Dünyanın ilk kripto para açık arttırma müzayedesinde ART token, Bitcoin ve Ethereum kabul edilecek
Dünyanın ilk kripto para açık arttırma müzayedesinde ART token, Bitcoin ve Ethereum kabul edilecek

Dünyanın ilk kripto para açık arttırma müzayedesi yapılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain platformu Maecenas bugün yaptığı açıklamada dünyanın ilk kripto para açık arttırma müzayedesini yapacağını duyurdu. Platform, 20 Haziran tarihinde, İngiltere’de bulunan Dadiani Syndicate isimli sanat galerisinde Andy Warhol’un 14 Small Electric Chairs isimli 5,6 milyon dolar değerindeki tablosunu satışa çıkaracak.

Dünyanın ilk kripto para açık arttırma müzayedesinde ART token, Bitcoin ve Ethereum kabul edilecek

Andy Warhol’un 1980 Reversal serisinin bir parçası olan tablonun sahiplik haklarının %49’u satılacak. Tabloyu satın alan kişinin dijital bir sertifikaya sahip olacağı belirtiliyor Açık arttırma, Blockchain platformu Maecenas’in kendi ART tokeni, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralar üzerinden gerçekleşecek.

Maecenas, Blockchain üzerinde sanat eserleri ile bağlantılı kurcalanmaya karşı korumalı dijital sertifikalar yaratıyor. Daha sonra yatırımcılar diğer yatırımcılara Maecenas üzerinden alım ya da satım yapabiliyor. Yapılan açıklamaya göre, akıllı kontrat Ethereum Blockchain’i üzerinde çalışacak ve nihai fiyat burada belirlenecek. Açık arttırmanın 4 milyon dolardan başlayacağı ve tabloyu satın almak isteyenlerin KYC ve AML kontrollerine uyması gerektiği belirtiliyor.

Blockchain teknolojisi sanat alanında daha önce de kullanıldı

Dadiani Güzel Sanatlar galerisi 2017 yılından bir ödeme seçeneği olarak kripto paraları kabul etmeye başladı. Lüks bir pazar yeri olarak faaliyet gösteren Dadiani Syndicate ise Bitcoin, Ethereum ve Litecoin ödemelerini kabul ediyor. Blockchain teknolojisi daha önce sanat alanında, doğrulama, telif hakkı, sahiplik, değer biçme ve orijinallik doğrulaması üzerine kullanıldı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin