ICO fonlamasI
ICO dönemi geri mi dönüyor? Büyük borsalar Binance'nin izinde

ICO fonlaması Nisan 2017’den bu yana en düşük seviyelerde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg, geçtiğimiz Ağustos ayının ilk para teklifleri (ICO) yoluyla fonları artırmaya çalışan kripto projeleri için en zor ay olduğunu bildirdi. Zira ICO fonlaması Nisan 2017 tarihinden beri en düşük seviyelerinde seyrediyor.

Autonomous Research tarafından derlenen veriler, kripto girişimlerinin, geçen ay 326 milyon dolar arttığını ve yıllık bazda 1 milyar doların üzerinde bir artış olduğunu ortaya koydu. Yılın başında yaşanan kripto patlaması sırasında yeni kripto projeleri ortalama 3 milyar dolar kazanmıştı.

Araştırmacılara göre, Ethereum bazlı ICO’lar aynı zamanda 2017 yılının sonlarında başlayan artışı tetikleyerek ETH fiyatını da arttırmıştı. Ancak, şu anda Ether’in düşüşünde asıl suçlu olarak görülüyorlar. Çünkü birçok proje vaatlerini yerine getiremedi ve mevcut ayı piyasasının bir sonraki yıla uzayacağı endişesiyle fon çekmeye başladı.

2018 yılının ilk çeyreğindeki ICO fonlaması 2017 yılının tamamını geçmişti

ICO patlaması, 2017 sonlarında tüm kripto endüstrisinin hızla artmasını tetikledi. Çünkü Blockchain projeleri Aralık ayında 2.3 milyar dolar ve önümüzdeki 3 ay içinde yaklaşık 3 milyar dolara kadar çıktı. ICO sektörü o kadar arttı ki, 2018’in ilk çeyreğinde elde edilen kripto projesi, 2017’nin tamamını aştı. Ancak, böyle bu benzeri görülmemiş dalgalanmadan sonra gelen düşüş, yatırımcıları ikna etmekle uğraşan Blockchain girişimleri için kaçınılmazdı. Bu durum kısmen de olsa, düzenleyici belirsizliği veya sahtecilik gibi ICO’larla ilgili iyi belgelenmiş konulardan kaynaklanıyordu.

2018 başlarında ICO fonlaması artışının ardındaki rakamların yüksek profilli ICO’lar tarafından bir miktar şişirildiğini de göz önünde bulundurmak gerekir. En büyüklerinden biri olan block.one ise (EOS’un arkasındaki şirket) yaklaşık 4,2 milyar dolar artış sağladı. Diğer önemli ICO’lar arasında mesajlaşma uygulaması Telegram (1.7 milyar dolar) ve Venezuela Başkanı Nicolas Maduro’nun gözde projesi olan tartışmalı petrol destekli stabil coin Petro bulunuyor. Petro’nun ön satışı sırasında 735 milyon dolar fon topladığı iddiası ise doğrulanmadı.

Çin gibi bazı ülkeler ICO faaliyetlerini yasaklarken çoğu ülke ICO’ları mercek altına aldı

Başta Çin olmak üzere bazı ülkeler, vatandaşlarını koruma ihtiyacını gerekçe göstererek ICO’ları tamamen yasakladı. Diğer hükümetler, zorunlu KYC / AML prosedürlerini ve geleneksel finans dünyasından alınan ve yeni doğan kripto endüstrisine uyarlanmış diğer düzenlemeleri uygulayarak daha hassas önlemler aldı.

ICO’larla ilgili yeni bir araştırmaya göre, 2017 ve 2018 yıllarında 890 token, hiç fon toplayamazken, 743 proje 1 milyon dolar seviyesine ulaşmayı başardı. Tokenlerin yüzde 86’sı gibi ezici bir çoğunluğu altyapı platformu olarak Ethereum Blockchain’ini kullandı.

GreySpark Partners araştırması ICO’ların istikrar gösteremediğini ortaya koyuyor

Araştırma şirketi GreySpark Partners, birçok projenin yatırımcı pasifliğinin bir başka nedeni olabilecek pozitif bir yatırım getirisi sağlama konusunda başarısız olduğunu belirtti. Araştırmacılara göre, “ICO projelerinin pozitif getiri performans yüzdesi, ICO’ dan belirli bir zaman sonra düşüşe geçiyor.

Bu durum için çeşitli sebeplerden bahsediliyor. Bunlar arasında ilgi çekiciliğin azalması, hayal kırıklığı yaratan ürün gelişmeleri, dolandırıcılık, uygulamada zorluklar, uygun pazar bulunamaması, pazarlamacılık ya da pazara giriş stratejilerini sayabiliriz.

toshitimes

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin