IBM, nanochip, blockchain, blockchain haberleri, Blockchain bilgisayarı
IBM Blockchain bilgisayarı

IBM bir tuz tanesinden daha küçük olan Blockchain bilgisayarını duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IBM, 19 Mart’ta dünyanın en küçük bilgisayarı Blockchain teknolojisini kullanacağını ve yakında gündelik aygıtlara entegre edileceğini duyurdu.

Şirketin önümüzdeki beş yıl içinde hangi teknolojik yenilikleri kullanacağını açıkladığı 5 yıllık  raporunun özetinde, Araştırma Ekibi Lideri Arvind Krishna, bir Blockchain uygulamasına öncülük etti. Duyuru, Las Vegas’ta IBM Think 2018 konferansının ilk günü geldi. Krishna konu ile ilgili şunları söyledi:

“Önümüzdeki beş yıl içinde, kriptografik eşyalar, günlük nesneler ve aygıtlara entegre edilecek. Nesnenin imalat noktasından müşterinin ellerine ulaştığı zamanki gerçekliğinden emin olmak için Blockchain’in dağıtılmış defter teknolojisi ile birlikte kullanılacaktır.”

IBM Blockchain sistemini 400’den fazla şirket kullanıyor

IBM’in Blockchain denemelerinde yaptığı birkaç yıllık yolculuktaki yeni bir adım oldu.

Tedarik zinciri güvenliği için gittikçe daha rekabetçi olan pazarda, şirketin nanochip’i 1990’ların başından itibaren çok daha büyük bir bilgisayarla aynı hesaplama gücüne eşdeğer olacak.

Bununla birlikte, veriyi izleme, analiz etme, iletme ve hatta hareket etmede dahil olmak üzere, gerekli ölçek üzerinde veri işleme, çeşitli kaynak raporları gerçekleştirmesine izin verecektir.

Ocak 2018’de IBM ve Maersk, bir yıldan fazla bir süredir boru hattında bulunan çok yönlü Blockchain tedarik zinciri operasyonunu başlatmışlardı.

Aynı zamanda şirket, Blockchain şirketlerinin finansmanı için özel bir fon yatırımı yaptığını açıklamıştı.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin