Dubai turizm sektörü Blockchain ile gelişecek
Dubai turizm sektörü Blockchain ile gelişecek

Dubai turizm sektörü için Blockchain tabanlı pazar yeri açıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dubai turizm sektörü için Blockchain tabanlı pazar yeri açıyor. Haber, yerel haber bülteni Arabian Business tarafından yapıldı.

Dubai’nin diğer dünya şehirlerinden 10 yıl ileride olmak amacıyla Blockchain teknolojisini kullanarak sanal ticaretten işletmelere turistik bir pazar yeri oluşturduğu bildirildi.

Önümüzdeki iki yıl içinde, “gezi planlamasına” katılan tüm turizm organizasyonlarını Blockchain üzerinden bağlayacak.

Ayrıca misafirlerin kayıtlarını şeffaf hale getirerek “gerçek zamanlı” fiyatlandırma ve Dubai’nin turistik envanterinde seçim yapma olanağı da eklemeyi planlıyor.

Dubai turizm sektörü için yeni bir soluk getiriyor

Dubai Turizm Bakanlığı’nın basın açıklaması bu yeni turist girişimini şöyle tanımlıyor:

Küresel tüketiciye daha geniş erişim sağlamak istiyoruz. Yurtiçi seyahat endüstrisini yeni katılımcılara ve yenilikçi yeni girişimlere açarak Dubai’ye daha çok ve daha hızlı ziyaretçi alabilmeyi planlıyoruz.

Arabian Business’a göre Turizm Blockchain pazar yeri girişimi, küçük kuruluşlara turist çekmek ve istihdamı artırmak için eşit fırsat sağlayacak.

Turizm Genel Müdürü Helal Saeed Almarri, Dubai 10x projesinin bir dizi yenilikçi fikri gerçeğe dönüştürerek “devlet hizmetleri için yeni bir gelişme evresi” başlatacağını söyledi.

Arabian Business, Dubai’nin turizm hakkındaki yeni girişimi uygularken hükümet denetçileriyle olan iletişimi sürdüreceğini söyledi.

Şubat 2018’in sonunda Dubai’nin Yollar ve Taşımacılık Otoritesi (RTA), bir aracın yaşam döngüsünü 2020’de takip etmek için Blockchain tabanlı bir sistemi kendi planını ilan etti. Bu aynı zamanda Dubai 10x girişiminin bir parçasıydı.

Dubai, 2020 yılına kadar ilk Blockchain-hükümeti olmayı umut ederken, Dubai ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) geçen yılın sonbaharında, kripto para birimleri ve ICO ile ilişkili riskler konusunda düzenleyici uyarıları piyasaya sürdü.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin