DLT platformu
Credit Suisse ve ING DLT platformu kullanarak menkul kıymet takası gerçekleştirdi.

DLT platformu ile 30 milyon dolarlık menkul kıymet takası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya çapında faaliyetlerde bulunan iki ana banka, Blockchain teknolojisi ile çalışan DLT platformu (dağıtılmış defter teknolojisi) üzerinden 25 milyon € (30 milyon $) değerinde menkul kıymet ihraç ettiğini açıkladı.

Bir duyuru yayınlayan Credit Suisse, bir finansal kaynak yönetimi şirketi olan HQLAX ve kurumsal Blockchain konsorsiyumu olan R3 tarafından ortaklaşa geliştirilen bir teminat verme Blockchain uygulamasını kullanarak, Hollanda bankası ING ile menkul kıymetler borç verme işlemini tamamladığını açıkladı.

Credit Suisse, R3’ün Corda dağıtımlı defter platformunu temel alan bu uygulamanın, geleneksel sistemlere kıyasla daha kullanışlı olduğunu ifade etti. Ayrıca  İki bankanın Hollanda ve Almanya devlet tahvillerini daha etkili bir şekilde takas olanağı sağladığını da söyledi.

HQLAX Nisan 2017’de Credit Suisse ve ING’nin içinde bulunduğu beş banka ve R3 ile ortak bir girişim başvurusunda bulunmuştu.

Blockchain tabanlı DLT platformu oldukça yararlı bulundu

Credit Suisse menkul kıymetler repo ve teminat optimizasyonu sorumlusu Romain Dumas, şunları söyledi:

“Bu ilk canlı işlemin başarısı, likidite transferleri için daha verimli, şeffaf ve uygun maliyetli bir pazar ortaya koyuyor. Aynı zamanda teminatlı aktarmayı artırmaya yardımcı olan Blockchain teknolojisinin potansiyeline de işaret ediyor.”

Uygulama şu anda test aşamasında kullanılıyor. ING kanadından ise  Blockchain girişimi sorumlusu olan Herve Francois, uygulama ile ilgili Reuters’e bir röportaj verdi. Francois Röportajda,  firmaların bu uygulamayı kullanarak bu yılın sonuna kadar canlı işlemler yapmasını beklediğini söyledi.

coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin