Liechtenstein bitcoin, bitcoin, bitcoinhaberleri
Liechtenstein bitcoin, bitcoin, bitcoinhaberleri

Liechtenstein, Bitcoin ile kraliyet servetini eski günlerine döndürmek istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Liechtenstein, Bitcoin ile oldukça haşır neşir olan bir ülke. Avrupa’nın minik ülkesi Liechtenstein’ın veliaht prensi Aloth, Cnbc’e konuştu.

Verdiği demeçte, babası Prens Hans Adam II’nin teknik olarak hala gücü elinde bulundurduğunu fakat servet sıkıntılarını çözmek için Bitcoin’de dahil olmak üzere diğer varlık sınıflarını araştırdıklarını söyledi.

İnsanlık tarihinin en geleneksel hükümet biçimi olan Monarşinin kripto para araştırması için yeni bir devrin açıldığını söyleyebiliriz. Geleneksel dünyanın geri kalanının büyük kısmı (önr:bankacılık) kripto paraları şu anlık reddediyor. Veliaht prensin kripto paralar için “daha fazla incelenmesi gereken birşey” yorumu ile tarih ile digital ekonominin birleşmesi için ilk adım olarak nitelendiriliyor.

Liechtenstein, Bitcoin ile kraliyet servetini eski gücüne kavuşturabilir

Kraliyet Prensi, kraliyet ailesinde eksik olanların kripto paralar konusunda bir uzman olduğuna dikkat çekti. Şuana kadar özel sermaye ve VC tarafından desteklenen fonlarla idare ettiğini söyleyen prens Blockchain’in teknolojisinde ki kripto para birimlerinin riskli olmasının ilgisini çektiğini söyledi.

Prens: “Kripto para birimlerine geçiş ilginç olabilir, bence tüm Blockchain teknolojisi çok ilginç” dedi. Kripto para birimlerine geçip geçmemek konusunda ki düşüncelere hala açık olduklarını ekledi: “Sanırım birinin bunun bir varlık sınıfı olması durumunda bunun çok riskli bir varlık sınıfı olduğunu görmesi gerekiyor. Ancak blockchain teknolojisi gelecekte bir çok alanı değiştirecek. ” diye ekledi.

İsviçre gölgesi

40 binden az vatandaşa sahip olan Liechtenstein ülkesinin prensi, dünyanın en zengin 500 kişisi arasında gösteriliyor. İkinci dünya savaşında tarafsız kalan Liechtenstein ülkesi servetlerini tehlikeye atmanın nasıl birşey olduğunu iyi bilen bir ülke.

Ancak monarşi, Liechtenstein’ın tarafsız bir parti ilan edildiği 2. Dünya Savaşı sonrasında servetlerini tehlikeye atmanın nasıl bir şey olduğunu bilir ve bugünkü Çek Cumhuriyeti tarafından özel mülkleri ele geçirilir. Daha önce özel mülkleri, bugun ki Çek Cumhuriyeti tarafından ele geçirilmişti.

Liechtenstein, İsviçre gibi neredeyse on yıl önce dünyanın en iyi vergi cennetlerinden biri iken bankacılık gizlilik kanunlarının geçerliliğini kısıtlanması ile oldukça sarsılmıştı.

2004’te Ladislav Kahoun’la yapılan bir tartışmada Prens Hans-Adam II, Liechtenstein’dan şunları söylemişti:

 

“Liechtenstein’a taşınmak isteyen birçok insan var diyebilirim, ancak maalesef hepsini alacak büyük bir yer değil”

 

Prensin, Bitcoin’e karşı olan açık görüşlülüğü sebebiyle Bitcoin fiyatlarının yükselmesi bekleniyor.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin