Edward Snowden: “Blockchain’ler, manipüle edilemeyen bir geçmiş oluşturma çabası.”
Edward Snowden: “Blockchain’ler, manipüle edilemeyen bir geçmiş oluşturma çabası.”

Edward Snowden: “Bitcoin’in yapısal kusuru halka açık defterinden kaynaklanıyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Edward Snowden: “Bitcoin’in yapısal kusuru halka açık defterinden kaynaklanıyor.” ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) geniş çaplı gözetim gündemini 2013 yılında teşhir etmekle tanınan Edward Snowden, Bitcoin’in merkezi kusurunun işlem oranı sınırlamalarında değil, halka açık defterinde yer aldığını söyledi.

Edward Snowden: “Bitcoin’in sonsuza kadar süreceğine inanmıyorum.”

Blockstack etkinliğinde dinleyicilere konuşan Edward Snowden, şunları söyledi:

Bitcoin’in uzun bir süre dayanacağını kabul ediyorum. Ancak Bitcoin’in sonsuza kadar süreceğine inanmıyorum. Herkes Bitcoin’in, merkezi kusuru olan işlem oranı sınırlamalarına odaklanmış durumda ve bu gerçekten de büyük bir sorun. Aslında Bitcoin’in, daha büyük bir yapısal kusuru var. Bu da Bitcoin’in halka açık defterinden kaynaklanıyor.

Edward Snowden ayrıca, Bitcoin blok zincirinin mevcut mekanizmasının, bu işlemlerin işlenmesindeki kapasitesini ölçekleme girişiminde bulunarak, her işlem geçmişini kaydetme sorununu çözdüğünü açıkladı. Edward Snowden açıklamalarına şunları ekledi:

Bu, ticaret için kalıcı bir mekanizmaya sahip olmakla bağdaşmaz. Çünkü herkesin alımlarının ömür boyu süresine sahip olamazsınız. Tüm etkileşimler herkes tarafından kullanılabilir.

Edward Snowden: “Benim için Zcash şu anda en ilginç kripto paradır.”

Kripto para birimleri açısından kendi kişisel tercihlerinden bahsetmişken, Edward Snowden şunları söyledi:

Hangi kripto para biriminin bana ilginç geldiğini daha önce söyledim. Tekrar söylüyorum, benim için Zcash şu anda en ilginç kripto paradır. Çünkü Zcash’ın gizlilik özellikleri gerçekten benzersiz ama biz daha fazlasını görüyoruz. Bunu taklit etmeye çalışan pek çok proje var ve bence bu olumlu bir şey. Zcash‘in gizlilik teknolojisi onu en ilginç Bitcoin alternatifi kılıyor. Bitcoin gayet iyi, ama eğer gizlilik yoksa güvenlik de yoktur.

NSA Bitcoin kullanıcılarını devamlı izliyor mu?

Edward Snowden ayrıca, küresel bir tüketici tabanına hitap ederken, her işlem tarihini belgeleyen bir halka açık deftere sahip olmanın, teknolojiyi yasadışı ilan etmek isteyen hükümetlerden de ilgi çekebileceği endişesini dile getiriyor.

NSA ajandasında yer alan bir rapor, ajansın Bitcoin kullanıcı şifreleri, kullanım dahilindeki internet etkinlikleri ve erişim sağlanan cihaz tanımlayıcıları gibi özel bilgileri topladığını öne sürüyor. Ayrıca Edward Snowden Bitcoin gözetiminin ajansın en önemli önceliklerinden biri olduğunu belirten gizli belgeler elde etti.

Edward Snowden Blockchain teknolojisinden endişe mi duyuyor?

Başka bir yerde Edward Snowden, Venezüella hükümetinin kısa süre önce yayınladığı Petro kripto parası gibi devlet tarafından yönetilen projelerin başlatılmasında diktatörlerin kullandığı kripto para birimi teknolojisini de gündeme getirdi.

Edward Snowden Blockchain gibi yeni ortaya çıkan teknolojilerden endişe duyup duymadığına dair bir soruya yönelik şunları söyledi:

Onlar, eğer gerçekleşecekse soru bu değil de, ne zaman olacakları sorusu olmalıdır. Bu, küresel tüketici tabanı tarafından göz ardı edilmeyecek kadar çekici olan rakip sistemleri nasıl tasarlayacağımızın bir sorusu. Onlara karşı rekabet etmeyi amaçlayan hükümetler, kendileri yasa dışı kılmayacak ve bu da anlamlı olmayacaktır.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin