güney kore, blockchain teknolojisi, blockchain haberleri
güney kore, blockchain teknolojisi, blockchain haberleri

Güney Kore finans bakanı: Blockchain teknolojisi dünyayı değiştirebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin gezisi sırasında yaptığı açıklamada, Blockchain teknolojisi devrimsel olduğunu ve dünyayı değiştirebileceğini belirtti.Güney Kore maliye bakanı, özellikle yerli kripto para borsalarına karşı getirilmesi planlanan yasakların en büyük savunucularından birisi.

Güney Koreli maliye bakanı Kim Dong-yeon, Çin merkez bankasının kooperatif ekonomik politikalarıyla ilgili ikili görüşmelerini sürdürürken, Blockchain teknolojisinin öneminin altını çizdi. Yeon, iki günlük bir ziyaret sırasında Çin ile yeni bir ekonomik işbirliği anlaşması imzaladıktan sonra, iki ülke arasında Blockchain teknolojisinin araştırılması ve geliştirilmesi için bir araya gelme çağrısı yaptı.

Güney Kore ve Blochain Teknolojisi

Koreli haber ajansı Chosun tarafından yayınlanan açıklamada Kim, Pekin’de yaptığı bir toplantıda ki konuşmasında şunları söyledi:

Blockchain teknolojisi, dördüncü endüstriyel devrimin temel altyapılarından biri olma potansiyeline sahiptir. Blockchain teknolojisinin gelişimi dünyayı gerçekten değiştirebilir.

Kim’in, Çin meslektaşı ile görüşmeden önce Pekin’de bir teknoloji merkezini ziyaret etti. Yonhap News’in haberine göre, Güney Kore’nin Blockchain teknolojisi üzerinde Çin ile işbirliği yapması gerekiyor.

Yeon, teknolojiyi anlamanın bir göstergesi olarak ikili ayrım çağrılarının aksine, kripto para birimlerinin genel Blokchain ağları için tamamen gerekli olduğunu belirtti ve şu sözlerle devam etti:

Açık blok için blok oluşturan kişinin ödül olarak kripto para birimleri ile madencilik yapması gerekiyor.

Koreli yetkilinin Blockchain teknolojisine yönelik sözleri, hükümetin kripto para birimleri konusundaki tutumuyla ilgili net bir görüş belirttiği açıklamalardan sonra geldi.

Geçen hafta Güney Kore oldukça hareketliydi

Kim, ülkedeki kripto para alışverişini düzenleme gereğini vurgulayarak geçen hafta şunları söylemişti:

Kripto alışverişini (pazarını) yasaklamak veya bastırmak gibi bir niyetimiz yok. Blockchain teknolojisi önemli bir teknolojidir ve biz hükümet olarak bunu geliştirmek istiyoruz.

Yetkililer açıkladıkları bildiride, Kore adalet bakanlığının yasağını ortaya koyan ve çok eleştirilen bir düzenleyici taslakta kripto para borsaları konusunda daha geniş bir yasaktan söz etmişti. Fakat yasaklamalar gelmedi. Bunun yerine Koreli bankalar 30 Ocak’tan itibaren trader’ların gerçek isimleriyle KYC özellikli hesaplarla kripto para alışverişlerini desteklemeye başladıktan sonra, isimsiz kripto para ticaret hesaplarının sonlanmasını gerektiren yeni kurallar getirmişti.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin