Aylık Bitcoin madenciliği geliri Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı
Aylık Bitcoin madenciliği geliri Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

Kaç Bitcoin kaldı ve son BTC ne zaman çıkarılacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinMarketCap’e göre, toplam Bitcoin arzının %85’inden fazlası mayınlı. Kripto veri sağlayıcısı, 17.851.300 BTC’nin şu an dolaşımda olduğunu ve geriye sadece çıkarılacak 3.148.700 BTC’nin kaldığını söylüyor.

Bitcoin dört yılda bir yarılanıyor

Şu anda, Bitcoin ağı günde 1.800 Bitcoin üretiyor ve bu sayı Mayıs 2020’de yarıya inecek. Üretim oranları yaklaşık olarak dört yılda bir yarılamaya devam edecek, bu da tüm Bitcoin’lerin ancak 2140 yılında dolaşımda olacağı anlamına geliyor. Bitcoin’in azalan ve sınırlı arz kriptonun enflasyonla mücadele niteliğinin bir parçasıdır ve kriptonun arzu edilen bir dijital değer deposu olmasının ana nedenlerinden biri olarak kabul edilir.

Ek olarak, oldukça büyük, ancak tam olarak bilinmeyen bir miktarda Bitcoin’e asla erişilmez ve esasen dolaşımdan kalkmış gözüyle bakılıyor. Bunun nedeni birçok insanın özel anahtarlarını kaybetmiş olması ya da ölümünden sonra kimseye anahtarını bırakmamış olması gösteriliyor. Chainalysis’den sağlanan bir rapora göre, toplam arzın yaklaşık %20’si kadar olan 4 milyon BTC’ye erişim kaybedildi.

Bitcoin’in hash oranı, bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükseldi. Hash hızı, ağı korumak için şu anda kullanılmakta olan bilgi işlem gücü miktarını ölçer. Mevcut rakamlar, 2019 yılının Ocak ayından başlayarak madenciliğe olan ilginin yeniden dirildiğini yansıtıyor.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birik
7im, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin