“Duraklama dönemi mi?”: Ünlü analist Bitcoin’de bu tehlikeye işaret etti
“Duraklama dönemi mi?”: Ünlü analist Bitcoin’de bu tehlikeye işaret etti

“Duraklama dönemi mi?”: Ünlü analist Bitcoin’de bu tehlikeye işaret etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bağımsız analist Vince Prince’e göre, duraklatılmış bir Bitcoin fiyat rallisi büyük bir geri çekilme olasılığını artırdı.

Bitcoin’de düşüş ihtimali

TradingView.com analisti Pazartesi günü yaptığı açıklamada, düşüşün tersine dönme modellerini öngören bir ders kitabı teknik göstergesine atıfta bulunarak Bitcoin fiyatının önümüzdeki seanslarda düşme ihtimalinin yüzde 35 olduğunu söyledi.

Baş ve Omuz olarak adlandırılan model, bir varlığın yükseliş trendi sırasında ortaya çıkar. Yatırımcılar, destek benzeri bir taban çizgisinin üzerinde üç zirvenin oluştuğunu gördüklerinde bunu onaylıyorlar. Ortadaki tepe diğer ikisinden daha uzun olabiliyor ve her iki tarafta iki omuza asılı bir baş gibi görünmesini sağlıyor.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

H&S modelleri tipik olarak taban çizgisinin altında bir kırılma ile sonuçlanır ve altında yapının maksimum yüksekliği kadar bir olumsuz hedef bulunur. Prince, Bitcoin’in benzer bir teknik kurulum oluşturduğunu, sol omzunun ve başının tamamen onaylandığını ve sağ omzunun kısmen oturduğunu gördü.

Eğer bu model geçerli ise H&S modeli Bitcoin’in 1600 dolarlık bir düşüşüne işaret ediyor. Yukarıdaki grafikteki sarı aralık, ideal H&S kırılma hedef aralığını gösteriyor.

Bitcoin için düşüş riski

Prince’ın Bitcoin hakkındaki düşüş eğilimi, kripto para biriminin vadeli işlemler piyasasından istemsiz bir şekilde destek aldı. Glassnode’a göre, tüm Bitcoin borsalarındaki ortalama “fonlama oranı”, traderların sürekli sözleşmeler yoluyla aşırı kaldıraçlı hale gelebileceğini öne süren seviyelere yükseldi.

Her sekiz saatte bir ölçülen fonlama oranı, bir yükseliş sözleşmesi, yani bir long pozisyon tutmanın maliyetini gösteriyor. Olumlu bir okuma, boğaların ayılara para ödediğini gösteriyor. Bu durum, sürekli sözleşmenin değerini Bitcoin’in spot oranının üzerine çıkarıyor. Bu nedenle, çok yüksek bir fonlama oranı, kaldıracın boğalar lehine aşırı derecede önyargılı olduğuna işaret ediyor. Yani bir diğer ifadeyle aşırı satın alınmış bir durum ortaya çıkıyor.

Spot piyasada bir geri çekilme olayı, daha fazla fiyat düşüşüne ve daha yüksek volatiliteye yol açabilecek kitlesel long pozisiyonlarının tasfiyelerine yol açabilir.

Ancak bu noktada Prince, sınırlı bir düzeltici düşüş trendine de inanıyor. Bitcoin’in H&S boyun çizgisinde destek bularak daha yükseğe sıçrayabileceğini ve tüm trendi tersine çevirme teorisini tamamen geçersiz kılabileceğini belirtiyor.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Vince, “Bitcoin’in 65-EMA ve mavi yatay desteğin [yakınında] hala sağlam destekleri olduğu için, yükselişin kırılmasının % 65 gibi daha büyük bir olasılığı var” ifadelerini kullanıyor.

Ters görünüm eğer gerçekleşirse o zaman Bitcoin’in 19 bin dolar seviyesinin üzerine çıkma ihtimali bulunuyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin