmüş ödeme araçlarından olan ETH ve USDT ile kolayca satın alınabilir.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

coinpedia

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin