Lihtenştayn Prensi, kripto para, kripto para haberleri, blockchain
Lihtenştayn Prensi

Lihtenştayn Prensi kripto paraya yatırım yapmak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lihtenştayn Prensi geçen Cuma günü yaptığı açıklamada, ailesinin 5 milyar dolarlık servetini kripto para birimlerine yatırmayı düşündüğünü söyledi. Çok uzak olmayan bir gelecekte bir gün kripto kral olabilir.

Kraliyet Prensi Alois Philipp Maria, CNBC’ye kripto paralara yatırım yapmanın kraliyet ailesinin servetini güçlendirmeye yardımcı olabileceğini söyledi. Lihtenştayn kraliyet ailesinin serveti, 2. Dünya savaşından sonra oldukça azalmıştı. Alois’a göre özellikle bu yeni dijital ekonomi, geleceği görmek için oldukça elverişli duruyor.

Bu ilgiye rağmen Prens, ailesinin kriptoya doğrudan yatırım yapmak için içsel uzmanlıktan yoksun olduğunu ve genel olarak kripto paranın geleceğinden emin olmadığını açıkladı ve ekledi:

“Kripto paranın nereye gideceği hala belli değil. Bu da kripto paraları riskli bir yatırım sınıfı olduğunu gösteriyor.”

Lihtenştayn Prensi Blockchain teknolojisini kullanmakta oldukça hevesli

Blockchain konusunda Alois çok olumlu düşüncelere sahip. Blockchain teknolojisinin çok ilginç olduğunu düşünüyor. Blockchain çok fazla alanı ve bir çok işletmeyi değiştireceği fikrine sahip

Ayrıca hükümetinin teknolojiyi potansiyel olarak kullanabileceğini belirterek şunlarıda sözlerine ekledi: “Blockchain teknolojisinin çekici unsurlarının, devleti yönetme konusunda daha verimli hale getirmek için kullanılabileceğini düşünüyorum.”

Kraliyet ailesi, düşük kurumlar vergisi oranları ile tanınan, İsviçre ve İsviçre arasında yer alan küçük bir ülke olan Lihtenştayn ‘da kripto para ve Blockchain ile ilgilenen tek grup değil. Balzers kasabasında yer alan bir aile işletmesi olan Bank Frick, Mart ayı başlarında müşterilerin artık Bitcoin, Bitcoin cash, Litecoin, XRP ve Ethereum gibi kripto para birimlerine doğrudan yatırım yapmalarına izin verdiğini duyurmuştu.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin