Anket: İngilizler kripto para birimlerini bilmiyor
Anket: İngilizler kripto para birimlerini bilmiyor

Britanyalılar, İngiliz Merkez Bankası kripto para birimine sıcak bakmıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiltere’de yapılan bir anket, İngiliz halkının yaklaşık üçte ikisi merkez bankası kripto para birimini desteklemediğini gösterdi. Anket, ayrıca katılımda bulunan Britanyalıların çoğunun Bitcoin‘i zaten duyduğunu gösteriyor. Ancak ankete katılanların üçte birinin, eğer kripto paralar düzenlenirse, yatırım yapma olasılıklarının daha yüksek olduğunu kabul ettikleri de saptandı.

Britanyalılar merkezi olmayan coinler yerine düzenlenmiş kripto para istiyor

Anket, Birleşik Krallık’taki kripto paralarla ilgili artan bir farkındalığı gözler önüne serdi. İngilizlerin çoğunluğu – yüzde 93 –  bu yılın Ocak ayında yüzde 91 ve Kasım 2017’de yüzde 80 iken, Bitcoin’i duyduklarını belirttiler.

D-CYFOR tarafından yürütülen çevrimiçi ankette, ayrıca, Britanyalıların Daily Express tarafından bildirildiği üzere hükümet destekli kripto paralara güvenmeyeceklerini de ilginç bir detay oldu. Görüşülenlerin yüzde 60’ı, kendi dijital parasını tanıtabilecek olan İngiltere Merkez Bankası kripto para birimini desteklemeyeceklerini söyledi.

İngiliz halkı, kripto paranın geleceği konusunda ihtiyatlı ve genellikle de kötümser bir çizgi çiziyor. Ankete katılanların yüzde 60’ından fazlası, önümüzdeki altı ayda Bitcoin değerinde bir düşüş beklediğini söylüyor.

Sonuçlar, bu yılın başlarında yapılan başka bir araştırmanın aksine Kripto paralara yatırım yapan Birleşik Krallık’ta finans profesyonellerinin yarısından fazlasının bu yıl daha fazla dijital para almayı planladığını tespit etti.

Katılımcılara ayrıca Bitcoin dışında başka kripto paralara yatırım yapmayı düşünüp düşünmediklerini sordu. Ankete katılanların yüzde 14’ü Bitcoin Cash’e (BCH) para koyacaklarını, yüzde 20’sinin Ethereum’a yatırım yapacağını, yüzde 6 ile Ripple’ın ve yüzde 5’inde ise Litecoin’in olacağını söyledi.

Katılımcıların yaklaşık üçte biri, Londra hükümeti kripto sektörünü düzenlerse, kripto para birimine yatırım yapmanın “daha ​​muhtemel” olacağını söyledi.

Merkez bankası kripto para birimleri geleneksel finans sistemini zor duruma sokar görüşü hakim

İngiliz halkının devlet destekli bir kripto para çıkarması fikrine yönelik tutumu, istisnai bir fikir değildir. İngiltere Merkez Bankası Valisi Mark Carney, yakın zamanda merkez bankası dijital parası çıkarma ihtimaline hakkında konuşmuştu. Carney, Bitcoin’i eleştirerek; önde gelen merkezsiz kripto paranın geleneksel değerlerini – değer deposu ve değişim ortalarında – başarısız olduğunu iddia etti.

Öte yandan Diğer merkez bankaları mensupları, devlet destekli kripto para birimleri konusunda endişelerini dile getirdiler. Bu hafta, Japonya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Masayoshi Amamiya, merkez bankaları tarafından çıkarılacak dijital para birimlerinin, özel bankalar gibi sınırlı sayıda kuruluşun bulunduğu geleneksel finansal “iki katmanlı” sistem üzerinde büyük bir etkisi olabileceğini söyledi. Aynı zamanda merkezi bir kripto paranın hanehalkı ve işletmelerin merkezi banka hesaplarına doğrudan erişimini sağlayarak “mali aracılık” rolünü etkileyeceği konusunda uyardı. Amamiya’nın sözleri Japonya Merkez Bankası’nın kendi kriptosunu yayınlamaya yönelik acil bir planının olmadığını gösterdi.

Bu ayın başlarında İsviçre Ulusal Bankası’ndan üst düzey bir yetkili benzer endişeleri dile getirmişti. SNB’nin yönetim kurulu üyesi Andrea Maechler’e göre, devlet tarafından verilen dijital para, banka sahiplerinin zor durumda olduğunu hissettikleri anda hesap sahiplerinin paralarını çekmelerini kolaylaştıracaktır. Yetkili, hükümetin desteklediği bir kripto paranın herhangi bir avantaj sağlamayacağını ve verimli bir nakit para ödeme sistemi olmayacağını belirtti. Maechler, kripto para birimlerinin bir merkez bankası tarafından yayınlanan herhangi bir versiyonundan daha az riskli olduğunu düşünüyor.

news bitcoin

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin