Kripto para stoku - büyük İngiliz işletmeleri stoklama yapıyor

İngiltere’de yapılan bir ankete göre birçok işletme kripto para stoku tutuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İngiliz işletmelerin yarısı kripto para stoku tutuyor

Büyük İngilizce işletmelerinin IT yöneticileri arasında gerçekleşen yeni bir anket sonucunda, şirketlerin yarısının farklı farklı sebeplerden dolayı kripto para stoku olduğu ortaya çıktı.

İngilizlerin büyük Bitcoin anketi

Yazılım geliştiricisi Citrix (NASDAQ: CTXS) tarafından yetkilendirilen bir araştırma sonucu, büyük İngiliz işletmelerinin %50’sinin kripto para stoku var ve hala kripto para stoku yapmaya devam ediyor olabilir.

Kripto para stoku - büyük İngiliz işletmeleri stoklama yapıyor
Kripto para stoku – büyük İngiliz işletmeleri stoklama yapıyor

250’den fazla çalışanı olan büyük İngiliz işletmelerinin katıldığı, OnePoll ile anlaşmalı olarak yürütülen anket ile, 750 IT yöneticisinin oylarını da göz önünde bulundurularak, bu şirketlerin her birinin ortalama 24 Bitcoin’inin olduğu ortaya çıktı.

 

 

 

 

Bu şirketler arasında sadece %7’si bir tek Bitcoin satın almış. Kalan %93’ü ise daha geniş bir kripto para portfolyo yelpazesine sahip. Şirketlerin %54’ü Litecoin, %43’ü Ethereum, %33’ü Ripple ve %29’u Dash satın almış.

Araştırmanın ortaya çıkardığı bir diğer nokta ise bu şirketlerin %57’si, aralık 2017 tarihlerinde gerçekleşen Bitcoin yükselişlerinde stoklarının bir kısmını satmış. Araştırmaya göre günümüzde bu şirketlerin %38’i kripto para satışı yapmayı düşünüyor. Sadece %5’inin şu an için Bitcoin’lerini satma düşüncesi yok.

Kripto para tutmalarının başlıca sebeplerinden birsi de yatırımcılarına ve çalışanlarına ödeme yapmak. Bu ankete göre şirketlerin %40’ının yatırımcılarına ödeme yapmak istediği, %32’sinin de çalışanlarına ödeme yapmak istediği ortaya çıkıyor. Şirketlerin kripto para stoku tutma sebeplerine ek olarak; %27 oranında akıllı sözleşmeler yapmak veya diğer Blockchain teknolojilerini kullanmak, %21 oranında bağış yapmak, %17 oranında da eğitim ve diğer aktiviteleri yapmak var.

Tek korktukları güvenlik sorunları değil

Kripto para stoku - büyük İngiliz işletmeleri stoklama yapıyor
Kripto para stoku – büyük İngiliz işletmeleri stoklama yapıyor

Diğer yanlış anlaşılmaların dışında; bu anket, elinde kripto para tutan şirketlerin sadece %4’ünün bir ransomware saldırısı için kripto para stoku yaptığı ortaya çıkıyor. Ancak, %64’ü de kripto paranın artan değerinin, şirketin kripto para stoklarını siber suçlular tarafından saldırıya uğrayabilecek açık bir hedef haline getirdiğini iddia ediyor. Diğer %31’lik kısmı ise kripto para stoklarının, şirketin işlerini hackerlar için bir hedef haline getireceğine inanıyor.

 

 

Ankete katılan şirketlerin sadece %5’i kripto para rezervlerini korumak için bir girişim yapmadı. Varlıklarını korumak isteyen ve güvenlik önemleri alan şirketlerin %52’si yedek alma prosedürlerini uyguladı. Araştırmacılara göre diğer popüler güvenlik önlemleri şu şekilde; Soğuk stoklama (%36), farklı farklı cüzdanlar da saklama (%36), süper bir bilgisayar kullanma (%35), ikili koruma sistemi kullanımı (%22). İkili koruma sisteminde, 2 veya daha fazla kişi olmadan şirketin kripto para bölümüne erişim sağlanamıyor.

Citrix’s Chris Mayers’ın yorumlarına göre:

Biliyoruz ki güvenlik zincirinde ki en zayıf halka sıklıkla insanlardır ve ankete katılan şirketlerin sadece %18’i dijital paralarının içeriden bir sebeple riskte olabileceğini düşünüyor.

Sonuç olarak şirketlerin, araştırmalara göre, %35’i kripto para fiyatlarının çökeceğini ve %34’ü kripto para fiyatlarının çok değişken olduğunu düşünüyor. Diğer bir %18’i de, işletmelerinin kripto para stokunu gerektiği zaman nakit hale çevirememesinden endişe ediyor.

Bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin