Malachi Salcido: ''Bitcoin fiyatı dibi Şubat ayında görebilir.''
Malachi Salcido: ''Bitcoin fiyatı dibi Şubat ayında görebilir.''

Dünyayı yok etmeden Bitcoin madenciliği yapılabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin madenciliği, eşler arası Blockchain ağı üzerinden yeni Bitcoin’ler oluşturmak için sofistike bilgisayarlar kullanarak, çevreye ve kaynaklara zarar veren maliyetli bir çaba. Bu yaygın kabul gören bir algı, ancak Bitcoin çıkarmak daha ucuz ve daha az çevreye zarar veren bir şekilde mümkün müdür?

Bitcoin madenciliği fiyat düşse bile kâr sağlayabilir!

Bir Alman borsa şirketi olan Kuzey Bitcoin, bir Norveçli eski metal madeni içinde Bitcoin ve diğer kripto paraların madenciliğine başladı ve Bitcoin madenciliğinin fiyat ve enerji maliyetlerini düşürdüğünü iddia ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki Bitcoin madencileri, bu yıl bugüne kadar 4,7 milyar dolarlık gelir elde ettiler. Buna göre, bir Bitcoin ve Blockchain araştırma şirketi olan Diar’a göre, yüksek elektrik fiyatları ve bu yılki Bitcoin ve diğer kripto paranın değerinin düşmesi nedeniyle, kârlar giderek zorlaşıyor.

Dünyanın en büyük maden işletmecisi olan Bitmain, kısa sürede Diar’a göre kârlı kalabilmek için tüm tesislerinde elektrik maliyetlerini ortalamaya çekmek zorunda kalacak. Kuzey Bitcoin, Norveç’in Lefdal Madeni’nde bir Bitcoin’i yaklaşık 2.700 dolar gibi düşük bir fiyatla 6.500 dolarlık bir piyasa fiyatına karşı koruyabildiğini ve bunun 4.000 dolarlık bir bölgede bir Bitcoin başına kâr sağlayacağını iddia ediyor.

Bitcoin madenciliğinin bölge bölge maliyeti

Kuzey Bitcoin, Bitcoin madenciliği için Norveç ortalama maliyetinin kripto para başına 7.700 dolar olduğunu buldu. Suudi Arabistan ile birlikte Çin’in en düşük ortalamasının 3.100 dolar olduğunu iddia ediyor. Kanada’da, Bitcoin madenciliğinin ortalama maliyeti neredeyse 4.000 dolar. Ölçeğin diğer ucunda, Bitcoin madenciliği Avustralya’da Bitcoin başına yaklaşık 10.000 dolara mal olabilir.

Ekim ayında Bitcoin madenciliğine başlayan Kuzey Bitcoin, sonunda günde 100 Bitcoin çıkarmayı ümit ediyor. Bu arada, Bitcoin madenciliği devasa enerji tüketimi nedeniyle dikkat çekmeye devam ediyor. Bir dolar değerindeki Bitcoin için gerekli olan enerji miktarı, bilim dergisinin Nature dergisinde yayınlanan bir makaleye göre  bakır, altın veya platin değerine çıkarmaktan iki kat daha fazla.

Forbes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin