İngiliz fon yöneticisinden devasa Bitcoin yatırımı geldi! Kurumlarda sular durulmuyor
İngiliz fon yöneticisinden devasa Bitcoin yatırımı geldi! Kurumlarda sular durulmuyor

İngiltere Bitcoin, Kripto Paralar ve Blockchain incelemelerine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hazine Komitesi yaptığı açıklamada, kripto paraları ve arkasındaki teknolojiyi araştıran bir anket başlatarak, Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto paraları İngiltere ‘de inceleyecek. İnceleme, faiz ve yükselmeye devam eden kripto paralara yatırım ve faiz konusunda olacak.  Bununla beraber hükümetler ve düzenleyiciler bunları nasıl düzenleyeceği konusunda oldukça yoğun çaba sarf ediyorlar.

Komite, gözden geçirmenin İngiltere’de bu tür para birimlerinin rolünü ve kripto paraların tüketicilere, işletmelere ve hükümete getireceği fırsatları ve riskleri kapsayacağını söyledi. Hazine Komitesi Başkanı Nicky Morgan’in yorumu şu şekilde:

İnsanlar giderek Bitcoin gibi kripto paralardan haberdar olmaya başladı. Ancak şu anda Birleşik Krallık’ta kripto paralarla ilgili düzenlenmenin olmadığının ve bireysel yatırımcılar için herhangi bir koruma bulunmadığının farkında olmayabilirler.

İngiltere Hükümeti düzenlemeyi kaçınılmaz görüyor

Komisyonun inceleme başlatma kararı ile ilgili hukuk firması Ashurst’teki yönetmelik danışmanı Lorraine Johnston görüşü:

İnceleme, kripto paraların kaçınılmaz biçimde düzenlenmesine yönelik olarak bir adımı işaret ediyor. Bu kez hazine tarafından, yeniliğin desteklenmesi ve tüketici korumasıyla ilgili çelişkili çıkarlar inceleniyor. Ancak elbette bu, henüz hiçbir ülke tarafından yeterince çözülemeyen bir kripto bilmecesi midir? Bilinmiyor. Bununla birlikte, dijital para birimlerinden gelen bazı düzenlemelere karşı bahse girmem.

Blockchain teknolojisi de inceleme kapsamında

İnceleme aynı zamanda, banka şubesi gibi dağıtılmış defter yazma teknolojisinin merkez bankası da dahil olmak üzere finansal kuruluşlar ve finansal altyapı üzerindeki potansiyel etkilerini üzerine de olacak. Komite, hükümet, Finansal Yönetim Kurumu ve İngiltere Bankası’ndan kripto para birimlerini düzenleyici cevabı ve yenilikleri engellemeden tüketiciler ve işletmeler için yeterli koruma sağlamak için düzenlemenin nasıl dengelenebileceğini inceleyecek.

Hazine Komitesi Başkanı Nicky Morgan, inceleme ile ilgili şunları söyledi:

Hazine Komitesi, dijital para birimlerinin, tüketiciler, işletmeler ve hükümetler için tüketim, para aklamayla mücadele ve siber suçlar gibi potansiyel riskleri yaratma olasılıklarına bakacaktır. Kripto para birimlerinin potansiyel faydalarını ve onlara dayanan teknolojiyi, yenilikçi fırsatları nasıl yaratacaklarını, hangi oranda ekonomiyi bozabildiğini ve geleneksel ödeme araçlarının yerini alabileceklerini inceleyeceğiz.Dijital para birimlerini destekleyen dağıtılmış defter teknolojisinin, en azından finansal hizmetler sektöründe önemli bir dönüşüm potansiyeline sahip olduğu söyleniyor. Yenilikleri boğmamakla birlikte tüketiciler ve işletmeler için yeterli koruma sağlamak adına kripto paraları düzenlemek oldukça hayati bir öneme sahip. İnceleme kapsamında, bunun nasıl başarılabileceğini araştıracağız.

Hazine Komitesi üyesi Alison mcgovern’ın ise yapılacak olan inceleme ile ilgili görüşleri şu şekilde:

Bu inceleme, düzenleyici kurumların ve hükümetlerin kripto para pazarlarındaki son gelişmelerle mücadele ettiği bir döneme denk geliyor. Bu yüzden oldukça doğru bir zamanda yapılıyor. Yeni teknoloji ekonomiye potansiyel kazanımlar sunarken, yakın zamanda gösterildiği gibi önemli riskler de doğurabilir. İçinde bulunduğumuz bu dönem, Whitehall  (İngiliz hükümeti) ve Westminster şehrinin, kripto paraları daha iyi anlaması ve Blockchain teknolojisinin politika ortamı hakkında daha net düşünmesi zamanıdır.

international adviser

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin