featured

Solana (SOL) fiyatı için heyecan verici tahminler: Boğalar sağlam bir geri dönüşe hazır

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), son yapılan fiyat analizine göre yükseliş eğilimleri gösteriyor. Mevcut teknik göstergeler temel direnç noktalarının hedeflendiğini ve boğaların bu seviyeleri aşmak için yeterli gücü topladıklarına işaret ediyor.

SOL fiyatı, 2023 yılı boyunca gösterdiği performansı ile kripto para piyasasından adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştı. Bu altcoin’in değeri yıl içinde toplamda %900 oranında etkileyici bir artış göstererek potansiyelini kanıtladı ve yatırımcıların dikkatini çekti. Bu dikkat çekici büyümeye rağmen gözde altcoin’in fiyatı Ocak ayının başı bir düzeltme dönemine tanık oldu.

Yıla kripto para piyasasındaki genel hissiyatın da etkisiyle kötü bir başlangıç yapan SOL, Ocak ayı içinde yaklaşık %20 oranında bir düşüş kaydetti ve bu hareketinin sonucunda 90 dolarda bulunan kritik destek noktasının altına geriledi. Ancak geçtiğimiz hafta sonu boyunca boğalar güçlendiklerini kanıtlayarak grafikleri yeniden yeşile boyadılar. Böylece gözde altcoin’in fiyatı 95 doları aşarak gelecekte gerçekleşebilecek potansiyel bir toparlanmanın sinyalini verdi.

Solana fiyatı son 24 saatte %1’in biraz üzerinde hafif bir düşüş yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 96,80 dolar civarında işlem görüyor. Fiyatın kısa vade için düşüş eğilimine işaret ettiği söylenebilir çünkü günlük grafikler detaylı incelendiğinde bir ayı trendi olduğu görülüyor. Ancak daha önce bu şekilde işlem gördüğünde tarihler 25 Aralık 2023’ü gösteriyordu ve hemen ardından 126 dolarda bulunan zirveye bir hareket gelmişti.

Solana SOL fiyat tahmini

Fiyat, iyi tanımlanmış bir azalan kanal içerisinde sürekli olarak yaşadığı düşüş eğilimi sonucunda 78 dolara kadar düştü.

Son dönemlerdeki kötü performansın hemen ardından Solana fiyatı övgüye değer bir geri dönüş gösterdi. Olumlu bir ivme oluşturarak alçalan modelden kurtuldu. Bu, kanaldan bir kırılma gerçekleşebileceğine dair ılımlı bir işaret olarak kabul edildi ve beklendiği gibi bir yükseliş geldi.  Şu anda SOL fiyatı 41 milyar dolarlık güçlü bir piyasa değerine sahip. Bu, onu pazar büyüklüğü açısından beşinci en büyük kripto para birimi hâline getiriyor.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Solana’nın 24 saatlik işlem hacmi de %5 oranında bir artışın ardından 2,05 milyon dolara ulaştı. Bu yükseliş, yatırımcılar arasında ilginin arttığını ve daha fazla fiyat hareketine zemin hazırladığını gösteriyor.

Solana (SOL) fiyat analizi: Analistlerin görüşleri hangi yönde?

Solana fiyat hareketleri şu anda umut verici işaretlere sahip. Analistler fiyatın sıradaki hedefinin 140 dolar seviyesinde olduğunu düşünüyor. MN Trading’in CEO’su ve kurucusu olan Michael van de Poppe, yakın zamanda Channel X yayını aracılığıyla Solana’nın piyasa hareketlerine ilişkin öngörülerini paylaştı. Bu paylaşımda, Solana’nın büyüme yolunda olduğuna dikkat çekti.

Gözde altcoin’in fiyatı yaşadığı ilk yükselişinin ardından bir konsolidasyon aşamasına girdi. Bu aşama tamamlandı ve daha fazla ilerleme için zemin hazırlandı. Bu yüzden SOL fiyatı gelecek dönemde daha sağlam bir yükseliş için gerekli olan zemini hazırlanmış gibi görünüyor. 80 dolar seviyesinde bulunan destek noktası, korunabildiği sürecek beklenen ralli yakın zamanda gerçekleşebilir.

SOL fiyatının yükseliş eğiliminin ivme kazanmaya devam etmesi durumunda ilk hedef 100 dolarda bulunan kritik direnç noktası olacaktır. Bu olumlu eğilimin sürdürülmesi, hızlı bir şekilde 110 dolar seviyesine bir yükseliş daha başlatabilir. Bu da kayda değer bir toparlanma ve güç işareti olacağı için yatırımcıların ilgisini artırabilir. Böyle bir senaryoda 90 dolar seviyesi muhtemelen SOL için çok önemli bir destek bölgesi olarak ortaya çıkacak.

Teknik göstergeler

Önemli bir gösterge olan Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksama (MACD) şu anda yükseliş eğilimi gösteriyor. Bu, MACD çizgisinin sinyal çizgisinin üzerine çıkmasıyla belirgindir. Ayrıca, MACD göstergesindeki yeşil histogram, pazardaki satın alma faaliyetlerinin arttığı fikrini güçlendiriyor. Sonuç olarak potansiyel büyüme için olumlu işaretlere sahip olduğu söylenebilir.

Günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI), kritik öneme sahip olan 50 işaretinin yakınında konumlanıyor. Bu konumlandırma kısa vadede yükseliş momentumuna doğru eğilebilir. Bunu tamamlayan Ortalama Yön Endeksi (ADX) de mevcut yükseliş eğilimini güçlendiriyor.

Dahası, 20. Üstel Hareketli Ortalama (EMA) şu anda 50-EMA’nın üzerinde yer alıyor. Bu teknik pozisyon genellikle yaklaşan kazanımların olasılığının sinyalini verir. Çeşitli teknik göstergelerin bu şekilde olması, Solana’nın piyasa performansı için genel olarak olumlu bir görünüm sunuyor.

Kripto para piyasası her gün gelişen ve büyüyen yapısıyla yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Zamanlamanın öneminin farkında olanlar 2024 yılında yeni çıkan coin’leri yakından takip ediyor. Meme Kombat, yüksek potansiyelli yapısı ile erken dönem yatırımcılarına büyük kârlar sağlayabilir. Meme coin dünyasındaki yenilikçi yapıcı ile ilgi çeken Meme Kombat şu anda ön satış aşamasında.

Meme Kombat (MK) – Eğlence dolu içeriği ile yenilikçi bir meme coin

Kripto dünyasında yepyeni bir heyecan kaynağı olan Meme Kombat, diğer popüler meme coin’lerine ilginç bir alternatif sunuyor.

Ancak Meme Kombat’ı sadece bir kripto projesi olarak değerlendirmek haksızlık olur; çünkü bu token, eğlenceyi ve rekabeti bir araya getirerek etkileyici bir Oyna-Kazan (P2E) oyun deneyimi sunuyor. Katılımcılar, favori meme karakterlerini seçebilir ve onlarla diğer oyunculara karşı savaşabilirler. Burada sadece oyunun tadını çıkarmakla kalmazlar, aynı zamanda token kazanma fırsatı da yakalarlar. Meme Kombat projesi, geleneksel finansal yatırımları bir adım öteye taşırken kripto dünyasını eğlenceli bir maceraya dönüştürüyor.

Ethereum tabanlı Meme Kombat, $MK token’larını stake eden kullanıcılara %112’lik bir APY (Yıllık Getiri Yüzdesi) sunmaktadır. Ayrıca, projeye katılanlara eğlenceli oyunlar oynama imkanı da sağlar.

Meme Kombat’i Ziyaret Edin

Proje ekibi, uzun vadeli bir oyun deneyimi sunmak amacıyla sürekli olarak geliştirmeler yapmaktadır. Oyunu incelediğinizde, sürekli olarak yeni karakterlerin ve oyun modlarının eklenmekte olduğunu göreceksiniz. Bu da projenin sürekliliği için kritik öneme sahiptir.

Şu anda ön satış aşamasında olan projeye yatırımcıların ilgisi oldukça yüksek. Çünkü, ön satışın başlamasından birkaç saat sonra projenin 50,000 dolarlık bir fon toplaması dikkat çekicidir.

coingape


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin