Ethereum’un yaratıcısı Google’a mı geçiyor?
Ethereum’un yaratıcısı Google’a mı geçiyor?

Ethereum’un yaratıcısı Google’a mı geçiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un yaratıcısı olan Vitalik Buterin tarafından silinmiş bir tweet, aslında onun Google ekibine katılmak için Ethereum projesinden ayrılmayı düşünebileceğini gösteriyor.

Ethereum’un yaratıcısı Google’dan iş teklifi mi aldı?

Ethereum’un kurucusu, Twitter aracılığıyla takipçilerine, Google’ın işe alma yetkilisinin şirkete katılıp katılmak istemediğini soran bir e-postasının ekran görüntüsüyle “Ethereum’u bırakıp Google’da çalışmalı mıyım?” diye sordu. Vitalik Buterin, daha sonra paylaştığı gönderinin e-posta adresini silmediğinden dolayı tweeti yayından kaldırdı.

Ethereum’un yaratıcısı Google’a mı geçiyor?
Ethereum’un yaratıcısı Google’a mı geçiyor?

E-postayı gönderen Elizabeth Garcia’nın, LinkedIn profiline bakıldığında, gerçekten de Google’da işe alma uzmanı olarak görev yaptığı görülüyor. Böyle bir iş teklifi, Google’ın şu anda kendi Blockchain’ini yaratmak için çalıştığı düşünüldüğünde makul görünmekte. Google’ın bir kaç eski çalışanı kendi gruplarını kurup Blockchain’in gelişimi için çaba göstermekte.

Google, Blockchain teknolojisini araştırmaya başladı

“xGoogler Blockchain Alliance” (eski Google çalışanları Blockchain Birliği) olarak adlandırılan topluluk herhangi bir eski Google çalışanının, kendi Blockchain amacına hizmet etmesine yardım etmek için kuruldu. Grup Blockchain alanında kendi şirketlerini kurmuş olan eski üyeler tarafından başlatıldı.

Google bu nedenle özellikle Vitalik Buterin gibi büyük ve etkili bir ismi bünyesine katarak şirketin rekabette öne geçmesine yardımcı olabilir. Google içerisindeki bir kaç kaynak şirketin çoktan Blockchain teknolojisini araştırmaya başladığını belirtti ancak herhangi bir ek bilgi verilmedi. Google’dan bir sözcü, daha önce şu açıklamayı yaptı:

Birçok yeni teknoloji gibi çeşitli ekiplerde Blockchain’in potansiyel kullanım alanlarını araştıran çalışanlarımız var. Ancak olası kullanımlar veya planlar hakkında spekülasyon yapmak için çok erken.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptovest

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin