DeFi büyürken, kurumsal yatırımcılar ETH'yi değer deposu olarak görüyor mu?
DeFi büyürken, kurumsal yatırımcılar ETH'yi değer deposu olarak görüyor mu?

DeFi büyürken, kurumsal yatırımcılar ETH’yi değer deposu olarak görüyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Coinbase bu ayın başlarında ilginç bir bulguyla bir rapor yayınladı: Aslında, borsanın kurumsal müşterileri Bitcoin’in bir değer deposu olarak gelişen rolünün, ona yatırım yapma nedenlerinin önemli bir parçası olduğunu söylediler. Bununla birlikte Coinbase, aynı yatırımcı grubunun başka bir büyük hacimli varlığı olası bir değer deposu olarak görmeye başladığını da belirtti: Ethereum ağının yerel varlığı olan Ether (ETH).

Raporda, “Kurumsal müşterilerimiz 2020’de ağırlıklı olarak Bitcoin satın alırken, artan sayıda kişi de piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto varlığı olan Ethereum’da pozisyon aldı” dedi.

“Ethereum, 2020’de USD karşısında iyi bir performans gösterdi ve Bitcoin’i geride bırakarak yılı % 487 artışla 745 $ ile tamamladı.” O zamandan beri, ETH’nin fiyatı daha da yükseldi: yazım zamanında, ETH’nin fiyatı ~ 1.275 dolardı; Yılın başlarında, ETH 1.470 dolara kadar yükseldi. Messar.io’nun verilerine göre, ETH yılın başından bu yana yüzde 75’in üzerinde artarken, BTC’nin fiyatı yüzde 6’nın biraz altında.

Kurumsal yatırımcılar bu kazanımların bir kısmının kaynağı olabilir mi? Ve kurumsal yatırımcılar Ether’i gerçekten bir değer deposu varlığı olarak görüyorlarsa? Ve eğer öyleyse, bunun Ethereum ağı ve bir bütün olarak DeFi alanı için sahip olabileceği sonuçlar nelerdir?

BTC temelde ETH ‘den farklı

Bir anlığına geri dönelim: Hem Bitcoin (BTC) hem de Ether bazı yatırımcılar tarafından değer deposu olarak algılansa da, iki varlık arasında çok önemli bazı farklılıklar var. Örneğin, Bitcoin’in değeri işlevselliğidir; Bitcoin’in önceki günlerinde, Bitcoin bir işlem ağı – bir “dijital para” olarak tartışılıyordu. Ancak, ağ büyüdükçe ölçeklenebilirlik sorunları, ağın bir tür “dijital altın” olarak görülmesine neden oldu: bir değer deposu.

Öte yandan Ether, çok yönlü işlevselliğe sahiptir. Elbette, ETH tokenleri değer taşır, ancak tokenler aynı zamanda Ethereum ağında pratik şekillerde de kullanılır. Ethereum ağında diğer tokenler de (ERC20 tokenleri olarak adlandırılır) başlatılırken, ETH, ağdaki işlem ücretlerinin ödenmesi gereken para birimidir. Bu nedenle, ETH, ağın “kolaylaştırıcısı”dır: işlemlerin, akıllı sözleşmelerin ve merkezi olmayan uygulamaların (dApps) çalışmasına izin veren para birimidir.

DeFi ekosisteminin büyümesi Ether’i yukarı itiyor

ETH’nin sabit bir sınırı yok. ETH’nin fiyatı, bir dizi merkezi olmayan finans (DeFi) dApps dahil olmak üzere birçok uygulamada kullanılan işlemleri işleme koyma hizmetiyle daha doğrudan ilişkili olabilir.

Bununla birlikte, DeFi ekosistemi hala başlangıç aşamalarında: [DeFi], büyük ölçüde Ethereum’da gerçekleşen ve bazı uzmanlara göre benzer yeni bir ‘dijital altına hücumuna’ yol açabilecek yeni bir finansal ‘vahşi batı’dır. Bazıları bu sektörü, 2017’nin sonundaki ICO patlamasına benzetiyor.

Bununla birlikte, ICO döneminden farklı olarak, analistler, birçok DeFi projesinde, yıllarca büyümeye devam etmek için çok daha fazla potansiyel görüyorlar.

“ETH büyürse, Ethereum ekosistemindeki tokenların fiyatı da artar.”

Bu nedenle, Ether, Bitcoin ile aynı şekilde bir değer deposu olmasa da, ETH’nin merkezi olmayan finans ekosistemiyle bir tür bağıntılı değer ilişkisi var. Ethereum ağının üzerine inşa edilen uygulamaların sayısı artmaya devam ettikçe, bu ekosistemden akan sermaye miktarı da artmakta. Dahası işlemler ağ üzerinde gerçekleşir, Ether kullanımı o kadar fazla olur.

Eth2.0’a Geçiş

Ethereum’un DeFi ekosisteminin bu büyümesi, yavaş işlem hızlarının ve yüksek işlem ücretlerinin tekrar tekrar ortaya çıkmasına neden olurken, Ethereum ağının arkasındaki teknolojiyi geliştirmekten sorumlu ekip, kısa süre önce Ethereum topluluğunu ilk adımda Ethereum’a yönlendirdi. Ağın ölçeklenebilirlik sorunlarından bazılarını çözmesi planlanıyor. Bunun Ethereum ağının geleceği ve Ether’in fiyatı için çok önemli etkileri olabilir. Eth2.0’a geçişle çok karmaşık teknik detaylara girmeden, sharding olarak bilinen bir mekanizma ve proof-of-stake’e geçiş sayesinde çok az enerji tüketimiyle saniyede binlerce işlemi işlemek mümkün olacak.

Sonuç olarak, Ether, Bitcoin ile benzer bir değer deposu değildir. Ancak bu, değerli olmadığı ve uzun vadede büyümeye devam etmeyeceği anlamına gelmez.

Tabii ki yatırımcılar için olası kazançlar açısından olumlu beklentiler yaratıyor. Şu anda, kripto topluluğunda, Ethereum’un lider kripto para birimi olarak Bitcoin’i geçme olasılığını tanımlamak için kullanılan bir terim olan ‘flippening’ hakkında hiçbir tartışma yok. Ancak gerçek aynı kalıyor, Ethereum şu anda her zamankinden daha güçlü. ”

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin