Donald Trump'ın yasaklama kararı Petro’nun popülaritesini arttırıyor
Donald Trump'ın yasaklama kararı Petro’nun popülaritesini arttırıyor

Donald Trump’ın yasaklama kararı Petro’nun popülaritesini arttırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Donald Trump’ın yasaklama kararı Petro’nun popülaritesini arttırıyor. Venezuella’nın Blockchain Gözlemevi’nin yönetici sekreteri Daniel Pena, ülkenin Cuatro F gazetesine verdiği röportajda, Donald Trump’ın Petro (PTR) yasağının petrol destekli kripto parası için ücretsiz tanıtım olduğunu iddia ediyor.  Öyle ki, Petro ABD’nin kararından sonra yatırımcı sayısını iki katına çıkardı.

Kripto para ve Blockchain teknolojisi insanlığın devriminde önemli adımlar

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde, ABD vatandaşlarının Venezuella hükumetiyle (Petro ve potansiyel olarak Petro Gold) ilgili kripto paraları satın almalarını ve ticaretini yapmalarını yasakladı.

Daniel Pena verdiği röportajda, kripto para ve Blockchain teknolojisini “insanlığın devriminde önemli adımlar” olarak gördüğünü açıkladı. Donald Trump’ın bu konuyla ilgili bir düzenleme kararı almasının Venezuela’nın Petro ile doğru yönde ilerlediğini gösterdiğini belirtti.

“Eğer ABD Başkanı bu parayla ilgilenmeye başladıysa, Petro’nun ileriki zamanlarda konumunu hayal edin.”

Donald  Trump’un sözlerinin petrol destekli kripto para birimini nasıl etkilediği sorulduğunda, Daniel Pena şunları söyledi:

Size kripto para birimi hakkında hiçbir şey bilmediğimi ve dijital paranın evrimi hakkında net bir fikrim olmadığı için Earle Herrera gibi (Venezuella’lı bir gazeteci) cevap veriyorum. Eğer ABD Başkanı Donald Trump bu parayla ilgilenmeye başladıysa, Petro’nun ileriki zamanlarda konumunu hayal edin. ABD Başkanı’nın bile tepkisini çekebildiysek, bu doğru yolda olduğumuz anlamına geliyor.

Venezuella, Petro’yu ABD’nin olası bir saldırısı için geliştiriyor

Daniel Pena ayrıca, Venezuella hükumetinin Petro’yu ABD’nin olası bir saldırısı için geliştirdiğini de iddia ediyor. Donald Trump’ın hamlesinin Petro’yu etkilemediğini, bunun yerine dünyadaki pek çok kişinin Petro’ya yatırım yapmasına ve Petro’ya olan ilginin artmasına neden olduğunu söyledi.

Donald Trump’ın yasaklama kararı Petro’nun ücretsiz bir tanıtımı

Afrika’da Petro’ya yükselen bir ilgi görmeye başladıklarını ve Donald Trump’ın Petro’ya yönelik yasaklama emrinin ücretsiz bir tanıtım olduğunu belirtti. Böylelikle, ABD’de bile Petro’yu satın almak isteyen yatırımcıların sayısının gittikçe arttığını belirtiyor.

“Petro’nun etkisi üç ila altı ay içinde hissedilecek.”

Daniel Pena, Donald Trump’ın sözleri öncesinde Petro’nun günde 400 alıcıya sahip olduğunu ve ABD Başkanı’nın yasaklama kararı sonrasında bu sayının 800’e çıktığını söyledi. Petro’nun satışının, her bir tokenini satın alınmasına kadar süreceğini belirtti. Petro’nun, Venezuella ekonomisinin gelişmesine nasıl katkısı sağlayacağı yönündeki soruya Daniel Pena şu şekilde cevap verdi:

Petro’nun etkisi üç ila altı ay içinde hissedilecek. Daha hızlı ilerleyeceğiz. Venezuella’nın gelişmesini istemeyen hükumetler, ekonomimizi hızla yeniden düzenleyeceğimizi bildiklerinden, Hükumetimize saldırıyorlar. Ama ekonominin büyümesini durdurmayacaklar, biliyorlar.

“Venezuela Petro’su meşru kripto paralara zarar veriyor.”

Bir düşünce kuruluşu olan Brookings Institute, Venezuela Petro’sunun meşru kripto paralarına zarar verdiğini ve Venezuella’nın ekonomisini istikrara kavuşturmayacağını iddia ediyor. Bunun yanı sıra düşünce kuruluşu, petrol destekli kripto para biriminin yabancı yatırımcılar için ne kullanacağının açık olmadığını da belirtiyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin