Lisk Core 1.0.1 güncellemesi Lisk Core 1.0.0 ile uyumlu olacak
Lisk Core 1.0.1 güncellemesi Lisk Core 1.0.0 ile uyumlu olacak

Lisk (LSK) güvenlik kaygıları nedeniyle Blockchain’ini durdurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lisk (LSK) Blockchain’ini ve blok güvenlik zincirindeki tüm süreçleri otomatik bir güvenlik önlemi üzerinde durdurdu. Lisk CEO’su Max Kordek, tüm fonların güvenli olduğunu ve bir düzeltmenin uygulandığını söyledi.

Ölçüm, Lisk ağına hatalı bir işlem yayınlayan bir kişi nedeniyle tetiklendi

Ölçüm, Lisk ağına hatalı bir işlem yayınlayan bir kişi nedeniyle tetiklendi. Bu, işlemin geçerli sayıldığı ve her düğümden geçtiği nadir bir “durum-senaryo” hatasını tetikledi. Sistemde daha önce keşfedilmemiş bir hatayı kullanan “kötü niyetli bir şekilde özelleştirilmiş” bir kod parçası olduğu belirtildi.

Engellenen blok zincirinin kötü amaçlı koda karşılık olarak tetiklenmesini önlemek amacıyla Lisk Core’ye güvenlik ölçümleri yerleştirildi. Bu, Blockchain’deki tüm düğümlerin yeni blokların işlenmesini engellemesiyle sonuçlandı.

Lisk (LSK) güvenlik kaygılarına yanıt veriyor

Bu da, Lisk ağının tamamen durdurulmasıyla sonuçlandı. Ağın durduğu andaki limbodaki 150 işlem blok taşına dahil edilmedi. Bu işlemler güvenlik kaygıları üzerinden Blockchain’e yeniden yayınlanmayacak. Bu işlemlerde yer alan fonlar, işlemlerin kendileri donmuş olduğundan, değişiklikleri yansıtmayacak. Lisk ekibi konuya yönelik şunları söyledi:

Tam şeffaflığa olan bağlılığımızın bir sonucu olarak, geçmişte 2 ya da 3 kez benzer durumlarla karşılaştık. Tüm senaryolarda, Lisk Blockchain’i her zaman olduğu gibi, bu gibi sorunları gideren ve Lisk Blockchain’inin normal şekilde çalışmaya devam etmesine izin verilen yeni Lisk Core sürümlerinin dağıtımı yoluyla her zaman güvenli kaldı.

Lisk ekibi, sorunun düzeltildiğini ve uygulamaya konulduğunu söyledi. Yeni Lisk Core v.0.9.15’in sürümü, sorunları çözecek ve Blockchain’in normal çalışmasını geri yükleyecek. Lisk ekibi bildiriyi, delegelerin düğümlerini yeniden kurmalarını isteyerek sonlandırdı ve daha fazla güncellemenin gerçekleşeceğini söyledi.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin