Güney Kore ICO'lara izin vermeyi planlıyor
Güney Kore ICO'lara izin vermeyi planlıyor

Güney Kore ICO’lara izin vermeyi planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore ICO’lara izin vermeyi planlıyor. Bölgesel haber kaynaklarına göre, Güney Kore‘nin finansal yetkililerinin, ICO’lara (Initial Coin Offering) resmi olarak izin verilmesi, sanal para birimleri temelli fon toplanması ve yerel yatırımcılar için Blockchain teknolojisinin geliştirilmesi adına yasalar üzerinde çalışıyor.

Güney Kore ICO’lara yönelik bir yasa hazırlıyor

Anonim bir kaynak gazetede şu bilgiler yer alıyor:

Finansal makamlar, belirli koşullar sağlandığında Kore’de ICO’lara izin verecek bir plan hakkında ülkenin vergi dairesi, adalet bakanlığı ve diğer ilgili devlet daireleriyle görüşüyorlardı.

ICO, projeleri finanse etmek için gittikçe yaygınlaşan bir yol. Ayrıca yasal engellerin üstesinden gelmek için uygulamadaki halka arzlardan daha az hantal ve pahalı. Ancak ICO‘lar, dünya genelinde yatırımcıların milyonlarca dolandırıcılığa maruz kalması nedeniyle, incelenmesi ve denetlenmesi gereken bir alan.

Güney Kore ICO'lara izin vermeyi planlıyor
Güney Kore ICO’lara izin vermeyi planlıyor

FSC yetkilileri, ICO’lara yönelik düzenlemeler ile ilgili açıklama yaptı

Finansal Hizmetler Komisyonu (Financial Services Commission–FSC), ülkenin Mali Denetleme Hizmetini (FSS) yöneten ana mali düzenleyici organıdır.  FSC’nin kripto para birimleri yetkilisi Kang Young-soo ICO’ların liberalleşmesi hakkında mecliste yaptığı açıklamada, şunları söyleyerek halka açık bir şekilde ICO liberalizasyonuna karar vermedi:

ICO’ların resmi olarak başlatılması için birçok spekülasyon bulunuyor. FSC, konuyla ilgili bir üçüncü görüş almayı kabul etti. Fakat şu an resmi olarak bir açıklama yapamıyoruz. Blockchain ile ilgili teknolojilerin geliştirmek ve etkili bir şekilde kripto para birimleri ticareti düzenlemeleri hakkında çalışıyoruz. Fakat bu ayrı bir konu.

Ancak Kang Young-soo hükümetin Blockchain teknolojilerini ilerletmek ve kripto ticaret işlemlerini düzenlemek için daha iyi bir altyapı oluşturmak istediğini doğruladı.

Finansal makamlar, Blockchain tabanlı teknolojileri ilerletmek istiyor

The Times’da yer alan bir habere göre, finansal makamlar, Blockchain tabanlı teknolojileri ilerletmek ve yerli para yatırımcıları için ICO’a, dijital token tabanlı bağış toplama turlarına, izin vermek için bir plan hazırlamakta. Planın yürürlüğe girmesi halinde, geçtiğimiz Eylül ayında hükümetin ICO’ları yasaklaması, kripto para birimlerinin ne para, ne de para birimi veya finansal ürün olduğu iddialarının tersine dönme olasılığı mevcut. Belki de bu nedenle yönetim, ICO kuralını henüz uygulamaya koymadı ve şirketleri ICO fonlarını geri vermeye zorlamadı. Ayrıca yerel yatırımcıların, ülke içinde faaliyet gösteren yabancı ICO’lar ve dijital para alışverişine verilen izin devam ediyor.

Güney Kore’nin, spekülatif kripto para piyasasının genel mali sağlığında önemli bir yeri var. Güney Kore’deki kripto para pazarı, küresel pazar için kilit bir rol oynar.

Güney Kore ICO'lara izin vermeyi planlıyor
Güney Kore ICO’lara izin vermeyi planlıyor

Yerel kripto para işlemlerinden kurumlar vergisi toplanması konusu

Anonim bir kaynak, yerel kripto para işlemerinden kurumlar vergisi toplanması ve yetkili borsaların başlatılması konularının tartışıldığını belirtti. Ayrıca bu uygulamaların, bakanlıklar ve bankalar arasında şeffaflık sağlanması ve sermayenin daha iyi izlenmesini sağlayacağı da söylendi.

Güney Kore gibi iş odaklı ülkelerde, ICO’lar gibi mekanizmalar üzerindeki doğrudan yasakların, bu girişimlerin ve sermayenin başka ülkelere kaymasına neden olacak. Böylelikle ülkeden sermaye çıkışları artacak ve istenmeyen bir durum ortaya çıkacak. Bunun yerine, daha çok politikacı ya da mevcut düzenleyici yapılar ile birlikte hareket ederek gelişmeler benimsenmeli.

News.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin