Deftersiz Blockchain: Purechain
Deftersiz Blockchain: Purechain

Güney Koreli araştırmacılar merkez bankaları için deftersiz Blockchain sistemi geliştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir grup Güney Koreli araştırmacı, PureChain olarak adlandırılan ve merkez bankası dijital para birimi (CBDC)’nin tanıtımını hızlandırabileceğini söyleyen deftersiz Blockchain’i tanıttı.

Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü, Kyung Hee Üniversitesi, teknoloji şirketi ICTK Holdings ve Blockchain kuruluşu EpitomeCL’nin temsilcilerini içeren araştırma ekibi, geçtiğimiz hafta düzenlenen basın toplantısında PureChain’in gelişimini açıkladı.

Kore Times’a göre PureChain, mikro işlemcileri ve diğer yarı iletken aygıtları tanımlamak için kullanılan fiziksel çoğaltılmayan işlevler (PUF) için, dijital parmak izleri kullanılarak oluşturulmuş bir deftersiz Blockchain.

Araştırmacılar, kullanıcıların PUF’u kullanarak sadece iki etkileşimli node arasında uzlaşma yoluyla eşler arası (P2P) ödemeler yaparak, Bitcoin ve diğer geleneksel Blockchain üzerinden işlem hızlarında dramatik iyileşmeler sağladığını belirtti.

Deftersiz Blockchain PureChain, birçok hatayı düzeltecek

Daha önce PUF teknolojisinin, kriptografik algoritmalarda anahtar olarak kullanıldığında hata düzeltme kodlarının kullanımını gerektirdiğini açıkladılar. Ancak bu konuda çözüm bulunduğunu açıkladılar. ICTK Holding CEO’su S. Sam Yu şunları söyledi:

“PureChain, diğer PUF tiplerinin seri üretimini engelleyen hata düzeltme kodlarının kullanılmasını gerektirmeyen tek PUF teknolojisidir.”

Geliştiriciler bu teknolojinin, merkez bankası yönetimli dijital para birimlerinin girişini ve benimsenmesini hızlandırabileceğini öngördü. Ülkelerin ulusal para birimlerini dijital hale getirmelerine ve para arzı kontrolünden vazgeçmeksizin Blockchain ilgili sistemlerin verimliliğinden yararlanmalarını sağlanabilecek.

Kyung Hee Üniversitesi profesörü ve araştırma ekibinin lideri Han Ho-hyeorn, “Purechain, merkez bankalarına uygulanabilecek gerçekçi bir Blockchain teknolojisidir. ”diyor.

Fakat açıklama ile birçok soru cevapsız kaldı. Hata kodlarının nasıl çözüldüğüne dair herhangi bir ayrıntı verilmedi. Eğer proje anlatıldığı gibi başarılı olursa, merkez bankaları vatandaşlarına nakitsiz işlem yapabilecekleri bir topluma geçmeleri için kullanılacak bir araç olarak görebiliriz.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin