featured

Estonya Hükümet Destekli Kripto Para Projesi ”Estcoin” Hakkında Yeni Haberler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Temmuz ayında ”Dünyanın ilk resmi kripto parası geliyor” başlıklı yazımızda Estonya’nın bir ICO üzerine çalıştığını ancak Eylül ayında haberle ilgili olumsuz yanıtların geldiğini duyurmuştuk.  Daha önceki spekülasyonların aksine, Estonya ilk madeni paralar teklifi (ICO) başlatmayacak ya da devlet destekli kripto para sektörünü kabul eden ilk ulus haline gelmeyecek.




Geçen ay, CCN ve CNBC dahil olmak üzere ana akım medya organları , Estonya’nın kısmen bir ICO vasıtasıyla dağıtılacak olan, Estcoin olarak bilinen, devlet tarafından desteklenen bir kripto para üretmeyi denediğini bildirdi . Bu dijital para birimi için evrensel bir adım olacaktı, ancak Business Insider Nordic raporlarında, Estonya’nın ilk hükümeti ICO’yu başlattığını iddia edenlerin “sahte haberler” olduğunu söyledi.

Business Insider Nordic İsveç merkez bankası danışmanına aktarılan yetkili, Estonya merkez bankasıyla resmi dijital para birimi başlatma planlarının olmadığını onayladığını söyledi:

Estonya’nın merkez bankasıyla bu konuda konuştuk ve doğru olmadığını söylüyorlar. Haberi bazı talihsiz şartlar altında yaratılmıştır. Bu yanlış bir söylenti. [Estonya merkez bankası] bunu söylüyor. Üç hafta önce onlarla tanıştım ve Estcoin hakkında bir şey duyarsanız, inanmayın dediler.

Geriye doğru bakıldığında, karışıklığın kaynağını belirlemek çok kolaydır. Estonya kavramı, Estonyalı girişimci Kaspar Korjus tarafından önerildi. Bu blog yazısı, Estonya ya da başka bir ülke egemen bir kriptokrasi yayınladığında neler olacağını keşfetti. Ülkenin yenilikçi e-ikamet programını yöneten Korjus, teklifini program web sitesinde yayınladı. Yana e-ikamet web sitesi resmi bir hükümet alan adresinden barındırılan ve Estonya Cumhuriyeti’nin resmî mühür içermektedir, yanlışlıkla önerinin hükümet onayı olduğuna inanmak oldukça kolaydır.

Yinede birçok finansal analist, gelecekte ulusal kripto para birimlerinin var olabileceğini ön görüyor. Nitekim, Çin ve Hindistan gibi hükümetlerin bu alanlarda çalışmaları olduğunu biliyoruz.

cryptocoins

 


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin