IBM ve Stellar birleşimi yakında Ripple ile karşı karşıya gelebilir
IBM ve Stellar birleşimi yakında Ripple ile karşı karşıya gelebilir

IBM ve Stellar birleşimi yakında Ripple ile karşı karşıya gelebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM kısa bir süre önce Stellar Blockchain teknolojisi ile ilgili bir açıklama yaptı ve Veridium Labs ile güçlerini birleştireceklerini duyurdu. Bu yeni proje, karbon kredilerinin Blockchain teknolojisi ile bir token olarak işlem görmesini sağlayacak ve böylece tüketicilerin ve şirketlerin çevresel etkileri daha iyi yönetmelerine yardımcı olacak. Bu durumda IBM ve Stellar birleşimi sonucunda önemli projeler gerçekleştirilebilir.

Karbon kredilerinde Blockchain’in merkezi olmayan teknolojisi kullanılacak

Karbon kredileri yeni bir gelişme değil, zaten birkaç yıldır gündemde. Endüstriler ve şirketler arasında karbon emisyonlarının dengelenmesine izin veriyor. Bu nedenle her firma endüstriyel kapasitelerini koruyabiliyor ve aynı zamanda karbon emisyonları dünya çapında kontrol altında tutuluyor.

Yeni gelişme, bu kredilerde ticaret yapmak için Blockchain’in merkezi olmayan teknolojisinin kullanılması. Bu, piyasaya şeffaflık getireceği için önemli bir gelişme olabilir. ve IBM tarafından başlatılabilen, sponsorluk yapılabilen ve geliştirilebilecek çok sayıda yeni projenin ilki olabilir. Ayrıca Stellar Blockchain’ini kullanarak her türlü işlemi merkezi olmayan, daha güvenli ve daha şeffaf hale getiren ortaklıklar kurabilir.

Bu projeyle IBM, bir ilke imza atacak

Geçtiğimiz Ekim ayında, teknoloji devi, dünya çapında çeşitli bankalarla, Stellar Blockchain’ini ve ağını kullanarak mevcut geleneksel işlemlerden daha hızlı, daha güvenli ve daha ucuz olan uluslararası ödeme çözümleri sağlamak için ortaklıklar kurduğunu belirtti.

Bu proje, IBM’in halka açık bir ağ üzerinden gerçek bir tokenle ilk kez yapacağı bir uygulama. Ağ, herkese açık olacak şekilde tasarlandı ancak tamamen açık değil.  İşlem yapmaya yönelik doğru izinleri arayacak özellikler de olacak. IBM’in bir sözcüsü ağın “kamuya açık/izinli” olması gerektiğini belirtti. Çünkü bu tür bir ticarette ağın bir şekilde kısıtlanması gereken düzenleyici unsurları var.

IBM ve Stellar birleşimi yakında Ripple ile karşı karşıya gelebilir

Stellar Lumens (XLM), IBM ile giderek daha alakalı hale geliyor. Bu da Stellar Lumens için oyunu değiştirebilir. IBM’in Stellar’a olan güveni, dünyanın ve kripto para topluluğunun itibarını güvenilir kılıyor. Şu anda Ripple (XRP), küresel işlemler ve ödemeler için en güvenilir kripto para. Banco Santander ile yaptıkları ortaklık da oldukça etkileyici.

Bununla birlikte, IBM ve Stellar Lumens arasındaki ortaklık herkes için bir şeyleri değiştirebilir. IBM, halihazırda dünyanın en büyük şirketlerinden biri ve daha önce birçok kez yeniliklerin arkasındaki ana güç oldu. Bu yüzden dünyanın en büyük oyuncularından bazılarıyla ortaklıklar yapıyor. IBM, halka açık bir Blockchain ağı ve tokenle ilk kez ilgilenirken, şüpheci ve tarafsız gözlemcileri tüm kripto teknoloji deneyini ciddiye almaya zorlamakta.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Globalcoinreport

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin