Kaliteli haber içerikleri için internet sağlayıcılarında yeni dönem
Kaliteli haber içerikleri için internet sağlayıcılarında yeni dönem

Kaliteli haber içerikleri için internet sağlayıcılarında yeni dönem

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kaliteli haber içerikleri için internet sağlayıcılarında yeni dönem. Dow Jones Media Grubu, bir Blockchain içerik dağıtım sistemi ile deneme yapmak için gizlilik odaklı tarayıcı girişimi Brave ile ortaklık kuruyor. Brave açık kaynak kodlu, çapraz platform web tarayıcı yazılımıdır.

Brave dijital reklamcılığa yönelik Blockchain tabanlı platformu kullanarak içerik teslimini test edecek

Ortaklar, Brave’ın dijital reklamcılığa yönelik Blockchain tabanlı platformunu kullanarak içerik teslimini test edeceğini açıkladılar. Dow Jones Media Grubu iştirakleri Barron’s ve MarketWatch’da doğrulanmış yayıncılar haline gelecek. Bir basın bültenine göre ortaklık, Barron ve MarketWatch premium içeriğine erişim ile birlikte yaklaşık 2 milyon olan seçilmiş Brave kullanıcılarına da sunulacak.

Açıklamada yeni modelin, gizlilikten ödün vermeden kullanıcıları ve yayıncıları yeniden bağladığı belirtiliyor. Brave CEO’su Brendan Eich, kullanıcılarını Barron ve MarketWatch premium bültenlerine beklediklerini söyledi.

Kaliteli haber içerikleri için Brave, bir Blockchain reklamcılık platformu kuruyor

2015 yılında başlatılan Brave’ın tarayıcısı, reklamları ve etkinlik izleyicilerini engelliyor. Ayrıca kullanıcıların tercih ettikleri yayıncılara BAT’da mikro kodlamalar yapmasına izin veriyor. Brave, geçen baharda 35 milyon dolar olan ICO projesini tamamladı.

Şirket ayrıca geçen yıl, kullanıcının dikkatini ölçen ve yayıncıları orantılı olarak ödüllendiren bir Blockchain reklamcılık platformu kuracağını duyurdu. Ancak Brave henüz platformu başlatmadı.

Washington Post, Guardian ve Vice şimdi BAT’ı kabul eden yayıncılar arasında

Barron’un kıdemli başkan yardımcısı Daniel Bernard konuya yönelik şunları söyledi:

Küresel dijital yayıncılar olarak, kaliteli müşteri deneyimleri oluşturmak için kullanılabilecek yeni ve gelişen teknolojileri sürekli araştırmanın önemli olduğuna inanıyoruz.

Brave’un Dow Jones Medya Grubu ile ortaklığı, medya şirketlerinde önemli bir görüş ayrılığına işaret ediyor. 2016 yılında Amerika Gazetesi Derneği’nin 17 üyesi, tarayıcının yasa dışı olduğunu öne sürerek, şirkete işlemlerini sonlandırması için bir yazı gönderdi. Washington Post, Guardian ve Vice şimdi BAT’ı kabul eden yayıncılar arasında.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin